Menu Premium

Er komt ooit een nieuwe Battlefield: Bad Company-game volgens DICE

Karim Shehata 03/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de zomer van 2008 kwam DICE met Battlefield: Bad Company voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Met de Bad Company-serie probeerde de ontwikkelaar ook de console-gamers aan te spreken, aangezien dit niet zo’n succes werd met het eerder verschenen Battlefield 2: Modern Combat. De game bevatte dan ook voor de eerste keer een singleplayer-verhaal, die in die tijd overigens flink geroemd werd om zijn humor. EA voelde echter de woede van de trouwe Battlefield-community op de PC, omdat het eerste deel in de Bad Company-serie niet verscheen op dat platform. Om dat goed te maken kwam EA in 2010 met een vervolg, die ook op de PC verscheen. Sindsdien is het echter angstvallig stil rondom de knotsgekke serie, maar wees allen niet getreurd: er komt ooit een nieuwe Battlefield: Bad Company-game volgens DICE.

Dit meldt de creative director van DICE, Lars Gustavsson in een interview. “Toen we begonnen met onze eerste game (Battlefield: 1942, red.), ging het helemaal om de passie voor die game”, aldus Gustavsson. “Daarna zijn we met verschillende games door verschillende oorlogen heen gereisd en ik hield ervan, het waren net m’n baby’s. Op het moment dat we aan de slag gingen met Bad Company, ging het volledig om creatieve vrijheid. We moesten onszelf niet al te serieus nemen”, blikt Gustavsson terug. De creatieve vrijheid had DICE toen overigens zeker, want Battlefield: Bad Company was de eerste game die draaide op de Frostbite Engine.

De ontwikkelaar geeft wél aan eerst de lopende projecten tot een goed einde te willen brengen en dat zijn er op het moment meer dan ooit. De Zweedse ontwikkelaar is bezig met de laatste loodjes voor Battlefield 4, maar daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuwe Mirror’s Edge en een reboot van de Star Wars: Battlefront-franchise. “Geloof me, het Bad Company-team is niet vergeten. Ze zijn alleen op een erg lange vakantie, maar vertrouw er maar op dat ze terugkomen”, aldus Gustavsson. De creative director bedoelt hier overigens niet mee dat het ontwikkelteam al sinds 2010 op vakantie is, maar refereert naar het Bad Company-team van de game.

Het zou overigens zo maar kunnen dat een nieuwe Battlefield: Bad Company-game nog langer op zich laten wachten. Alhoewel het niet zo waarschijnlijk is, raad Deep Silver Volition het bedrijf Nordic Games sterk aan om DICE aan het werk te zetten voor een nieuwe Red Faction. Voorlopig moet er sowieso geduld opgebracht worden, om welke game dat ook mag gaan van DICE. Eerst komt het bedrijf over een kleine maand met Battlefield 4, waar nu de bèta-versie van speelbaar is.

Er komt ooit een nieuwe Battlefield: Bad Company-game volgens DICE

Er komt ooit een nieuwe Battlefield: Bad Company-game volgens DICE

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch