Menu Premium
Loading...

xCloud Preview: wordt dit dan dé streamingdienst voor gamers?

10/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgend jaar komt Project xCloud naar Windows 10 en gebieden als West-Europa India, Japan en Canada. Maar, in de VS, Engeland en Zuid-Korea zijn ze al een tijdje bezig met de preview. Sinds september kunnen mensen in die landen al aan de slag met de streamingdienst, alhoewel dat alleen op Android was. Koos en JJ gaan het er in dit item eens goed over hebben.

Concurrentiestrijd met PlayStation Now en Google Stadia

Want dit zijn momenteel de drie grote spelers als het gaat om het streamen van games. En het valt zeker niet uit te sluiten dat er nog een paar diensten bij gaan komen. Google Stadia is natuurlijk vorige maand gereleased (met veel bombarie) en de kritiek is voorlopig niet mals. PlayStation Now functioneert prima (mede dankzij het aanbod aan games), maar xCloud moet dus de concurrentiestrijd aan gaan met deze twee diensten. En vanwege het grote aantal indie-titels is het aanbod zeker niet mals te noemen.

xCloud: games, games en games

Alleen al bij deze preview zijn dus al 55 games speelbaar. Games als Gears 5, World of Tanks, Devil May Cry 5, Tekken 7 en Forza Horizon 4 bijvoorbeeld. Vergelijk dat maar met de situatie van Google Stadia, waarbij er slechts 22 games speelbaar zijn bij launch (waaronder slechts een exclusive). Wat dat betreft lijkt xCloud qua kwantiteit en content al een voorsprong te hebben op Google Stadia, zonder dat de dienst überhaupt officieel uit is.

Er zijn overigens voorlopig nog geen games die op beide streamingdiensten speelbaar zijn, dus een vergelijking wat dat betreft kan nog niet gemaakt worden. Het is de bedoeling dat xCloud volgend jaar ook op PC en in alle andere gebieden van de wereld te gebruiken is. Voorlopig zullen we het echter moeten doen met de Xbox beta-versie genaamd Project xCloud Preview. En als je wil weten wat Koos en JJ tot nu toe vinden: check de video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch