Menu Premium

Horizon Zero Dawn is klaar om gedrukt te worden

Rik Koning 31/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een klein mijlpaaltje voor de Nederlandse gamesindustrie, want zojuist werd bekend dat Guerilla Games klaar is met de productie van de releaseversie van Horizon Zero Dawn. De game is ruim vijf jaar in ontwikkeling geweest en heeft nog een maandje te gaan voor de uiteindelijke release, maar hoe dan ook; Horizon Zero Dawn is klaar om gedrukt te worden!

Het nieuws was te lezen op de Twitteraccount van Hermen Hulst, managing director bij Guerrilla Games. “Horzion Zero Dawn is nu Gold! Ik ben zo trots op het Guerrilla team voor de manier waarop ze dit nieuwe avontuur omarmd hebben,” zo liet hij weten. De tweet ging gepaard met een foto van een grote schare, zichtbaar blije gamedevelopers.

De productie van Horizon Zero Dawn begon officieel in 2011, kort na de release van Killzone 3. Het aannemen van het concept is mogelijk het grootste risico dat ooit binnen de Nederlandse gamesindustrie genomen is, met een studio van minimaal 300 man op het spel. Hoe deze keuze uiteindelijk uit gaat pakken is natuurlijk nog even afwachten, maar wat we tot nu toe gezien hebben zag er in ieder geval erg indrukwekkend uit.

Wat denk jij? Gaat Horizon Zero Dawn de hoge verwachtingen waarmaken of gaat Nederland’s grootste gamestudio hier een flinke klap oplopen? Laats ons weten wat jouw verwachtingen van de game zijn en gooi je mening in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch