Menu Premium

Er wordt gewerkt aan de next-gen console versie van Dreamfall Chapters

Karim Shehata 26/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Indie-ontwikkelaar Red Threat Games is op het moment bezig met Dreamfall Chapters, een vervolg op het bijna tien jaar geleden verschenen Dreamfall: The Longest Journey. De studio bestaat voornamelijk uit werknemers van de gesloten Noorse studio Funcom, een ontwikkelaar die onder andere werkte aan de Age of Conan MMO. Ook was het voormalige Funcom verantwoordelijk voor Dreamfall: The Longest Journey, een game die verscheen op de PC, Xbox en Xbox 360. De meeste werknemers van Red Threat Games hebben dus al ervaring met het ontwikkelen voor de consoles en nu lijkt daar een vervolg aan gegeven te worden, want er wordt gewerkt aan de next-gen console versie van Dreamfall Chapters.

Helemaal zeker is het niet, maar één van de belangrijkere werknemers binnen Red Threat Games lijkt toch duidelijk genoeg te zijn over de next-gen console versies. ”We zijn bezig met de stap naar de consoles, maar daarmee kondig ik nu niets officieel aan”, aldus Ragnar Tornquist. ”We willen met deze game een zo groot mogelijk publiek aanspreken.”

Dat Red Threat Games al praat met Sony en Microsoft over een eventuele console versie van Dreamfall Chapters steekt Tornquist ook niet onder stoelen of banken:” We praten op dit moment met Microsoft. Hoewel het moeilijker is voor ons om onze games op de Xbox One uit te brengen dan op bijvoorbeeld de PlayStation 4 van Sony, blijft het een heel erg interessant platform voor ons”, aldus Tornquist.

”Ik heb al eens eerder gezegd dat Sony de indie-ontwikkelaars veel meer uitnodigt dan bijvoorbeeld Microsoft en daardoor is het veel makkelijker om het gesprek aan te gaan met Sony”, vervolgt Tornquist. De Noorse ontwikkelaar voegt daar aan toe dat de studio om die reden zeker niet meteen Microsoft en daarmee de Xbox One links laat liggen. Ook sluit de studio van de adventure zeker niet uit dat de game in de toekomst ook op de Wii U verschijnt.

De studio speculeert overigens redelijk vroeg over Dreamfall Chapters, aangezien de game pas in november 2014 moet verschijnen. Omdat de studio zoals gezegd niets officieel heeft aangekondigd over een console versie, staan tot op de dag van vandaag alleen de PC, Linux en Mac OS X versie op de planning.

Er wordt gewerkt aan de next-gen console versie van Dreamfall Chapters

Er wordt gewerkt aan de next-gen console versie van Dreamfall Chapters

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch