Menu Premium

De Wii U is Nintendo’s slechtst verkochte console

Froukje Planken 01/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U is Nintendo’s slechtst verkochte console ooit. Dit is duidelijk geworden uit de verkoopcijfers die volgden op Nintendo’s bevestiging dat de productie van de Wii U gestopt is.

Gisteren verscheen het bericht op de Nintendo Japan product pagina dat de Wii U productie gestopt was in Japan. Niet veel later volgde een update en berichtte onder andere Kotaku dat de productie van de Wii U wereldwijd gestopt is. Op de site van Kotaku stond het volgende statement van Nintendo of America: ‘Wii U production has ended globally.’

Dit nieuws komt niet helemaal als een verrassing gezien de Nintendo Switch al op 3 maart uitkomt en eerder bekend werd gemaakt dat Zelda: Breath of the Wild de laatste Nintendo-game voor de Wii U zou worden. Aan de andere kant werden eerdere geruchten van stopzetting van de productie door Nintendo ontkend.

Nu de levensspanne van de Wii U ten einde is, worden de uiteindelijke verkoopcijfers van het apparaat opgemaakt. Nintendo heeft de verkoopcijfers van de gehele levensduur van de Wii U (dat betekent tot eind december 2016) bekend gemaakt en die zijn als volgt:

wii_u_lifetime_sales_201612

De Wii U hardware is dus 13,56 miljoen keer verkocht tot eind 2016. In september 2016 stond die verkoop nog op 13,4 miljoen. Een kleine groei dus, maar het is onwaarschijnlijk dat de cijfers nog veel zullen veranderen nu de productie van de Wii U gestopt is.

In vergelijking met andere consoles heeft de Wii U het slecht gedaan. De Gamecube, die voorheen de slechtst verkopende console van Nintendo was, wist nog 21,74 miljoen units te verkopen. In de verkooplijsten die Nintendo heeft vrijgegeven worden consoles als de Virtual Boy of Pokémon Mini niet meegerekend.
Aan de andere kant van het spectrum is de Nintendo DS Nintendo’s best verkopende console ooit met 154,02 miljoen verkochte units.

De software van de Wii U heeft het relatief gezien niet zo slecht gedaan. Met 96,52 miljoen verkochte units betekent dat 7,1 games per console.

Hier volgt een lijstje met de best verkochte software voor de Wii U (top 10 lifetime sales):

  1. Mario Kart 8 – 8.26 miljoen
  2. New Super Mario Bros U – 5.62 miljoen
  3. Super Mario 3D World – 5.47 miljoen
  4. Nintendo Land – 5.16 miljoen
  5. Super Smash Bros. for Wii U – 5.16 miljoen
  6. Splatoon – 4.76 miljoen
  7. Super Mario Maker – 3.89 miljoen
  8. New Super Luigi U – 2.89 miljoen
  9. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD – 2.11 miljoen
  10. Mario Party 10 – 2.04 miljoen

 

De Wii U werd in november 2012 uitgebracht. Onder de productie ervan kan nu dus een streep gezet worden.
Nintendo draagt het stokje over aan de Nintendo Switch, die 3 maart uitkomt.
Wat zijn jouw gedachten over de Wii U? Denk je dat de Switch het beter gaat doen? Deel het hieronder in de comments!

 

bron: VG24/7, Nintendo

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch