Menu Premium

Eerste screens en details FIFA 13

Gamekings Redactie 08/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

David Rutter de producent van FIFA 13 heeft tijdens een showcase in Londen enkele details van FIFA 13 gedeeld, waaronder vijf grote verbeteringen ten opzichte van het vorige deel.

De vijf verbeterpunten klinken als volgt:

First Touch Control:

De besturing van de balcontrole moet een meer realistisch gevoel geven. Een bal wordt niet meer zomaar aangenomen door een speler en dit hangt allemaal af van de snelheid van de bal, de hoogte van de bal en de technische vaardigheid van de speler om de bal onder controle te krijgen.

Player Impact:

Niet meer die vreemde gebeurtenissen op het veld, dat spelers constant over elkaar vallen en er uren over doen om op te staan. Er zijn nieuwe impact waardes gegeven aan heup en bovenlichaam. Hier valt zeker genoeg aan te sleutelen en hopelijk vermindert het sterk de bizarre situaties op het veld.

Complete Dribble:

Het dribbelsysteem gaat compleet op de schop. In FIFA 12 kun je gewoon een andere kant op lopen en dan dribbel je netjes die kant op, maar in FIFA 13 is dit niet meer mogelijk. De vraag is natuurlijk of je dit een verbetering vindt of juist een verschrikking.

Tactical Free Kicks:

Het systeem voor vrije trappen is ook totaal veranderd. Er kunnen nu drie spelers klaar staan bij de bal, fake shots doen en juist passen, of om één van de andere spelers los te laten gaan op de bal. Verder zijn de verdedigingsopties verbeterd, zoals meer mannetjes in de muur of één iemand laten uitstappen om het schot te blokkeren.

Attacking AI:

De artificial intelligence is verbeterd. De computergestuurde medespelers lopen slimmer en anticiperen beter op waar de bal komt. Het beste nieuws is dat de aanvallers verstandiger zijn door met de verdedigers mee te lopen om buitenspel te omzeilen en te wachten op de bal alvorens ze als een dolleman op het doel afrennen. Neemt dit nieuws ook niet een hoop frustraties bij je weg?

Verder sprak Rutter over nieuwe soorten passes, schoten en keeperanimaties. Tevens had hij het over het verbeteren van de scheidsrechters, wat zeker een welkom bericht is. Het laatste waar hij over sprak, gaat over nieuwe Dimensional Imaging software die de graphics behoorlijk moeten gaan verbeteren. Check nu de nieuwe screens en maak op wat jij van het bovenstaande een verbetering vindt en wat niet!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch