Menu Premium

Blizzard schrapt Diablo 3’s Team Deathmatch PVP mode

Gamekings Redactie 28/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het derde deel in de dungeon crawler serie dat eerder dit jaar uit kwam en door miljoenen gamers werd gekocht bleek al snel een teleurstelling. De game was niet wat men ervan verwacht had, de replay value was laag, het grind-gehalte hoog en het was niet mogelijk het tegen elkaar op te nemen. Blizzard is niet flauw en heeft ondertussen al een heleboel patches er tegenaan gegooid om aan de hoge eisen van de community te voldoen. De volgende grote patch zou dan eindelijk een PVP-optie naar de game brengen. Afgelopen maanden is deze PVP-modus ontzettend door Blizzard gehyped en was zelfs speelbaar op enkele beurzen. Toch worden de trouwe Diablo 3 fans alweer teleurgesteld, want Blizzard schrapt Diablo 3’s Team Deathmatch PVP mode.

Met de beloofde modus, waarin je het met een team tegen een ander team kon opnemen, zou Diablo 3 eindelijk de game worden die het bij lancering had moeten zijn. In Diablo 2 was het PVP-gedeelte de reden waarom de meeste mensen speelden. Dit maakte het uren grinden voor nieuwe uitrusting de moeite waard. In het derde deel was het eindeloos opnieuw doorlopen van een dungeon voor die minieme kans op een beter item niet belonend genoeg. Het krijgen van een beter item zorgt er alleen voor dat je diezelfde dungeon net even wat sneller kunt doorlopen. Het is natuurlijk veel gaver als je, met die nieuwe lompe Legendary Crossbow, andere spelers in plaats van monsters kunt aftroeven.

De Team Deathmatch waar ze bij Blizzard nu enkele maanden aan gewerkt hebben is volgens de makers zelf nóg niet goed genoeg. De modus hoe die nu in elkaar zit zou te snel gaan vervelen en de end-game content bij lange na niet genoeg meerwaarde geven. Omdat de classes van Diablo 3 qua skills geheel zijn gericht op het doorlopen van de Campaign en niet het vechten tegen elkaar zou ook dit veel problemen veroorzaken. Het zou al snel blijken dat één soort tactiek, of één specifieke class gewoon veel beter is en de balans hierdoor zoek raakt.

Het is echter niet alleen maar drama en gemis, want met de volgende patch komt er wél een dueling-modus naar Diablo 3. Een modus waar je het tegen één andere speler kunt opnemen in een soort arena. Niet echt dé modus waar je als speler op zit te wachten, maar zeker een stap in de goede richting.

Is de toevoeging van de dueling-modus voor jou een reden om je Demon Hunter af te stoffen en aan het werk te zetten? Of is juist het ontbreken van een Team Deathmatch-modus voor jou de reden Diablo 3 te de-installeren en er nooit meer naar om te kijken?

Blizzard schrapt Diablo 3's Team Deathmatch PVP mode

Blizzard schrapt Diablo 3’s Team Deathmatch PVP mode

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch