Menu Premium
Loading...

Zomer Podcast: Emiel en Tim over Grendel Games en serious gaming

10/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Serious gaming. Emiel en Tim Laning gaan er in deze zomer podcast uitgebreid op in, naast andere onderwerpen natuurlijk. Tim is eigenaar van het bedrijf Grendel Games en is door Emiel uitgenodigd om te praten over zijn bedrijf, de game industry en het Nederlandse aandeel in deze industry. Hoe en wat? Dat check je in dit item!

Grendel Games, wat is het volgens Tim precies?

Dit legt hij natuurlijk uitgebreid uit tijdens de podcast. Het bedrijf in Leeuwarden bestaat officieus al sinds 1998. In het begin waren er een paar teleurstellingen, maar op een gegeven moment begon het balletje echter de goede kant op te rollen en boekten ze steeds meer successen. Grendel Games focust zich op serious games. Grendel Games ontwikkeld games voor bijvoorbeeld de medische wereld en probeert de wereld ook nog eens een betere plek te maken. Echter zijn Emiel en Tim het niet eens met de term serious gaming.

Serious entertainment, niet serious gaming…

Serious entertainment! Zowel Tim als Emiel vinden dit toepasselijker omdat het de manier van games maken beter samenvat en niet tekort doet. Games als Underground (medische wereld) en Wijk & Water Battle (watermanagement) worden niet alleen gemaakt voor entertainment, maar ook voor belangrijke feedback voor bedrijven en de maatschappij. Echter is het natuurlijk ook een doel op zich om de mensen te vermaken.

Garfield gebruiken voor…. obesitas?

Ja, echt. Grendel Games besloot dat het probleem genaamd overgewicht op een leuke en tegelijkertijd leerzame manier in beeld gebracht moest worden. Dit heeft geresulteerd in een game die op mobile is uitgekomen. Deze game laat misschien wel het beste zien op wat voor manier en met wat voor insteek Grendel Games zijn games maakt.

Wat vind jij van deze manier van games maken? Hebben jullie al eens eerder van deze developer gehoord? Ben je eerder in aanraking gekomen met dit soort games en zo ja wat waren jouw ervaringen? Laat hieronder een comment achter.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch