Menu Premium
Loading...

Zijn gamemedia verantwoordelijk voor haat richting developers?

10/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wij pretenderen als Gamekings.tv een media-outlet te zijn die draait om discussie. We zijn een groep presentatoren met ieder een eigen mening, en die eigen mening hoeft nooit aangepast te worden omdat iemand anders een andere gedachtengang heeft. Iedereen is op de redactie vrij om te zeggen wat hij of zij wil. En dat maakt Gamekings populair. Toen er op de redactie dus een pittige discussie ontstond tussen Koos en Emiel naar aanleiding van een tweet over het personeel van BioWare (makers Anthem), konden we maar één ding doen. Deze discussie over haat jegens developers en de rol van de media daarin, in een item verwerken. Niet om te kijken of iemand gelijk had, maar om te checken wat de argumentatie van beiden was. Plus dat het onderwerp van de discussie er belangrijk genoeg voor was.

‘Het zijn ook maar gewoon mensen’

Het draaide allemaal om een tweet van een Reddit-bezoeker en Anthem-fan die een foto van het personeel van BioWare plaatste met daarbij de tekst dat het ook maar gewoon mensen waren en dat je dus goed moest nadenken voordat je jouw keiharde frustratie over hun spel op social media plaatstte. Koos vond deze tweet niet gepast aangezien de poster feitelijk de ‘schuldvraag’ verlegde van de gamers naar EA. Zij hadden immers een game uitgebracht die nog niet af was en daarmee dit personeel in de problemen gebracht. Emiel, zelf developer, was echter not pleased omdat het statement van Koos, dat bol stond van het sarcasme, mogelijk zou kunnen leiden tot haat jegens developers.

Moet je jezelf censureren vanwege enkele idioten?

In beide verhalen zit een kern van waarheid en vanuit beider perspectief gezien snap je de emotie. Vandaar dat we besloten deze discussie, die we nu en in het verleden regelmatig hebben gehad op de redactie, in een item te verwerken. Wij snappen namelijk ook wel dat als wij hard inhakken op een spel, dit bij de een-celligen op deze aardkloot kan opgevat worden als een vrijbrief om hun frustratie te botvieren op een developer. En hoezeer we ook balen van een slechte game, het is nooit onze bedoeling om aan te zetten tot dat soort zaken. Maar moet je jezelf dan censureren omdat er idioten zijn?

Over dit dillema hebben Koos, Emiel en JJ het in een dsicussie die zeker in het begin verhit verloopt. Maar fuck dat. Zo gaat het als je van mening verschilt met elkaar en strijdt voor jouw overtuiging. Niks mis mee. Zolang je aan het eind maar respect hebt voor elkaar.

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch