Menu Premium

Gears of War-ontwikkelaar praat over geannuleerde IP

Gamekings Redactie 29/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook in de game-industrie worden weleens offers van je verwacht. Dat gaat zeker op voor de studio The Coalition, vroeger bekend onder de naam Black Tusk. Tegenwoordig is de ontwikkelaar druk bezig met Gears of War: Ultimate en Gears of War 4 voor de Xbox One, maar voordat Microsoft bij de studio aanklopte, waren ze bezig met een eigen, nieuwe IP.

Volgens Mike Crump, studio manager bij The Coalition, stonden ze op den duur voor de moeilijke keuze: of verder gaan met waar ze mee bezig waren, of zich volledig richten op een nieuwe Gears of War: “In die periode was Microsoft nog druk in gesprek met Epic over de rechten van de game, en wij richtten ons destijds volledig op ons eigen project. Als dan uiteindelijk toch de keuze gemaakt wordt om ons voor 100% in te gaan zetten voor een nieuw deel in de Gears-serie, dan kan het niet anders, dan dat mensen zwaar teleurgesteld zijn.”

Volgens Crump is dit helaas onlosmakelijk verbonden met de industrie: “Iedereen die langere tijd meedraait, wordt vroeg of laat geconfronteerd met geannuleerde games. Dan is het zaak die mensen de ruimte te gunnen om even te kunnen acclimatiseren. Deze mensen hebben heel veel tijd geïnvesteerd in het product en het is dan ook niet meer als normaal dat ze even flink balen.” Overigens was de beslissing om zich te gaan richten op de Gears of War-franchise een ‘no-brainer’, volgens Crump.

Gears of War Ultimate Edition zal op 25 augustes in de winkels liggen, Gears of War 4 staat gepland voor een release in het vierde kwartaal van 2016.\

Bron: VG24/7

Gears of War-ontwikkelaar praat over geannuleerde IP

Gears of War-ontwikkelaar praat over geannuleerde IP

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch