Menu Premium

Exacte maten van de Xbox One en Kinect 2 zijn onthuld

Gamekings Redactie 22/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen kent wel iemand die zijn of haar huis zo heeft ingericht dat alles tot op de centimeter precies in elkaar past en de kabels netjes zijn weggewerkt. Misschien ben je zelf zo en weet je dan ook precies wat ik bedoel. Het ziet er altijd keurig uit, maar eens in de zoveel tijd zit je met een probleem: een nieuw apparaat voor in de huiskamer. Op dat moment is de vraag of het geheel op de schop moet en of er misschien een andere kast gekocht moet worden. De exacte maten van de Xbox One en Kinect 2 zijn onthuld, waardoor iedereen die ‘m wil hebben nu kan gaan passen en meten of het gevaarte wel in de huidige kast kan.

Haal je meetlint er maar bij, want op de centimeter precies is nu duidelijk hoeveel ruimte de Xbox One en Kinect 2 gaan innemen. Hou je hart vast. Ben je als Xbox 360-bezitter van plan om de overstap naar de next-gen jongere broer te maken en je huidige console past perfect onder televisie, ga je een probleem krijgen. De Xbox One is namelijk 6,3 centimeter langer dan zijn voorganger. Dat maakt het apparaat maar liefst 33,3 centimeter in de lengte. Qua diepte neemt de Xbox One 27,4 centimeter ruimte in beslag en de console is 7,9 centimeter hoog. Best een flink ding!

Ook de Kinect 2-sensor is van een flink formaat, want deze is 24,9 centimeter lang, 6,6 centimeter diep en 6,7 centimeter diep. Het apparaat komt met een 2,9 meter lange kabel. Dat is wel effe handig. Mocht je ‘m wel op je dikke HDTV willen zetten, is er tenminste kabel genoeg om de afstand naar je Xbox One te overbruggen.

Het duurt nog even voordat we de Xbox One en Kinect 2 zelf in de huiskamer kunnen zetten, want na het uitstel naar 2014 is nog niet geheel bekend wanneer de console in de winkels ligt. Dat mag de pret niet drukken, want het is toch eerst tijd voor een halve huiskamerverbouwing!

Exacte maten van de Xbox One en Kinect 2 zijn onthuld

Exacte maten van de Xbox One en Kinect 2 zijn onthuld

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch