Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

[Eindejaars 2021] Xbox vs Playstation in 2021: ‘Wie scoorde het best’

22/12/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de jaren ‘80 en ‘90 ging de ‘console wars’ tussen Nintendo en Sega. De strijd was hard en soms zelf ronduit unfair. Vandaag de dag gaat de battle tussen twee andere grootmachten: Sony PlayStation en Microsoft Xbox. Zo aan het eind van de jaar is het een mooi moment om te kijken wat beide partijen voor elkaar hebben weten te boksen. En natuurlijk ook op welke wijze ze dat hebben gedaan. Van de verkoopcijfers en de exclusieve games tot de communicatie en abonnementsvormen, wie scoorde er in 2021 beter: Xbox of Playstation? En wat kunnen we verwachten voor 2022? Je ziet het in deze uitgebreide discussie die onderdeel is van de Eindejaarscontent.

Wie had de beste exclusives: Xbox of Playstation?

Met titels zoals Halo Infinite, Forza Horizon 5 en voor de liefhebbers Psychonaut 2 deed Xbox het aan het einde van 2021 niet slecht. Maar was dat genoeg om het jaar tot een succes te mogen verklaren? Playstation presteerde het omgekeerde. In de eerste helft van 2021 kwamen er prima games uit, in het tweede deel stokte de productie.  Welke console had dus nu de betere first party lineup. En wat kunnen we verwachten in 2022. Gaat Xbox dan de overhand nemen met hun crossgen titels. Of scoort Playstation ouderwets met hun  Hollywood single player adventures?

Wie heeft de eeuwige strijd gewonnen

We kijken ook naar alles rondom de consoles. De techniek. Heeft een console nog wat nieuws gebracht in 2021? Hoe zit het met de abonnementsvormen als PS Now en Game Pass. Wat voegde XCloud aan de battle tussen de twee partijen toe? Gaat Playstation daarbij het nieuwe jaar een antwoord op geven? Of houden ze vast wel aan hij strategie waarbij het draait om het verkopen van consoles. Wat als die nog steeds lastig te verkrijgen zijn in 2022? En hoe zit het met de communicatie? Slagen beide partijen er in hypes te creëren rond hun merk? Ons antwoord (wat anders is als hét antwoord) vind je in deze video.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch