Menu Premium

Deep Silver koopt de Homefront IP van Crytek

Gamekings Redactie 30/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen vorig jaar THQ over de kop ging en alle games die ze hadden van de hand moesten doen, trok Crytek de portemonnee om Homefront van ze te kopen. Vanaf toen wordt er al keihard gewerkt aan een waardige opvolger voor het eerste deel, maar nu is er een plottwist in het hele verhaal. Deep Silver koopt de Homefront IP van Crytek en laat een geheel nieuwe studio aan Homefront: The Revolution werken. Gaat het niet zo goed met Crytek?

UPDATE: Niet alleen de Homefront IP verhuist van Crytek naar Deep Silver, maar ook Crytek UK gaat in z’n geheel naar de uitgever. Deze medewerkers zouden hierdoor bijvoorbeeld Dambuster Studios kunnen gaan versterken voor de ontwikkeling van de nieuwe Homefront-titel. Hierdoor heeft Crytek automatisch geen actieve studio meer in het Verenigd Koninkrijk. Dit heeft overigens ook invloed op de ontwikkeling van de game Hunt: Horrors of the Guilded Age, welke door Crytek USA wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten. De ontwikkeling van deze game verhuist naar Crytek Frankfurt en Crytek USA gaat zich daardoor alleen nog maar bezig houden met de CryEngine. Hierdoor verliezen veel medewerkers hun banen, maar ze komen wel in aanmerking om te gaan werken bij Crytek in Frankfurt. Hoeveel medewerkers hier uiteindelijk terecht kunnen, is voorlopig nog onbekend. Duidelijk is in ieder geval dat Crytek nu dus daadwerkelijk aan het ingrijpen is, na maanden van geruchten over financiële problemen binnen het bedrijf.

Ontwikkelaar en uitgever Crytek is voornamelijk bekend van de CryEngine en de Crysis-games, met sinds vorig jaar ook Homefront in het portfolio. Het feit dat THQ failliet ging was een schok voor velen, werd gezien als een goeie knauw in de game-industrie en was misschien wel een voorbode voor wat er zou volgen. Voor de buitenwereld lijkt het alsof er nog heel makkelijk met miljoenenbedragen gesmeten wordt, maar de waarheid vertelt dat de game-industrie toch niet zo gezond is.

Dat blijkt uit het nieuws dat Deep Silver nu plots de Homefront-franchise van Crytek overneemt. Er is ook een nieuwe studio opgericht onder de naam Deep Silver Dambuster Studios, welke aan de slag gaan met Homefront: The Revolution. Opvallend is dat deze titel pas recent is aangekondigd en nu dus, in een vrij vroeg stadium, al van ontwikkelaar wisselt. Misschien is dat wel goed nieuws, want laat in het proces een game overnemen kan een lastige opgave zijn.

Er zijn geen bedragen bekend wat de overname van Homefront betreft, dus is het onduidelijk of het voortkomt uit enthousiasme vanuit Deep Silver of de wens van Crytek om Homefront van de hand te doen. Bij Deep Silver hebben ze tenminste ontzettend veel zin om met Homefront: The Revolution aan de slag te gaan. Wie weet wordt Deep Silver Dambuster Studios dan ook een bekendere naam in de toekomst. We houden tenminste in de gaten of dit niet misschien slecht nieuws betekent voor Crytek.

Deep Silver koopt de Homefront IP van Crytek

Deep Silver koopt de Homefront IP van Crytek

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch