Menu Premium
Loading...

DICE gaat dieper in op de wapens in deze Battlefield 1 trailer

Bas Boudewijn 05/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Begin juni konden we ons voor het eerst sinds 2013 weer opmaken voor een speciale Battlefield-onthulling, als we spin-off Battlefield Hardline voor het gemak even vergeten. Twee maanden later is het tijd voor een gloednieuwe trailer, waarin we een kijkje mogen nemen achter de schermen bij ontwikkelaar DICE, die ons haarfijn uitlegt hoe ze al die honderd jaar oude wapens zo nauwkeurig mogelijk na weten te maken in deze Battlefield 1 trailer!

Dat het maar duidelijk mag zijn dat de Eerste Wereldoorlog lang niet alleen een saaie jarenlange loopgravenoorlog was, is het doel van de eerste tien seconden van de trailer. Hoewel de twee minuut durende video dan eigenlijk pas begint, valt er voor dat het kopje ‘weapons’ in beeld komt al genoeg te zien. Een binnengevecht waar de houtsplinters letterlijk om je oren vliegen, een gruwelijke executie op het treinspoor en een verlaten molen die toch erg veel van het typische Nederlandse plaatje weg heeft bijvoorbeeld.

Lars Gustavsson, design director bij DICE – de studio die al sinds Battlefield 1942 aan EA’s miljoenenfranchise werkt – praat over een totaal nieuwe wereld die voor de studio opende toen ze begonnen met de ontwikkeling van Battlefield 1. “Er is een enorme variatie aan wapens in deze oorlog, van middeleeuwse close-quarter wapens tot de snelste machinegeweren.”

Hoe kun je een realistische Eerste Wereldoorlog game maken wanneer je niet weet hoe de wapens voelden, klonken en schoten? Niet! Dat is dus ook wat DICE dacht en zo ging de studio dus zoeken naar typische WOI wapens om ze zelf uitvoerig te testen en te bestuderen. Shotguns, machinegeweren en close combat wapens komen daarom allemaal voorbij in deze gloednieuwe, oogbal strelende gameplay trailer van Battlefield 1.

Kun jij ook niet wachten om op 21 oktober de Eerste Wereldoorlog met al deze epische wapens te beleven in Battlefield 1 op jouw PC, Xbox One of PlayStation 4, of sla jij deze editie voorlopig even over? Laat het ons even weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch