Menu Premium
Loading...

Xbox Showcase Gamescom 2019 Preview: heeft Xbox toegeslagen?

28/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heeft Xbox geprofiteerd van de afwezigheid van Sony? Die vraag komt velen misschien bekend voor. Dit was namelijk ook de vraag tijdens de E3, toen Sony ook ontbrak. Toen maakte de rivaal daar maar mondjesmaats gebruik van, ondanks dat de persconferentie niet slecht was. Ook tijdens de Gamescom kon Xbox zich laten zien en zo profiteren van de afwezigheid van zijn grootste concurrent. Of dat volgens Boris, Daan en Koos gelukt is tijdens de Xbox Showcase zie je in dit item.

Slaat Xbox toe tijdens Gamescom?

Daar hoopten de fans natuurlijk wel op, net zoals tijdens de E3. Toen kwamen de fans deels bedrogen uit, ondanks dat het aanbod aan games niet misselijk is en de persconferentie zich focuste op games. Het gaat echter, zoals alom bekend, om de exclusieve content die Xbox brengt. Die is namelijk of repetitief of niet aanwezig of matig. Tevens brengt Xbox steeds meer games uit naar de PC, waardoor er weinig Xbox-exclusives overblijven. Dat terwijl Playstation maar exclusives blijft produceren en tevens andere grote titels naar zijn platform brengt.

Welke games kunnen we verwachten?

Dat is dus de grote vraag. Het aanbod aan games is niet zo slecht. Zo komt onder meer Gears 5 binnenkort uit. In Gears 5 komen met de horse mode ook nieuwe Ult abilities en komen er tevens Halo: Reach-characters naar Gears 5. Daarnaast waren er tijdens Inside Xbox ook wat nieuwtjes omtrent PUBG en een paar nieuwe Xbox Game Pass-titels (onder meer Devil May Cry 5 en Stellaris). We zagen natuurlijk ook een nieuwe Wasteland 3 trailer en we kregen twee nieuwe controllers te zien. Tevens waren er ook een paar games speelbaar, zoals Bleeding Edge, Battletoads, Halo: The Masterchief Collection en Minecraft Dungeons. Gaat dit echter genoeg zijn om de strijd aan te gaan met Playstation of het gat naar de nieuwe console (eind 2020) te overbruggen?

Wars je  tevreden over de Showcase en over Inside Xbox? Ben je als fan tevreden met de games die de komende tijd naar de console komen? Of is het aanbod te karig en repetitief? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch