Menu Premium
Loading...

XCOM: Enemy Unknown Review

11/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als gamer heb je waarschijnlijk al een aantal alien-invasies afgeslagen, maar nog nooit zo uitgebreid als met XCOM: Enemy Unknown. Het is de remake van de gelijknamige klassieker, wat betekent dat het ouderwets turn-based strategy is. Laat Boris nou dé old-school XCOM gamer zijn hier op de redactie en hij is samen met Steven aan de slag gegaan voor de XCOM: Enemy Unknown Review.

Turn-based strategy is misschien niet meer van deze tijd, maar wanneer het door Sid Meier’s team, Firaxis, in elkaar wordt geschroefd, wordt het toch een ander verhaal. Deze mannen hebben de originele game gepakt en hem volledig naar de huidig generatie getrokken. Nu in HD merk je dat de pixels die eerst voor aliens moesten doorgaan, eigenlijk lijken op de film Mars Attacks! Tenminste alleen in de eerste levels. Wanneer je namelijk verder komt, worden ze steeds groter en gemener.

Ze worden namelijk vooral een stuk vervelender als je al je manschappen kwijtraakt door een flinke alien whoop-ass. Nou zijn we tegenwoordig gewend dat er nog honderd anderen voor in de plaats staan, maar dat is in XCOM: Enemy Unknown toch wel anders. Wanneer een manschap van je dood gaat, is hij ook echt dood. Alle tijd en energie die je in deze beste man hebt gestopt, is gewoon weg. En dit maakt dat deze langzame, ‘netjes-op-je-beurt-wachten’ game toch wel heel spannend is.

Als je niet wil dat je voor Jan met de korte achternaam bezig bent, is het zaak dat je je basis blijft upgraden. Zo kun je meer dingen onderzoeken en sterkere wapens maken. Je mannen gaan bij elke missie ook nog ranks omhoog, en met deze skills en bijbehorende big-ass guns gaan de aliens het een stuk moeilijker met je krijgen.

Of Boris de van origine niet turn-based strategy speler, Steven, kan overtuigen dat deze game een echt juweeltje is, zie je in de XCOM: Enemy Unknown Review.

Ontwikkelaar: Firaxis
Uitgever: 2K Games
Platform: PlayStation 3, Xbox 360 en PC

XCOM: Enemy Unknown Review

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch