Menu Premium

Destiny bèta had meer dan 4,6 miljoen spelers

Angelique Grift 30/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Van 17 juli tot afgelopen zondag 27 juli heeft de gehele wereld kennis kunnen maken met de Destiny bèta. In deze tien dagen heeft namelijk iedereen met een bètacode – die niet moeilijk te verkrijgen was – de mogelijkheid gekregen de game even goed te testen. Wij waren niet de enige die Destiny bèta gespeeld hebben, want Eric Hirshberg, CEO van Activision, laat vandaag weten dat ze met deze test een record verbroken hebben. De Destiny bèta had meer dan 4,6 miljoen spelers, het meest aantal spelers voor een bèta ooit.

Gamers met een PlayStation 3 of PlayStation 4 waren de eerste die met de Destiny bèta aan de slag konden, want voor hen startte het avontuur op 17 juli, waarna de eigenaren van een Xbox One of Xbox 360 op 23 juli konden volgen. Er waren flink wat gamers nieuwsgierig naar het nieuwste, ambitieuze project van ontwikkelaar Bungie en maar liefst 4.638.937 unieke spelers hebben zich in de wereld van Destiny bevonden tijdens de bètaperiode. Daarmee hielpen zij Bungie met de voorbereidingen voor de lancering van de game in september en werd het al even duidelijk wat we vanaf dan kunnen verwachten.

Bungie laat weten dat ze erg dankbaar zijn voor deze massale opkomst en dat ze hard hun best doen om tijdens de lancering de verwachtingen van de spelers waar te maken, want de online first-person shooter is nog verre van perfect. Spelers hebben bijvoorbeeld laten weten dat onder andere het co-op systeem nog niet heel gladjes werkt. Het is volgens hen makkelijker om een team te vormen met een complete vreemde die je toevallig in het spel tegenkomt, dan een team te vormen met je vrienden.

De bèta is zoals genoemd nu niet meer speelbaar, maar september is al relatief dichtbij. Voor de liefhebbers is het dan ook vanaf 9 september mogelijk Destiny op te pikken voor zowel de Xbox One en PlayStation 4, als de PlayStation 3 en Xbox 360.

Destiny bèta had meer dan 4,6 miljoen spelers

Destiny bèta had meer dan 4,6 miljoen spelers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch