Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Zomerpodcast #20: Dystopie in videogames met Sid

11/08/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris en Sid komen jullie bazen weer tegemoet met een nieuwe Zomerpodcast over dystopie in videogames. Er bestaan tig doemscenario’s: zombie apocalypse, de ijstijd, overstromingen, uitdroging, aardbevingen, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. Hoe kan het toch zo zijn dat wij als mensen het interessant vinden om te kijken naar of ons verplaatsen in acteurs of characters die proberen te overleven in een dystopische wereld? Laat ons weten van welke doemscenario jij de meeste kriebels krijgt als je er over nadenkt. En natuurlijk door welke dystopische wereld jij gefascineerd bent geraakt.

“Uiten van geweld is verboden, dus komen fantasieën als dystopie naar boven.”

Het verleden is natuurlijk totaal anders dan hoe het er nu in onze maatschappij aan toe gaat. Tegenwoordig heb je een negen tot vijf baan. Dat doe je de hele week zonder dat je denkt aan gevaren. Vroeger rond de middeleeuwen bijvoorbeeld was dat anders. Je moest je eigen gezin voorzien van eten en beschermen voor gevaren die overal vandaan konden komen. Toch willen we het om de een of andere manier ervaren. Films, series en games zijn een prima alternatief om zo’n wereld toch mee te maken. Volgens Boris is het als volgt: “Hoe kwetsbaarder je bent, hoe leuker je het vindt”. Daar kan Sid zich ook wel in vinden. Maar waarom zijn wij gamers toch zo gefascineerd door dystopische werelden in games zoals Termina in Majora’s Mask en de wereld van The Last of Us? Check het hier of luister het onderweg naar je vakantieoord.

De Gamekings Podcast

Tijdens de Gamekings Zomerweken is er dagelijks een podcast item zodat je ons overal mee naartoe kunt nemen. Deze staat altijd als eerste op Audioboom en zal ook beschikbaar gemaakt worden op Spotify, Apple Podcasts en Stitcher. Veel luisterplezier!

Spotify: https://open.spotify.com/ep…
Stitcher: http://www.stitcher.com/s?…
Audio stream: https://audioboom.com/ch…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch