Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

(Zeer) Warme Babbels: Komen er nog nieuwe, echte game-iconen bij?

28/07/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor een nieuwe aflevering van Warme Babbels. We hadden er drie beloofd tijdens de Zomer Weken, je krijgt er een extra. Gewoon omdat het kan. Deze editie van Zeer Warme Babbels draait om de game-helden. De main characters die je altijd bij zullen blijven. Types waarvan je exact de avonturen en hun powers kan uitleggen. Kaliber Mario, Solid Snake, de Master Chief, Kratos zeg maar. Het verleden heeft ons tientallen van dit soort game-iconen opgeleverd. Maar hoe zit het de laatste vijf jaar? Zijn er nieuwe helden bij gekomen? Karakters die dermate goed uitgekristalliseerd zijn dat ze je bij blijven. Huey, Skate en Koos kregen deze vraag voorgeschoteld en ging met elkaar in conclaaf. Waren die iconen er? En zo ja, wie dan?

Op zoek naar verse game-iconen

We kunnen je, zonder de hele discussie en uitkomst te verklappen, alvast aangeven dat de drie heren het niet makkelijk vonden om de nieuwe iconen te vinden. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel games uitgekomen de afgelopen vijf jaar, maar veel daarvan waren sequels. Ergo, geen nieuw game icoon. Dan heb je ook nog eens de nadruk op multiplayer games en het feit dat het zelf maken van het main character ook steeds meer een ding is. Dat maakt het creëren van nieuwe helden niet makkelijk.

Staan Aloy en Ellie al gelijk aan Lara Croft?

Was Aloy uit de Horizon-serie als karakter sterk genoeg om al een game-icoon a la Lara Croft genoemd te mogen worden? En hoe zit het met Ellie van The Last of Us? Twee waanzinnige games, Is dat genoeg voor het ‘icoonschap’? Of neem Kena. Toffe game, toffe chick. Maar is het al een icoon? Huey, Skate en Koos gaan de discussie aan en komen met voorstellen. Wie komen er in de spreekwoordelijke Hall of Fame terecht? Je ziet en hoort het in deze editie van (Zeer) Warme Babbels.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch