Menu Premium

DOOM 3 had op de Wii U uit kunnen komen

Gamekings Redactie 11/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

“DOOM 3 had op de Wii U uit kunnen komen”, dit liet John Carmack, de medeoprichter van id Software, in een interview met Go Nintendo weten. Maar niet alleen een Wii U-versie van de reboot stond op het verlanglijstje van Carmack ook een PS Vita-versie was een mooie mogelijkheid geweest.

In het interview zingt de grote man bij id Software een liedje van verlangen. Hij ziet de DOOM 3 BFG edition namelijk het liefst op zoveel mogelijk platformen verschijnen. Het probleem? Je raadt het al: tijd, en nog eens tijd. Volgens Carmack hebben ze simpelweg niet genoeg tijd om de andere platformen goed te bedienen en dat is ronduit zonde! De game was een mooie aanwinst geweest voor de platformen van Nintendo en Sony.

“Ik zou willen dat ik de tijd had om DOOM 3 BFG Edition te lanceren op verschillende codes. Ik hou van platformen… En ik hou er van om leuke dingen te doen met deze toch verschillende systemen. Ik heb het stilletjes tijdens een aantal vergaderingen naar voren geschoven. We kunnen een Vita-versie maken, een Wii U-versie en zelfs een iPhone- of Android-versie is mogelijk. Elk van deze platformen zou een mooie mogelijkheid zijn geweest voor de technologie van de game, maar we hebben een erg druk ontwikkelschema en er staat voor nu nog niks op de planning”, aldus Carmack.

Uit een eerder nieuwsbericht werd al duidelijk dat DOOM 3 BFG Edition meer is dan alleen een simpele oppoetsbeurt. De game zal zich volgens id Software onderscheiden van andere HD-remakes en meer doen dan alleen het aantal pixels veranderen op je scherm. Je kunt bijvoorbeeld de game makkelijker opslaan met het nieuwe checkpoint systeem dat in Rage wordt gebruikt, en alle levels zijn goed doorlopen om de vervelende stukken er uit te halen.

DOOM 3 BFG Edition verschijnt op 19 oktober voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Helaas zijn Carmack en id Software momenteel te druk om deze, toch veelbelovende, game naar de Wii U, PS Vita of andere platformen te brengen. Hoe graag had jij dit zien gebeuren?

DOOM 3 had op de Wii U uit kunnen komen

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch