Menu Premium

Gerucht: PlayStation 4 heeft codenaam Orbis

Gamekings Redactie 29/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kotaku beweert dat de nieuwe PlayStation 4 de codenaam Orbis heeft gekregen, eind 2013 verschijnt en gebruikte games tegengaat.

Op dit moment moeten we alles met een korrel zout nemen, want zondag is natuurlijk dé dag voor alle grappenmakers. Daarom zijn wij ook met dit nieuws van het betrouwbare Kotaku een beetje voorzichtig. Wat is er aan het handje? Kotaku heeft van een betrouwbare bron gehoord dat de PlayStation 4 de codenaam Orbis heeft gekregen. Bovendien moet volgens deze bron de nieuwe console ook al in 2013 verschijnen en zal Orbis het gebruik van tweedehands games tegengaan.

Volgens Kotaku is de naam Orbis niet zomaar natte vinger werk. Als je Orbis namelijk naar het Latijn vertaalt, dan betekent het ring of cirkel. Combineer dit met Vita (Orbis Vitae), dan betekent dit “cirkel van het leven”. Puur toeval, of zou de PS Vita een rol gaan spelen bij de PlayStation 4? Om deze naam te ondersteunen met bewijs refereert Kotaku naar Sony’s portaal voor ontwikkelaars, maar ondanks dat daar geen verwijzing is naar Orbis, kun je ook hier ook komen via een URL met de naam Orbis.

De bron wist ook te melden dat Sony begin dit jaar al developer kits rond heeft gestuurd en dat ontwikkelaars na de GDC zelfs al verbeterde kits hebben ontvangen. Dit zou ruim op tijd moeten zijn voor de release eind 2013, aldus de bron. Het zou betekenen dat de nieuwe PlayStation een vergelijkbaar traject aflegt als de PlayStation 3, die ook met de kerst onder de boom lag.

De bron was niet gierig met z’n info, want hij kon ook alvast wat specs geven. Zo zou het de volgende tech bevatten: AMD x64 CPU en AMD Southern Islands GPU. Vooral de laatste spec is opvallend, want het zou ervoor zorgen dat de PS4 in een resolutie van 4096×2160 kan afspelen en 3D in 1080p. Damn!

Tenslotte zal Orbis niet backwards compatible zijn en ingebouwde maatregelen bevatten die het gebruik van tweedehands games tegengaat. Volgens de bron gaan de games voor Orbis op Blu-Ray of als download verschijnen, deze games zullen op één SEN account vastgezet worden. Hierdoor moet het onmogelijk worden om gebruikte games te spelen.

Zoals ik al zei, we blijven voorzichtig met dit nieuws vanwege een mogelijke 1 april grap. Desondanks levert het een heleboel op om over te speculeren. Hoe kijk jij tegen dit nieuws aan?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch