Menu Premium

Crytek lekt Crysis Remastered via hun eigen website

Alex 16/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan het begin van deze week staken de eerste geruchten hun spreekwoordelijke kop op. Ontwikkelaar Crytek zou namelijk hun shooter-serie Crysis nieuw leven in gaan blazen. Hoewel het nog steeds niet officieel bekend is gemaakt, staat een ‘nieuwe’ Crysis-game weldegelijk op de planning.

Crysis Remastered stond gewoon in de broncode

Als er iets is wat zo lek is als een mandje, dan zijn het websites wel. Slimmeriken weten hier maar al te vaak nuttige informatie uit te halen, wat officieel nog niet aan het grote publiek getoond mag worden. Via het Twitterkanaal van de game Crysis werd dus al lichtelijk geteased naar een mogelijk nieuw deel in de serie. Dataminers hebben nu echter wat meer gedetailleerde informatie weten te vinden. Via de broncode van de zogeheten “cookie policy-pagina” van Crysis.com wist Twitter-gebruiker RobotBrush namelijk het volgende te vinden:

“From the makers of Far Cry, Hunt: Showdown and CRYENGINE, Crysis offers first person shooter fans the best-looking, evolved, and innovative gameplay, enabling players to adapt in real time to survive… Crysis Remastered brings new graphic features, high-quality textures, and the CRYENGINE’s native hardware- and API-agnostic ray tracing solution for PC, PlayStation, Xbox, and – for the very first time – Nintendo Switch.”

Mocht de bovenstaande informatie nog niet genoeg zijn, de teaser trailer voor deze remaster is inmiddels ook verschenen op het wereldwijde web.

Crysis Remastered

Binnenkort meer informatie?

Vooralsnog heeft Crytek nog niets bekendgemaakt omtrent de opgepoetste Crysis-versie. Het is echter aannemelijk dat het bedrijf snel met een officiële aankondiging zal gaan komen. Ten tijde van de release kon Crysis alleen gespeeld worden als je in het bezit was van een heuse NASA-supercomputer. Grote kans dus dat veel gamers deze titel destijds links hebben laten liggen. Mocht de Remastered-versie daadwerkelijk in de (digitale)winkelrekken komen te liggen, dan kan eindelijk iedereen aan de slag met deze shooter. Voor welk platform zou jij deze titel gaan aanschaffen? De PlayStation 4, Xbox One, de PC of toch de Nintendo Switch? Is een remastered variant voldoende? Of zie je liever deeltje 4? Laat het ons vooral weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch