Menu Premium

Activision wint eerste slag in Call of Duty rechtszaak

Gamekings Redactie 11/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kunt niet alleen in Call of Duty knokken, je kunt er ook om knokken. Dit bewijzen ex-Call of Duty ontwikkelaars Jason West en Vincent Zampella die al sinds 2010 in een juridische strijd verwikkeld zijn met Activision.

Volgens West en Zampella heeft Activision in 2008, toen hun contract afliep, valse beloftes gemaakt om ze nog te laten blijven en Modern Warfare 2 te maken. Daarna zou Activision de twee hebben ontslagen, waardoor ze de miljoenen dollars aan royalties voor de game niet aan de twee ontwikkelaars hoefden te betalen. Volgens Activision werden de ontwikkelaars echter ontslagen wegens geheime onderhandelingen die ze zouden hebben gehad met EA.

Vorige week is door de rechter besloten dat West en Zampella één van hun fraude aanklachten tegen Activision moeten intrekken, dus een eerste overwinning voor de uitgever in deze zaak die uit meerdere aanklachten bestaat. Activision wordt nu nog steeds aangeklaagd voor het maken van valse beloftes aan West en Zampella, en op zijn beurt heeft Activision een aanklacht lopen tegen EA, waar zij een schadevergoeding eisen van 400 miljoen dollar vanwege inmenging van EA in de contracten van medewerkers.

Op 7 mei treffen de kemphanen elkaar opnieuw in de rechtzaal om de zaak verder uit te vechten.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch