Menu Premium

Gearbox brengt volgende week nieuws over Duke Nukem

Mark Hoogland 25/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De iets oudere gamers onder ons hebben ongetwijfeld fijne herinneringen aan Duke Nukem, de blonde krachtpatser die in meerdere games allerlei tuig naar het hiernamaals hielp en zo de wereld redde. Vandaag hinten de officiële website en een Twitter-account naar een herintreding van deze ouwe rot.

De eerste twee Duke Nukem-games, verschenen in 1991 en 1993, waren nog 2D action platformers volgens het boekje. In 1996 verscheen Duke Nukem 3D, een voor die tijd baanbrekende first person shooter vol grove humor, strippers en van cultfilms geleende quotes. Over de reeks spinoffs en de afgebrande game Duke Nukem Forever uit 2011 zullen het maar even niet hebben.

Welnu, vandaag verscheen op de officiële website opeens een timer die aftelt naar – in onze tijd – half drie ‘s nachts op 3 september. De pagina is tevens versierd met slingers die de tekst ‘Happy 20th anniversary’ weergeven. Ander opvallend feit dat er sinds gisteren een Twitter-account is opgezet voor Duke Nukem. Dit account lijkt officieel, aangezien één van de eerste volgers Gearbox is – eigenaar van de Duke Nukem-IP.

Mogelijk gaat Gearbox volgende week het PAX West-festival in Seattle aangrijpen om meer onthullingen te doen. Voor nu is het enkel gissen; krijgen we een remake van Duke Nukem 3D? Een complete nieuwe game in de franchise? Wat zou jij willen zien?

Bron: Videogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch