Menu Premium

Holy shit! Activision wilde Rare overnemen in 2002!

Suzanne de Jong 28/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het overnemen van studio’s gebeurt weleens vaker, zo is er nu van alles gaande tussen Vivendi en Ubisoft. Niet alle overnames of geruchten met betrekking tot een dergelijke zakelijke verschuiving halen het nieuws. Zo kwam er vandaag een situatie boven drijven waar destijds weinig tot geen aandacht voor was, want Activision wilde Rare overnemen in 2002!

De studio Rare, die in 1985 is opgericht in het Verenigd Koninkrijk, heeft in de beginjaren vooral veel samengewerkt met Nintendo. Nadat Nintendo besloot dat het geen budget had om Rare financieel gezond te houden of helemaal over te nemen, besloot de studio op zoek te gaan naar andere bedrijven. De twee hoogste bieders waren uiteindelijk Microsoft en dus ook Activision. In een gesprek met Ed Fries, de co-oprichter van de eerste Xbox, werd namelijk het volgende gezegd:

“So we put in a bid and then Activision outbid us, and it looked like we were going to lose the deal. And then at the very last minute Robbie increased our bid and we won the deal. And that was it. Who knows what could have happened with Rare.”

Het is dus duidelijk dat als Robbie Bach, waar Ed het in het bovenstaande citaat over had, een cruciale beslissing heeft genomen met betrekking tot de overname van Rare.

Momenteel is Rare druk bezig met de ontwikkeling van Sea of Thieves die Shelly, Boris, David, Emiel en Jelle gespeeld hebben op de E3. Wat had jij ervan gevonden als Rare was overgenomen door Activision? Is de studio in betere handen van Microsoft of denk je daar heel anders over? Deel je mening hierover in de comments.

Bron: VG247

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch