Menu Premium
Loading...

Yakuza: Like a Dragon Review – Kopen, budgetbak of slopen?

12/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Yakuza serie draait alweer een aantal jaren mee. Zo kwam de eerste game in de franchise, Yakuza 1, uit in 2005 . Toch heeft de serie voor een lange tijd buiten Japan geen gigantische impact weten te maken. Dit kwam mede omdat de games eerst uitkwamen in Japan en de rest van de wereld altijd wel even moesten wachten op hun release. Maar de fans in het Westen predikten hun gospel waardoor de Yakuza franchise de afgelopen paar jaar meer waardering wist te verwerven dan ooit. Weet het nieuwste deel van de Yakuza serie deze rechte lijn voort te zetten? Dit is de Yakuza: Like a Dragon Review!

Ichiban Kasuga

Met Like a Dragon is Yakuza een totaal andere weg in gegaan dan zijn voorgangers. Niet alleen qua characters, maar ook qua gameplay. De combat in alle voorgaande Yakuza games speelde zich real-time af. Je kon toetsen combineren om bijvoorbeeld specifieke aanvallen uit te voeren. In Like a Dragon verloopt de actie totaal anders. De combat is namelijk turned based. Oftewel characters doen om en om een aanval. Ook qua main character wijkt Like a Dragon af van de eerdere edities. Zo speelde jij in de voorgaande Yakuza games voornamelijk met Kazuma Kiryu. Een badass, stoere, tough guy en ex-yakuza lid. In Like a Dragon is het anders, daar is de main protagonist Ichiban Kasuga, een lowlife yakuza lid. En dat geeft een totaal andere vibe.

zijn de veranderingen goed?

In een franchise die zo lang meedraait als Yakuza is het niet altijd even makkelijk en ook erg gewaagd om gigantische gameplay aanpassingen te maken. Toch hebben de mannen van Sega en Ryu Ga Gotoku Studio de beslissing genomen om de game overhoop te gooien. Was dit een juiste beslissing? Werkt de combat in turn based style lekker? Is de game even goed als zijn voorgangers? Voelt het nog wel aan als een Yakuza game? Kortom, is deze game jouw centen waard? Daan en Skate vertellen het in de Yakuza: Like a Dragon Review!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch