Menu Premium

“Binnen enkele dagen” officieel een Mewtwo vangen met Pokémon GO in Nederland

Karim Shehata 11/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Pokémon GO als een atoombom is ingeslagen, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Hier op de redactie worden we plat gebeld, terwijl tientallen miljoenen mensen over de gehele wereld buiten Pokémon aan het vangen zijn. Je zou bijna vergeten dat de game in Europa nog helemaal niet officieel beschikbaar is, maar hier komt snel verandering in. Zeer snel kun je namelijk officieel aan de slag met Pokémon GO in Nederland.

Als je die ene guy of chick bent die nog altijd wacht op de officiële versie, kun je “binnen enkele dagen” officieel aan de slag met het vangen en trainen van Pokémon in de echte wereld. Dit melden bronnen aan WJS, voluit The Wall Street Journal. De officiële release in Europa is vorige week uitgesteld, omdat de servers – zoals je zelf hebt kunnen merken – het niet meer bij konden houden. Gezien dit de afgelopen dagen allemaal soepeler lijkt te lopen, lijkt het er sterk op dat we deze week nog officieel met Pokémon GO de straten onveilig kunnen gaan maken.

Overigens is ook het aandeel van Nintendo met maar liefst 25% gestegen door Pokémon GO en is de waarde van het bedrijf met 8 miljard euro gestegen. Per dag worden er bizar veel microtransacties gedaan, terwijl Europese iPhone-gebruikers dit bijvoorbeeld nog niet eens kunnen via hun eigen Apple ID’s. Dat Nintendo, The Pokémon Company en Niantic Labs een goudmijn in handen hebben met deze real-life MMORPG, is een feit.

Wel is duidelijk dat de game je batterij leegslurpt, maar er zijn inmiddels manieren om dit een klein beetje draaglijker te maken, naast het kopen van 20 powerbanks om de dag door te komen. Zo kun je, in ieder geval op Android, de maps van bijvoorbeeld je omgeving uit Google Maps downloaden, zodat Pokémon GO onderweg niet constant hoeft te berekenen waar je allemaal heen gaat. Of dit op iPhone werkt is niet geheel duidelijk, gezien dit apparaat apps niet erg veel met elkaar laat communiceren in tegenstelling tot Android. Specifiek voor Apple-telefoons kun je de batterijbesparingmodus van de telefoon aanzetten, naast Night Mode. Dit zorgt ervoor dat de batterij iets langer meegaat.

Wanneer deze batterij langer meegaat, kun je in bizarre situaties terechtkomen. Zo is iemand in de zoektocht naar een Pokémon een lijk tegen het lijf gelopen, terwijl er ook overvallen plaatsvinden omtrent Pokémon GO. Echter is het zeker niet alleen kommer en kwel betreffende deze AR-game, gezien het beeld dat er tientallen en honderden mensen buiten lopen, samen op zoek naar Pokémon, natuurlijk onbetaalbaar is. Er worden veel nieuwe vrienden gemaakt en hiermee doet Nintendo eigenlijk iets wat het altijd al wil en heeft geprobeerd.

Pokémon GO consumeert de levens van de mensen op de redactie en van miljoenen andere mensen over de gehele wereld. Ga jij vandaag nog op zoek naar Mewtwo? Laat het ons weten in de comments!

Bron: WSJ

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch