Menu Premium

Diablo 3 zet PC-game launch record

Gamekings Redactie 23/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Diablo 3 breekt alle records. Zo heeft het niet alleen het record voor de snelst verkopende PC game binnen gehaald, maar ook de best verkopende PC-game ooit. Een bewijs dat de PC dus nog springlevend is.

Wat, PC-gaming dood? Ik dacht het niet, en 6,3 miljoen met mij. Diablo 3 heeft namelijk een nieuw record gezet. In de eerste week van de release heeft Diablo 3 meer dan 6,3 miljoen exemplaren verkocht en dit cijfer is nog steeds gestaag aan het groeien. Om nog even verder te patsen; dit is niet het enige record dat Diablo 3 heeft weten binnen te halen. Ook is het de snelst verkopende PC-game ooit, doordat het in de eerste 24 uur meer dan 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Dan zijn de 1,2 miljoen spelers, die de game via de WoW Annual Pass binnenhaalden, nog niet eens meegeteld. Kortom, dit is niet alleen een feestje voor Blizzard, maar ook voor de PC als platform.

Met dit nieuws grijpt Blizzard meteen de kans om alle spelers te bedanken voor hun steun en vooral hun geduld. “We regret that our preparations were not enough to ensure everyone had a seamless experience when they did so. I want to reaffirm our commitment to make sure the millions of Diablo III players out there have a great experience with the game moving forward, and I also want to thank them for their ongoing support”, aldus CEO Mike Morhaime.

Gelukkig heeft de stroeve start geen roet in het eten gegooid voor een mooi feestje bij Blizzard. Omgekeerd is dit natuurlijk ook goed nieuws voor de gamers zelf, want door dit succes kunnen we nog heel wat Diablo 3 goodness verwachten. Maar misschien nog belangrijker, dit is het ultieme bewijs dat de PC heter is dan ooit.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch