Menu Premium

From Software is overgenomen door Kadokawa Games

Gamekings Redactie 28/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je concurrentie hebt, dan kan je twee dingen doen. Eén, je slaat elkaar de hersens in en probeert beter te zijn dan de ander. Of je kiest voor optie twee en koopt met een zak geld gewoon de concurrent op. Dit laatste is zojuist gebeurd in Japan, waar From Software is overgenomen door Kadokawa Games.

Kadokawa Games en From Software, twee Japanse bedrijven die opereren in de game-industrie en dit doen ze al een zeer lange tijd. Kadokawa is opgericht in de tijd dat de sporen van de Tweede Wereldoorlog nog goed zichtbaar waren en begon eerst met het uitgeven van bladen. Ondertussen zijn ze vooral bekend als uitgever van de games, zoals Lollipop Chainsaw en Killer is Dead. Nadat de twee bedrijven al op verschillende vlakken samenwerkten, is nu dus de kogel door de kerk en wordt From Software overgenomen. From Software draait al sinds de jaren tachtig mee in het gamewereldje en is vooral bekend van de Dark Souls-serie. De bedoeling van de overname is een nog betere samenwerking tussen de twee partijen en ze zullen elkaar op gebieden als ontwikkeling van nieuwe games en marketing assisteren. Door de overname en de vernieuwde samenwerking komt er meteen goed nieuws naar buiten en wel in de vorm van een nieuwe IP. Wat deze precies gaat inhouden, is de vraag en daar zullen we ongetwijfeld de komende tijd wel achter komen. Een ding is zeker, deze nieuwe Aziatische onderneming gaat alles op alles zetten om dezelfde kwaliteit te halen als wat we van ze gewend zijn.

Het samenvoegen van bedrijven gaat niet zonder slag of stoot, dat is algemeen bekend. Het ziet er gelukkig naar uit dat alles onder controle is en ze samen onder één dak verder kunnen werken aan een hele zooi aan nieuwe games. We gaan dus zeker meer horen van onze Aziatische vrienden aan de andere kant van de wereld.

From Software is overgenomen door Kadokawa Games

From Software is overgenomen door Kadokawa Games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch