Menu Premium
Loading...

Zes toffe indies komen naar Firstlook Festival 2019

27/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een vast en populair onderdeel van Firstlook Festival is elk jaar weer de zogenaamde Indie Gallery. Nederlandse Indie developers presenteren zich daar met hun nieuwe games aan het publiek. En het mooie is, als je iets van die games vindt, dan kun je dat ook daar rechtstreeks tegen de makers zeggen. Hoe wreed is dat? Dit jaar staan er zes Indies met hun nieuwste games in de Indie Gallery. In dit video-item stellen JJ en Indie-kenner bij uitstek, Emiel, ze aan je voor.

Intergalactische gladiatorenstrijd en projectile fighting games

We beginnen met Counterspell van PunchButton Studio’s. Counterspell is een competitieve partygame voor 2 tot 4 spelers. Spelers nemen het tegen elkaar op

in een intergalactische gladiatorenstrijd, die volledig draait om het afvuren en terugkaatsen van dodelijke projectielen. PunchButton Studios komt met een leuke aanbieding naar het festival. Hun game kost namelijk tijdens het hele weekend van het event een tientje ipv €14,99! Game is ook fysiek te koop.

Een trouwe bezoeker van Firstlook Festival is Team Reptile. Op Firstlook tonen zij Lethal League Blaze. De sequel van hun ‘projectile fighting game’ is afgelopen zomer uitgekomen op alle consoles en heeft vorige week een physical release gehad in alle grote Japanse gamestores

It came from space, and ate our brains 

Dan hebben we Triangle Studios met, hou je vast, ‘It came from space, and ate our brains’. Het betreft een funny top down shooter met horde survival gameplay. De vierde developer is Lion Castle met Super Street: Racer. Komt pas 8 november uit en gaat bezoekers op zeker verrassen. Kern van de game is je eigen unieke straatrace-auto’s bouwen met honderden onderdelen van echte auto-onderdeelmerken (JBL, Continental, Brembo, Falken en tientallen andere). Vervolgens kun je daarmee over de straten scheuren van onder meer LA en Tokio om zo de beste straatracer te worden.

Wollige games en multiplayer mayhem

Nummer vijf is Alterego Games met Woven. Woven is een even ‘wollige’ als prachtige game die een mix brengt met platform, point-and-click en action-adventure gameplay. Tot slot is er de stand van Yellowcake Games waar zij hun multiplayer top-down bumper car battle-game speelbaar neerzetten. Spektakel gegarandeerd.

Zes eigenzinnige Indies dus, elk met een totaal ander game. Maak in dit item alvast kennis met hun games en kom ze daarna gezellig zelf uit proberen op Firstlook Festival. Tickets voor het event kun je hier kopen. 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch