Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Zomerpodcast #19: De dood in videogames met Sid

10/08/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De dood is nogal een gevoelig onderwerp in de samenleving. Aan de ene kant vinden we het verschrikkelijk als het onze dierbaren overkomt. Maar aan de andere kant smullen we ervan als Scorpion uit Mortal Kombat je tegenstander vernietigt met een fatality move. Voor gamers lijkt het steeds meer gewoon te worden. Hoe meer bloed en gore, hoe beter. Boris heeft Sid uitgenodigd om samen te kijken naar de rol van de dood in videogames. We zijn al bijna aangekomen bij het einde van de zomerweken. Maar voordat we zover zijn, kan je nu Zomerpodcast #19 checken over de dood in videogames! Wat is jouw favoriete moment in een game dat er een character dood ging? Laat het weten in de comments.

“Wij zijn ons er niet meer van bewust dat er symboliek in zit.”

Over de jaren heen in games zijn er zoveel characters gestorven in games, dat het wellicht lijkt alsof het normaal voor ons is geworden. Toch zou het zo maar kunnen dat je als gamer de intentie en symboliek niet eens ziet in de dood. Volgens Sid zie je dat vooral terug in games van Japanse studio’s. “Vaak in Final Fantasy is er een anti-religieuze ondertoon. Vaak is in westerse games het Christendom de ‘good guy’. Maar in Japan zijn ze vaak de ‘bad guy’, dus kerken zijn corrupt, religieuze fanaten zijn corrupt en je moet goden vernietigen.”
Games zoals Dark Souls en Final Fantasy zijn redelijk populair in het westen. Boris en Sid denken dat het te maken heeft met het feit dat die games een ander perspectief laten zien van religies. Zou dat dan echt de reden kunnen zijn? Wat vinden jullie?

De Gamekings Podcast

Tijdens de Gamekings Zomerweken is er dagelijks een podcast item zodat je ons overal mee naartoe kunt nemen. Deze staat altijd als eerste op Audioboom en zal ook beschikbaar gemaakt worden op Spotify, Apple Podcasts en Stitcher. Veel luisterplezier!

Spotify: https://open.spotify.com/ep…
Stitcher: http://www.stitcher.com/s?…
Audio stream: https://audioboom.com/ch…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch