Menu Premium
Loading...

XCOM: Enemy Within Review

12/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is bijna zover! De eerste uitbreiding voor XCOM: Enemy Unknown komt op die dag uit en deze heeft de naam XCOM: Enemy Within met zich meegekregen. Het is natuurlijk niet heel verrassend dat Boris alvast met XCOM: Enemy Within aan de slag is gegaan, want hij is namelijk groot fan van de XCOM-serie. Vooral het turn-based aspect is iets dat hij erg tof vindt, wat in XCOM: Enemy Within zeer zeker terugkomt. Niet alleen Boris, maar ook Melle kan zich over het algemeen wel vermaken met XCOM-games. Kijk snel de XCOM: Enemy Within Review waarin Boris en Melle checken of deze game hun hoge verwachtingen dan ook kan waarmaken.

XCOM: Enemy Within klinkt als een nieuwe game, maar dit is het zeker niet. Het is namelijk een uitbreiding voor het vorig jaar verschenen XCOM: Enemy Unknown. Deze uitbreiding voegt verschillende nieuwe opties toe aan de originele game. Als speler krijg je onder andere toegang tot nieuwe vaardigheden, upgrades, wapens en nieuwe klassen. Daarnaast bevat XCOM: Enemy Within ook de mogelijkheid om zogeheten Gene Mods toe te passen op de soldaten in het team waarover je de leiding hebt. Enkele krachten die de soldaten met deze Gene Mods krijgen, zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om hoger te kunnen springen of om juist volledig onzichtbaar te worden. Naast deze extra’s voor het team zal de buitenaardse vijand ook meer soorten krijgen, waardoor je met meer verschillende aliens te maken krijgt op het slagveld. En over slagvelden gesproken; XCOM: Enemy Within bevat ook verschillende nieuwe levels. Dit zijn er ongeveer veertig, bovenop de tachtig levels die XCOM: Enemy Unknown al bevat.

Nieuwe content is natuurlijk nooit verkeerd, maar de vraag blijft of het je hard verdiende centjes waard is. Wil je dit een jaar nadat XCOM: Enemy Unknown uitkwam nog wel spelen? Boris en Melle weten daar het antwoord op en dat vertellen ze je dan ook in de XCOM: Enemy Within Review.

Ontwikkelaar: Firaxis Games
Uitgever: 2K Games
Platform: PC, OS X, PlayStation 3 en Xbox 360
XCOM: Enemy Within Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch