Menu Premium

Braziliaanse competitie is niet speelbaar in FIFA 15

Karim Shehata 30/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de aanloop naar een nieuwe FIFA-titel komen we altijd te weten welke nieuwe competities er speelbaar zijn in de game. Zo wisten we in aanloop naar FIFA 14 dat we de Chileense en Colombiaanse competities konden verwachten, terwijl de bekende competities met de bekende clubs allemaal speelbaar zouden gaan zijn in deze game. Nu heeft EA Sports echter wat slechter nieuws in aanloop naar de release van FIFA 15, want de Braziliaanse competitie is niet speelbaar in FIFA 15.

Dit heeft EA Sports zojuist bekendgemaakt op haar eigen website. De ontwikkelaar zegt er erg naar uit te kijken om nog wat geweldige aankondigingen te doen voor FIFA 15 in aanloop naar de Gamescom, maar dat de ontwikkelaar wel ook zo eerlijk moet zijn wanneer er slechter nieuws te melden is. Het slechtere nieuws is nu dus dat de Braziliaanse competitie, en dus bekende clubs als Gremio, Atletico Mineiro en Botafogo, niet speelbaar gaat zijn in de gloednieuwe FIFA. De reden hiervan is dat EA Sports niet tot een overeenkomst kon komen met de licentiehouders van de competitie, clubs en spelers, waardoor we in de volgende FIFA-game dus niet de kampioen van Brazilië kunnen worden. Wel zijn alle grote Braziliaanse spelers die in Europa spelen gewoon gelicenseerd, waardoor je dus alsnog een flink balletje kunt gaan trappen met bijvoorbeeld Neymar in het tricot van FC Barcelona. Ook is het Braziliaanse nationale team gewoon volledig speelbaar in FIFA 15. Hierdoor kunnen we dus de memorabele halve finale van het WK naspelen, waarin Duitsland de organisator van het afgelopen WK met 7-1 van de mat veegde. Nederland deed daar nog een schepje bovenop, door de troostfinale vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen van de Brazilianen.

We kunnen dus niet aan de slag met de Braziliaanse clubs en haar specifieke spelers, maar de rest van de competities die je kunt verwachten van de FIFA-franchise zitten vooralsnog wel gewoon in de game. EA Sports zegt zelf in aanloop naar én op de Gamescom in augustus nog flink wat aankondigingen te gaan doen rondom FIFA 15. Laten we hopen dat deze aankondigingen ons de Braziliaanse competitie doen vergeten.

FIFA 15 verschijnt op 25 september voor de Nintendo 3DS, PlayStation 3, PlayStation 4, PS Vita, Wii, PC, Xbox 360 en Xbox One.

Braziliaanse competitie is niet speelbaar in FIFA 15

Braziliaanse competitie is niet speelbaar in FIFA 15

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch