Menu Premium

Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games opent nieuwe studio voor ontwikkeling in andere genres

Rik Koning 07/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt momenteel wel het tijdperk van de carrièreswitches binnen de gamesindustrie. Zo kwam Ubisoft onlangs met een Assassin’s Creed-film op de proppen en dook Guerrilla Games na alle Killzone-shooters in de wereld van de open-world RPG’s. Vandaag volgt een nieuwe developer in dat rijtje, want wat blijkt? Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games opent nieuwe studio voor ontwikkeling in andere genres.

Playground Games is gevestigd in Leamington Spa in Engeland, vlak bij Warwick. De studio werd opgericht in 2010 en is verantwoordelijk voor de Forza Horizon-serie. Naast deze franchise heeft de studio nog geen andere games op haar naam staan en heeft het dus geen ervaring met games buiten het racegenre.

Toch is al enige tijd nagedacht over het oprichten van een nieuwe studio, zo vertelt oprichter Ralph Fulton. “Een andere studio openen is iets waar we het al enkele jaren over hebben, maar we wilden zeker zijn dat we het niet overhaastten.” Overigens zijn nog niet alle details bekend, zo kon hij nog niks laten weten over de platformen waar de nieuwe studio voor gaat ontwikkelen.

Verder laat Fulton wel weten dat het simpelweg tijd was voor een nieuwe uitdaging. “We zijn ondertussen vrij goed geworden in het maken van racegames, maar we zouden ons graag ook een keer bewijzen binnen een ander genre. Dat is één van de doelen van Project 2,” zoals de nieuwe studio toepasselijk gaat heten. Meer over deze studio gaan we ongetwijfeld te horen krijgen in de toekomst!

Bron: Eurogamer.net

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch