Menu Premium
Loading...

XCOM Enemy Unknown preview

22/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je vroeger XCOM had, was je een baas. Firaxis komt dit jaar met een nieuw deel en belooft weer een old school turn-based strategy hit te worden. Boris speelde het vroeger helemaal kapot op zijn Amiga en Skate is bij hem aangeschoven voor de XCOM Enemy Unknown preview.

XCOM is dé game die Boris een gamer heeft gemaakt, een flinke taak dus voor Firaxis om dit soort legendarische gameplay naar de eenentwintigste eeuw te brengen. Ze zijn in ieder geval trouw gebleven aan de basis, want het is nog steeds om de beurt strategisch je soldaten verplaatsten op een speelveld. Ook het managen is gebleven en belooft ook extreem diep te worden.

Je hebt namelijk een basis die een beetje lijkt op die van de Thunderbirds. Vanuit daar ga je je manschappen upgraden, levelen en uitrusten met pas ontdekte alien technologie. Je kunt je basis uitbreiden waardoor er nog meer mogelijk is te onderzoeken en je troepen nog beter te ondersteunen. Doe je dit niet, raak je de kans om al je progressie kwijt te raken zodra je het moet afzien tegen de buitenaardse vijand. Je wordt namelijk compleet gewiped als je met alleen rookies aankomt.

Het is de bedoeling om bijna als een soort schaakspel over de map te bewegen en ten alle tijden rugdekking te bieden voor je squad. Dit doe je bijvoorbeeld door je sniper op een dak te zetten en gebruik maken van de overview mode; hierin kun je aliens die niet gedekt staan automatisch neersniperen. Maar vergeet je iemand de sniper te laten dekken dan kun je die ook gedag zetten. Oh en als je man eenmaal dood is, komt hij ook niet meer terug..

Je moet dus strategisch te werk gaan en alles tot in de puntjes goed managen om überhaupt een kans te maken tegen de invasie. Boris en Skate zitten al klaar om je er alles over te vertellen in de XCOM Enemy Unknown preview.

Ontwikkelaar: Firaxis
Uitgever: 2K
Platform: PlayStation 3, Xbox 360 en PC

XCOM Enemy Unknown preview

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch