Menu Premium
Loading...

XBOX ‘persconferentie’ op de Gamescom 2017: top of flop?

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Steven Saunders
21/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Gamescom 2017 is dit weekend losgebarsten. In het kader van de eeuwig voortdurende console wars, was de persconferentie van Microsoft er een om naar uit te kijken. Na de vorige E3 had de hardcore XBOX-doelgroep vooral veel vragen die op de beurs in Los Angeles in ieder geval niet beantwoord werden. De persconferentie van Microsoft op de Gamescom in Keulen zou kritische volgers van de gamesindustrie, alsmede XBOX-fans, een kijkje moeten geven in de toekomstplannen van Microsoft. Ook bij Gamekings kijken we kritisch naar de industrie. Uiteraard schromen we vervolgens niet onze mening aan jullie voor te leggen. In dit geval krijgen jullie het oordeel van Steven en JJ voorgeschoteld. Benieuwd naar hun conclusies aangaande de Microsoft-persconferentie? Check dan ‘XBOX ‘persconferentie’ op de Gamescom 2017: top of flop?’

Gaat Microsoft hier de oorlog mee winnen?

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. Microsoft heeft de gamers in ieder geval een degelijk totaal aan games voorgeschoteld. Zo kregen we een indrukwekkende trailer van Assassin’s Creed: Origins voorgeschoteld. Verder bracht Microsoft nieuwe beelden van Jurassic World Evolution, Middle Earth: Shadow of War, de Recore Definitive Edition en de story missions van World of Tanks naar buiten. Het ‘hoofdgerecht’ van het persmoment was echter het offensief aan aandacht aangaande de XBOX One X. De nieuwste console van Microsoft krijgt een speciale editie genaamd de XBOX One X Scorpio.

Dit alles zal de hardcore XBOX-fans goed hebben gedaan. Maar voldoet het ook aan de kritische eisen van Steven en JJ? De laatste jaren zijn mensen overwegend negatief over de grote E3-persconferenties. Heeft deze persconferentie van Microsoft wel kunnen tippen aan de verwachtingen? Wat was jullie mening over de Microsoft-persconferentie in Keulen? Op de Gamekings-discord gingen jullie al behoorlijk los, maar meldt vooral ook je gedachten in de comments onder ‘XBOX ‘persconferentie’ op de Gamescom 2017: top of flop?’

Loading...
 • Bas van Dun

  Dit was geen persconferentie. Waarom zou ik dit vergelijken met een persconferentie. Ze hadden toffe games, leuke trailers en interessante interviews. Vergelijken met een E3 conferentie slaat nergens op.

  • Sylmaron

   Omdat ze een magere E3 hadden lag het in de lijn der verwachtingen dat ze zich nu zouden revancheren. Dat hebben ze blijkbaar nagelaten als ik de media mag geloven.

  • JJ

   Ten eerste spreken ze zelf van een ‘persconferentie’. En als je het iet goed bekijkt en beluisterd zeggen we ook duidelijk dat dit geen E3 was en dat we dat ook wisten. Wat niet wegneemt dat Xbox nu wel iets meer nodig had om te scoren dan wat ze nu deden.

   • Emiel van Daele

    Dat klopt niet JJ, Xbox heeft nimmer gesproken over “persconferentie”.
    In de communicatie, ook op de websites, werd gesproken over “gamescom live show”
    Met als toevoeging “to get the latest news and announcements on Xbox”.

    • Bas van Dun

     Precies dit. Microsoft noemt het zelf niet zo. Dat maken mensen er online van. Het was een live show waarin ze lieten zien wat er aan zat te komen. Ja er zijn wat exclusieve games getoond, maar dit is niet te vergelijken met een E3. De Gamescom is niet te vergelijken met de E3. Easy as that.

 • Larie

  Ik als Sony fanboy moet ook wel zeggen dat de media en fans zo’n conferentie super erg opblazen. Heeft MS ooit gezegd dat er nieuwe games zouden worden aangekondig of dat het een super grote show zou worden? Het was ook meer een liveshow inplaats van een echte conferentie. De verwachtingen van mensen en de media zijn veels te groot en niet realistisch.

  Toch verwacht je wel meer van een MS. Ze hadden gewoon een dikke persconferentie moeten geven. Maar heeft MS nog wel wat nieuws om te laten zien games wise?

 • Dirt-Jan

  Wat is een console oorlog? Verkochte aantallen? Exlcusives? Beste console? Ze gaan met de one x de aantallen van Sony niet meer in halen DENK ik. Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe lang deze console generatie mee gaat natuurlijk. Dus voordat optimus weer bat shit crazy gaat, ik ben geen fanboy. Heb tot nu toe alleen een ps4 en een Switch. omdat xbox al begon met hun super vage release, heb ik deze niet aangeschaft.

  • Larie

   Naar mijn mening heb je ook alleen maar een Ps4 en Switch nodig. Beide hebben de betere en meeste exclusives en de ps4 gebruik je dan voor de multiplatform games.

   • Dirt-Jan

    moet zeggen dat het hele backwards programma van xbox wel geniaal is. Of geniaal eigenlijk moet dit een standaard Zijn vind ik. Als ze een vette Gears of war gemaakt hadden dat ik de xbox al in huis gehad. Begrijp me niet verkeerd, het is vast een vette game. Maar de trendy( lees hipster characters) spreken me totaal niet aan. Smaak ding dus

    • Larie

     Dat is idd leuk, maar ik speel toch liever nieuwe games. Soms vind ik een remake of een remaster ook wel leuk.

     • Dirt-Jan

      Ja dat heb ik ook, maar ze geven je wel de mogelijkheid. Zonder dat ze je een extra betaal model door je strot duwen

 • spoofghost

  dit was echt dramatisch slecht en ook geen pers conf

 • Exalian

  Iemand die zegt dat het gewoon logisch is om de X te halen enkel “omdat het de beste console qua specs is” moet eens naar het verleden kijken van consoles. Wii verkoopt beter dan PS3/X360, 3DS verkoopt beter dan Vita, etc. Specs zeggen niet alles.
  Elke console aankoop moet gebasseerd zijn op: welke games kan ik er op spelen en hoe?

  • Emiel van Daele

   Mee eens, maar…
   Ik snap oprecht niet waarom Xbox het niet beter doet.
   Als je nu als consument de winkel inloopt dan is Xbox in bijna alle gevallen de beste keuze.

   Xbox heeft met de S de goedkoopste console.
   Xbox heeft altijd een 4K bluray speler.
   Xbox biedt nieuwe gamers met Gamepass 100 games voor een prikkie.
   Xbox biedt 3 generaties games op 1 console.
   Xbox biedt met de XboxOneX de meest krachtigste console.
   Xbox biedt de betere multimedia ervaring.
   Xbox heeft (volgens heel veel gamers) de beste controller.
   Xbox heeft de meest krachtigste console waarop alle grote titels beter/mooier draaien.

   Hoe kan het dat ondanks dit alles Sony het zo ongelooflijk beter doet?
   Is dit nog steeds de schade van 2013? Zo ja? Heel snel de One dumpen en snel een next-gen releasen. Ik geloof overigens niet dat het te maken heeft met de line-up. Ja, de line-up voor 2017 is niet best. Maar Sony had in 2015 ook een mager jaar. De afgelopen jaren heeft Xbox een prima line-up gehad. Dat kan het niet zijn, zeker niet gelet op al het multi-platform geweld.

   En voor de bekende strijders weer van leer trekken, nee dit is geen Xbox verkoop praatje, ik vraag het me gewoon oprecht af. Hoe kan het dat Xbox het niet beter doet dan de huidige situatie?

   • Bridgeman

    Xbox One is verkeerd begonnen, en dat halen ze never nooit meer in, wat ze ook doen. De Xbox One werd gepresenteerd als een multimedia device, de PS4 als een game console. Misschien hadden ze nog in kunnen lopen als ze gruwelijk wrede exclusieve titels hadden die je nooit op de PS4 kan spelen, maar ook dat hebben ze nooit gehad op de Xbox One.

    Bovendien heeft de massa het beeld dat de PS4 de betere game console is. En als de massa dat denkt dan ben je nergens meer met je Xbox.

    Daarom doet Sony het beter.

    • Emiel van Daele

     Ik ben bang dat je gelijk hebt.
     Xbox heeft het bovenstaande niet goed weten te verkopen.
     Dat kan je ze kwalijk nemen.

     Zelf vind ik het wel teleurstellend dat de media met de grote massa meepraat. De media moet juist kritisch blijven op beide consoles. Nu komt Sony met veel shit weg. We hebben het vandaag alleen maar over de gefaalde Xbox GamesCom show, niemand heeft het er over dat Sony weer te maken heeft met een hack en er mogelijk weer informatie op straat ligt.

   • BassieB

    ‘Als je nu als consument de winkel inloopt dan is Xbox in bijna alle gevallen de beste keuze.’

    Tenzij je online met vrienden wil spelen.

    • Emiel van Daele

     Dat is een belangrijke factor inderdaad. De meeste mensen zitten nu op de PS4. De doorsnee consument volgt de massa. Dus toch de schade uit 2013 die ze niet tijdig zijn ingelopen? Dan is er maar 1 oplossing; heel snel met een nieuwe generatie komen.

     • BassieB

      Mwah heel snel is dan ook de oplossing niet, want als het heel snel is dan zit die zelfde ps4 nog steeds in de weg.

   • Dylan Groot

    Sorry wat??? Xbox is minder krachtig dan de PS4 en al helemaal dan de PS4 pro, vandaar dat games er beter uitzien op de PS4, namelijk in het gros van de getallen in 1080p ipv 900p op de Xbox.

    Maar het gaat om games. Xbox heeft veel minder en minder goeie first party titels. Dat is gewoon een feit, daarom verkoopt PlayStation beter. En ja multiplatform games zijn dus ook nog eens beter op de PS4.

    Ik ben geen fan van welk merk dan ook (behalve Nintendo misschien) dus ik kijk gewoon als gamer naar wat een apparaat te bieden heeft. Xbox heeft gewoonweg minder te bieden op het moment.

    • Emiel van Daele

     XboxOneX. Niet het basis model 🙂

     • Dylan Groot

      Maar je hebt t over dat Xbox NU meer te bieden heeft dan Ps4 als een consument een winkel inloopt. Dat is gewoon niet zo.

     • Emiel van Daele

      Daarin moet ik je gelijk geven, ze hebben nu nog niet de krachtigste console.
      Op 7 november wel.

     • Dylan Groot

      Yep dán hebben ze wel de meest krachtige bak. Ik hoop heel erg dat ze nog weten te knallen wat games betreft, dan overweeg ik wel een aankoop. Als t blijft bij crackdown 3, forza en 2 of 3 indie games zie ik de toekomst van de one X somber in. Ik blijf er dan in ieder geval bij vandaan.

     • Cheerios

      Niet hele sterke argumenten, maar oké, het is ook wel een groot stuk emotie wat het woord PlayStation losmaakt bij mensen… In Nederland zie ik eigenlijk nooit het woord Xbox in reclames, terwijl ik Playstation best vaak voorbij zie komen.

      Tsja je zou kunnen zeggen dat Xbox de NL markt heeft overgeslagen bij launch alsook een veel te hoge prijs rekende. Dit is dan ook wel een rede dat niemand een Xbox had bij launch, en mensen dus eerder een PS4 halen.

      Ook was ten tijden van launch Windows 8 ook (zeer) slecht in het nieuws. Dit heeft wellicht ook effect gehad denk ik op de manier waarop mensen Microsoft koppelen aan Xbox.
      Dingen als RROD speelden ook nog heel erg in mensen hun hoofd…

      Zeker dat gezeur met skynet in je woonkamer, altijd online e.d. Verplicht een “cortana afluisterapparaat” erbij dat je aan MOEST sluiten. Tsja, de meeste mensen haken dan al snel af. Oh and did I mention that power brick ? Allemaal troep om je console heen hangen, 100€ extra betalen terwijl je bij ps4 gewoon een klein doosje krijgt met 2 kabels. Al met al was de Xbox One launch unit (denk ik) veel te ingewikkeld met al zijn (€€€ verplichte!!) accessoires.

      OneX voor nu alleen als negative dat er weinig games zijn, verder lijkt alles wel positief behalve de prijs (maar hey, alles is altijd te duur).

    • Cheerios

     In de meeste gevallen vergelijken (op videokaart gebied) ze de Xbox One (niet-S) met een HD7770 en de PS4 met een 7850.

     Zou persoonlijk niet teveel letten op termen als FLOP of resolutie, de echte kracht zit hem in slimme developers.

     Of bijvoorbeeld wat de OneX zo snel maakt hardware accelaratie van DX12 (iets wat heel erg weinig wordt besproken tot nu toe…). Dit zou je niet bij de FLOP berekening meenemen, maar heeft wel degelijk effect op de looks van de game.

     Helaas is een FLOP niet definitief (meer) beter, teveel variabelen die prestatie mogelijk veranderen ;p

     Correct me if im wrong, maar volgensmij is de flop nog uit de pentium MMX tijd, waar je geen GPU aan boord had.

   • Dwight

    Sony is al jaren bezig om de markt weer naar zich toe te trekken, niet voor niets dat bij de eind vorige generatie Sony zoveel goodwill heeft gekweekt bij gamers, dat was een stijgende lijn.
    De faal van MS heeft uiteraard meegeholpen, maar op den duur had Sony toch wel de nummer 1 geweest qua verkopen.

    Line up is persoonlijk, maar je kunt niet ontkennen dat Sony ijzersterke titels heeft uitgebracht de afgelopen jaren, 2015 was volgens mij voor beide consoles een mager jaar.

    Maar Xbox moet zich onderscheiden met hun eigen games.. dat doen ze te weinig, ja een Gears of War 4, Halo 5, Forza 6… etc.
    Maar kom op dat is gewoon echt klaar, en daar raak ik echt niet meer van onder de indruk.

    Ik heb het idee dat meerdere personen ook zo denken, als je kijkt wat PS voor verschillen aan games bied, en daarbij ook nog eens zoveel gamers op de Playstation spelen, zie ik ze eerder neigen naar de Ps4.. vriendjes halen allemaal een PS4, want ja waarom een Xbox One halen?

    Xbox moet gewoon zichzelf weer zijn, ik heb het idee dat ze hun eigen identiteit kwijt zijn, weinig meer durven (scalebound erg zonde)

    Leuk die Xbox One X, maar ik zie juist meer voordelen als consument van een Playstation ten opzichte van een Xbox One.

   • Mitch

    Als je eenmaal een dikke achterstand hebt ben je de lul om 1 hele simpele reden: mensen kopen de console die hun vrienden al hebben zodat ze samen kunnen spelen. Als je nog geen Xbox One en PS4 hebt kan het best zijn dat je de Xbox One aantrekkelijker vind, maar als al je vrienden een PlayStation 4 hebben zul je toch waarschijnlijk die gaan kopen zodat je samen kan spelen. Als al je vrienden al samen op de PS4 GTA Online, CoD, Battlefield, FIFA etc. samen spelen ga jij natuurlijk niet in je eentje met een stelletje randoms op de XB1 gamen. Dit werkt natuurlijk in beide richtingen, maar de PS4 heeft er vooral voordeel van omdat die veruit de grootste installbase hebben.

    En over de line-up (ook games die al zijn uitgebracht) van Microsoft te discussiëren. IMO moet Microsoft het nog steeds hebben van Halo, Gears of War en Forza. Leuk, maar de Halo franchise is al bijna 16 jaar oud, Gears of War gaat ook al richting z’n 11e verjaardag en Forza is ook al dik 12 jaar oud. En Forza is een racegame, tof als je racen leuk vind maar je zal niet jaarlijks honderden duizenden, laat staan miljoen, Xbox Ones er mee verkopen, en de Halo en Gears of War franchises zijn als je veel fans het vraagt de laatste jaren kwalitatief achteruit gegaan. Na die 3 franchises moet Microsoft het al snel doen met games zoals Ryse, Dead Rising 3 en Sunset Overdrive, en in de toekomst Crackdown 3, Sea of Thieves en State of Decay 2. Leuke games, maar voor menig gamer geen reden om 250 flappen neer te leggen en om dan ook nog is voor XBL te gaan betalen.

    Microsoft heeft gewoon een of meerdere nieuwe, gigantisch grote franchise nodig zoals Sony dit jaar met Horizon kwam en in 2013 met The Last of Us kwam. Wanneer kwam Microsoft voor het laatst met een nieuwe franchise van dat formaat aan?

  • BassieB

   Wii verkocht miss beter, uiteindelijk heb ik er weinig op gespeeld.

 • MauV24

  Wist niet dat ik hier bij de PS fanclub was….:P. MAAAR ontopic zojuist de One X maar gepreorderd, zodat we eind van het jaar in 4K kunnen genieten van Forza.

  • Laidjon

   Kan ook op Windows, toch?

   • MauV24

    Klopt. Maar voor mij de rede is 49″ 4k in combinatie met stuur en raceseat de rede om toch voor oneX te gaan ?.

    • Thegladoss

     Kan ook op Windows, toch?

     • Cheerios

      Xbox is veel kleiner en heeft maar 2 draadjes om aan te sluiten 🙂

     • Thegladoss

      Wow…

  • PremchandNL

   Hebben ze er toch nog 1 verkocht :p

   • MauV24

    Zeker dikke winstpakker!

 • “Assassin’s Creed Origins, die is timed exclusive in de zin van dlc die zal daar eerder op zijn”
  “Super exclusieve games als Anthem”

  JJ, wederom vraag ik me af waar jij je informatie vandaan haalt. Assassin’s Creed Origins heeft geen exclusive timed dlc en Anthem is geen “super exclusieve” game. Anthem komt naar de PC, PS4 en Xbox.

  • Bridgeman

   Waarschijnlijk herinnert ie het zich verkeerd omdat Anthem op de E3 getoond werd bij Microsoft. Maar dat is zeker geen exclusive.

  • JJ

   AC : dat had ik dus mogelijk niet mogen verklappen en met Anthem doel ik op de content die ik Xbox One X waardig vond. .

 • Emiel van Daele

  Dit was geen persconferentie.

  De verwachting die verschillende media hadden neergelegd was gewoon niet realistisch.
  Gamers die Xbox actief volgen weten dat dit niets meer zou worden dan een speciale live uitzending vanaf de GamesCom met meer informatie over de XboxOneX. Dit stond namelijk letterlijk in de aankondiging.

  Ik had totaal niet verwacht dat ze hier met nieuwe grote exclusives aankondigen zouden aankomen. We leven 2 maanden na de E3! Het zou raar zijn als ze nu opeens wel met allemaal dikke titels op de proppen zouden komen.

  Neemt niet weg dat het voor velen weer een mooie aanleiding was om nogmaals te onderstrepen “xbox heeft geen games”. Xbox, the brand we love to hate. Wat mij betreft kan er niet snel genoegd een nieuwe generatie komen. Wellicht dat de media dan weer met open visier het geheel tegemoet treedt.

  • BassieB

   Ja, schuld vd media dat MS wat minder is deze gen lmao.

   • Emiel van Daele

    dat staat er niet 🙂

    • BassieB

     Xbox, the brand we love to hate. Wat mij betreft kan er niet snel genoegd een nieuwe generatie komen. Wellicht dat de media dan weer met open visier het geheel tegemoet treedt.

     Niet letterlijk neen.

     • Emiel van Daele

      Ik zeg niet dat het door de media komt dat Xbox het niet goed doet.
      Ik zeg alleen dat de media wel heel uitgebreid stil staat met wat er allemaal niet goed gaat en niet snel met een positief bericht komt. “XboxOneX in low supply” VS “XboxOneX in high demand”. Zelfde constatering, toch kiest men voor de negatieve lading.

      Bij Sony/Nintendo zie je deze generatie precies het tegenovergestelde. Overigens had Nintendo hetzelfde probleem met de WiiU. Die konden ook niks goeds meer doen. Volgende generatie werd er veel frisser naar de Switch gekeken. Ik denk dat MS ook snel met een nieuwe generatie moet komen. Dit komt niet meer goed.

     • BassieB

      Mwah objectief gezien was de Wiiu ook gewoon erg kut hoor. De wii was een overgeklokte cube, en de wiiu was niet veel beter :/

  • FiFtyEuro

   De media zijn dan ook een bende klootzakken die je graag in de val lokken. Eenmaal de massa ze napraat staat de media plots verwondering.. Waarom zeggen de mensen dat, waarom zoveel kritiek? Dan komen ze op het punt dat alle journalisten etc de media zijn behalve zichzelf, zij zijn anders, die andere journalisten zijn de media.

   In geval van One X bv.. Na de E3 MS persconferentie kon je in 99% van de items de conclusie vinden dat een nieuwe console leuk is maar dat er geen games waren. Zelfs toen sommige nog dachten dat Crackdown launchgame zou zijn. Nu 2 maand later komt de massa met argument dat er geen games zijn en vraagt de media zich af waarvan die “kritiek” komt.. Wel beste media, ja ook jij daar “die andere media”, het zijn haast citaten van jezelf.

   Sony heeft dit najaar enkel wat exclusieve deals maar Sony heeft het idd minder nodig. Marktleider én ze brengen dit najaar geen nieuwe console die de markt moet heroveren.

 • JWZ

  Ik zie nog steeds geen reden om een Xbox te halen naast mijn ps4, hopelijk knallen ze prijs van de pro omlaag richting kerst etc. dan haal ik die.

 • KatchPhraze

  De nieuwe consoles hebben meer het gevoel van een upgrade ipv. het gevoel van overstappen naar een nieuwe generatie. Voor mij persoonlijk kijk ik meer uit naar een “Playstation 5/Xbox 2” Tot dat moment denk ik dat Playstation de overhand zal behouden gezien de betere start.

  • Bridgeman

   Ik hoop niet dat ze het de Xbox 2 noemen, want dan hebben ze weer een slechte start. De naam Xbox One werd gekozen omdat Xbox de “one device” moest zijn in je huiskamer waar je alles op doet. Dat heeft lekker goed uitgepakt voor ze. Xbox Two of Xbox 2 zou al helemaal nergens op slaan.

   • Emiel van Daele

    Eens!

   • KatchPhraze

    Het is een voorbeeld daarom zet ik het ook tussen haakjes. Weet vrijwel zeker dat het niet de 2 zal zijn. Dude. heb je echt niet iets beter te zeggen haha wtf.

   • Rick James Sanchez

    inb4 Xbox Zer0

  • Cheerios

   Wat verwacht je dan van de next-gen? Een volgende generatie consoles klinkt wel tof, maar is in principe gewoon een marketing term.

   • KatchPhraze

    Dat begrijp ik. Heb niet zozeer een verwachting maar dan zou ik zeggen echt nieuwe hardware waar games op uitkomen die niet ook nog te spelen zijn op de PS4 Of de Xbox One. Gewoon nieuwe shit ipv een verkapte upgrade.

    • Cheerios

     Software lock-out van One en One S gaat ook nog wel gebeuren, dan zit je dus beter op de X. Dus over een paar jaar merk je het pas, net als met de OG PS3.

     De eerste PS3 had een ingebouwde PS2 chip, liet mensen gewoon rustig de PS2 doen vergeten. De one X stelt ze in staat om ditzelfde trucje toe te passen.
     “planned obsolescence”. Denk echter niet dat ze dit doen, gezien de underdogpositie.

     • KatchPhraze

      Daar heb je gelijk in. Wat zou jij doen als je al een PS4 hebt nu?

     • Cheerios

      ALS ik minder dan 60€ aan games hebt liggen had “nog te spelen” stapel:
      Zou ik dit overwegen:

      – Forza Horizon 1,2,3 (of elke andere racegame, vanwege controller zie hieronder).
      – Controller impulse feedback op de triggers.
      – (local) Co-op campaign games

      En de doorslag gevende factor voor mij:
      – veel minder ventilator-lawaai (t.o.v. PS4 slim).

      Het ontbreken van friends op xbox live is wel jammer… maar gelukkig zijn er genoeg spellen splitscreen op de 360/one.
      Beetje oldskool, maar kan ik wel waarderen dat ze dat nog in hun exclusives stoppen.

     • optimuspecs

      Ontbreken van friends? Er zijn sowieso mensen in Nederland met een Xbox, maar daarbij heb ik ook friends van over de hele wereld. Dat is het hele punt. Meer dan genoeg friends.

     • Cheerios

      Ja dat is waar, de online community is prima. Maar voice partychatten met random strangers ben ik niet zo van.
      Dingen als co op doe ik daarom ook liever splitscreen.

 • Mart Dumo

  Ik vind het altijd wel grappig dat er altijd naar het najaar wordt gewezen als het gaat over exclusives.
  Naar mijn gevoel is het najaar meer voor de blockbusters en de ‘specifieke’ games. Games als Fifa, CoD, Battlefied/front en Assassin’s Creed waarvan je eigenlijk verwatch dat ze de top van de charts gaan halen. Daarnaast games als Forza en GT die tegenwoordig meer voor een niche groepje gamers zijn en later nog wel eens wordt opgepikt als men een racegame wil hebben (launch maakt dus niet zoveel uit). En games als Cuphead en Ori die voor een relatief lage prijs in de markt worden gezet.

  De exclusives worden eigenlijk al een tijdje (en zeker door Sony) verschoven naar het voorjaar en dat opzicht is dat natuurlijk best oke met games als Nioh, Nier, Persona en zo en volgend jaar games als God of War en Ni No Kuni.

  Qua communicatie is het naar mijn gevoel het begin het belangrijkst. Als je op de aankondiging op de E3 steken laat vallen (zoals Microsoft deed) krijg je toch een slecht beeld over een console en dreig je een groot gedeelte van je markt te verliezen.
  Wat Sony slim doet is door enigzins ‘crowd’-favorites aan te kondigen (waar ze zeker mee moeten oppassen, want als ze het te vaak doen dan kan dat ook weer een slecht imago creeren) en door zichzelf te verbinden met de Championsleague. Voetbal is toch de grootste sport op aarde en als je op de finale continu Playstation ziet ben je toch eerder geneigd om voor de console van Sony te kiezen. Helemaal als je het in een bundel met de nieuwe Fifa kan kopen. (al was die bundel dan weer met Xbox volgens mij).
  Ze proberen naar mijn idee hun imago positiever te kleuren door meer met crossplay te werken (PC met Xbox) en anderzijds door te werken met backwards compatibility (een feature die mij niet echt aantrekt, maar schijnbaar heel belangrijk is voor mensen, dus ik absoluut aanmoedig)

  Mijn laatste punt over Microsoft is dat ze 1 grote fout hebben gemaakt door Xbox met Windows te combineren. Ik weet niet hoeveel royalty’s zij krijgen van steam (als ze die al krijgen) voor elke verkochte game, maar als je elke game die op xbox verschijnt ook naar de PC gaat mis je toch veel inkomsten. Ik heb zelf namelijk geen enkele reden om nog een Xbox te kopen. Tuurlijk het is minder hassle om dingen te installeren op xbox en mijn labtop kan geen 4K, maar van mij hoeft niet alles top-notch te zijn.

  Over het algemeen denk ik dat de Xbox One het redelijk doet, maar het t.o.v. van Sony (en misschien ook Nintendo) toch tekort doet. Ik hoop dat veel mensen de Xbox One X gaan kopen en dat ze een grotere deel van de markt kunnen innemen. Anders ben ik toch bang dat ze zich moeten richten op de Xbox Two (of zo)

 • jimke1

  het was gewoon een dikke flop van MS sony blijft de beste console 🙂

 • Bridgeman

  Steven lult ook maar wat hier. De waarheid is dat er nul reden is om een Xbox One X te halen als je een goeie game PC hebt.

  • Michael

   Heerlijk man. Nvidia shield of moonlight erbij en gaan!
   Zo heb ik een dikke game pc boven staan en een soort van xbox one x beneden 🙂

  • Ranesh Vai

   Voor mij is dit inderdaad het geval. Maar om toch wat tegengas te geven, is het natuurlijk zo dat zat mensen geen goede game-PC hebben staan. Daarnaast moet je een game-PC eerder courant houden, waar games op je One X gewoon goed zullen blijven lopen. En qua gebruik is het eveneens anders, tenzij je je PC in dezelfde kamer hebt staan en een HDMI-kabeltje om kan leggen en je een goede oplossing hebt om steeds de schermen op de juiste manier in te stellen op je PC (iets waar Windows nog altijd niet goed mee omgaat, net als dat het geen fatsoenlijk menu heeft dat je met je controle kan bedienen), en de geluids-uitgang de juiste oplossing laat kiezen.

   Ok, er is een alternatieve oplossing met de Shield (die ook 250 euro kost). Maar dan heb je dus een Nvidia-kaart nodig, en je moet accepteren dat je de Shield-controller moet gebruiken (die niet slecht is overigens, maar toch).

   Verder kun je, als je gebruik maakt van een HDMI-kabel, die PC niet gebruiken terwijl er ook gegamed wordt. Prima als je alleen woont, maar wanneer dit niet zo is, kan het vervelende scenario’s opleveren.

  • ramonddevrede

   vreemd. ik heb een vette PC (i7 6800k met gtx1080) en game er graag op. Xbox One S leuk voor in op de TV en beamer maar echt te veel kwaliteitsverschil (GoW, FH3, Fifa17, etc). Ik heb dus meteen de XBOX ONE X Scorpio Edition besteld… niet voor 4k maar voor de enhanced 1080p…. ik stoorde me aan FH3 op de Xbox One tov PC… Mijn laptop (XPS15 met GTX1050) ziet er mooier uit. Voor mij dus reden genoeg….

   • Bridgeman

    Waarom in godsnaam? Als je PC in dezelfde kamer staat als de rest van je consoles heb je genoeg aan een HDMI kabel van 2 meter voor nog geen twee tientjes. Hang je PC aan je TV, draadloze Xbox controller, klaar. Hoef je niet speciaal nog een console van 500 euro voor te kopen.

    En zelfs als een HDMI kabel niet praktisch is zijn er draadloze oplossingen te vinden die minder kosten dan 500 euro.

    • ramonddevrede

     Staat niet echt in zelfde kamer, andere verdieping. Beamer is aparte kamer. Anders soort gamen.

 • Dwight

  Ik verwachte er niet heel veel van, maar dit was wel heel erg slecht hoor, het stond meer in het teken van “most powerful console’ en “4k” lol.
  Het meest lachwekkende was wat ze voor de holidays hadden, nou daar kwamen me toch een titels..

  Alles enhancen, erg leuk! maar ik wil iets nieuws MS, geef mij die dikke exclusives die jullie jaren geleden hadden (Geen Rise of Quantum Break).

  MS moet dit soort pijnlijke direct/presentaties niet meer geven, als je niets te vertellen heb.

 • optimuspecs

  Gamescon is niet de plaats om aan te komen met grote aankondigingen. Ik vind dan Gamescon ook niet de plaats om mensen over te halen om de 1X te kopen.

  De console is al een jaar geleden aangekondigd en Microsoft heeft meer dan genoeg uitgelegd voor wie deze console is. Als je de 1X gaat halen, weet je nu al dat je het gaat halen.

  Het is idd een mager jaar voor de Xclusives bij Microsoft en Microsoft moet het maar doen van de kleinere games dit jaar. Behalve Forza, is er Super Lucky’s Tale en Cuphead en Pubg kan misschien iets betekenen voor de Xbox.

  Dat Microsoft zijn zaken op orde moet krijgen is sowieso een feit. Ik hoop dat ze wat positieve veranderingen daarin kunnen aanbregen de komende jaren.

  • FiFtyEuro

   Gamescon is niet de plaats? Als je over 2 maand een console uitbrengt lijkt me het net de laatste reddingsboei om je Xbox One Titanic te redden.. Forza X en upscaled games tonen, amai..

   • optimuspecs

    Titanic? Nou, nou, nou… Grote aankondiging gebeuren op de E3. Een grote aankondiging voor, op of na de Gamescon zou zeker goed zijn voor Microsoft, maar die had al laten weten voor de Gamescon dat ze kleine verrassingen zouden hebben op de Gamescon.

    De meeste casual gamers weten niet eens wat Gamescon is en de hardcore gamers hebben allang besloten of ze wel of niet eeb 1X gaan kopen.

    • FiFtyEuro

     De casuals hebben net een Switch gekocht met exclusieve toffe games..

     • optimuspecs

      Spelen ze Fifa, Cod, Destiny, Madden, NBA ook op de Switch?

     • FiFtyEuro

      Nee, op hun One, Ps4 en One S.. 😉

     • optimuspecs

      Lol! Ik ben geen casual, maar ik zal wel een Switch kopen als het goedkoper wordt. Wel naast mijn 1X 😛

  • Joost

   GamescoM.

   • optimuspecs

    Thanks Joost!

  • Harry

   Wanneer dan wel? Bij de E3 hebben ze me niet overtuigt en van het met een schuin oog kijken naar deze ‘happening’ ben ik ook niet blij geworden. Het is nu niet dat ze zeeën van tijd hebben. De concurrenten zitten ook niet still.

   De beste multiplat machine is wel een dingetje maar wanneer ik 100% eerlijk ben… ik heb me de afgelopen week enorm vermaakt met Hellblade. Op mijn PS4 Pro kan ik kiezen tussen 60 fps in soms slechts 900p of 30 fps in betere beeld kwaliteit (1440p) Volgens Digital Foundry moet je hem in 60 fps spelen want dat speelt zoveel vloeiender. Ik heb wat zitten switchen tussen de instellingen en wanneer ik goed oplet zie ik heus wel wat ze bedoelen echter, bij het spelen maakt het me echt geen fluit uit. Natuurlijk is betere framerate of scherpere graphics altijd beter. Het is alleen wel zo dat de verbeteringen steeds subtieler zijn en minder goed te merken.

   • optimuspecs

    Grootdeels met je eens. Microsoft heeft 1 jaar gehad om mensen te overtuigen. Als je nogsteeds niet overtuigd bent, is het misschien nu niet de console voor jou.

    In Amerika is de 1X flink gepreorderd. Met alle uitgestelde games misschien niet het beste jaar om met de 1X te komen, maar de meeste mensen die het gaan kopen, wisten dat ( lang) voordat de Gamescon begon.

    • Gamer

     Ja ik wist het al vorig jaar ook al dat ik deze nieuwe xbox console wilde kopen ondanks de games.

     Ik hou nog steeds van het merk xbox dat me de laatste 15 jaar meer game plezier heeft gegeven dan de playstation consoles.

     Ben het dus met je eens .. maar de meeste mensen die het gaan kopen, wisten dat ( lang)

     Ik vind veel dingen op dit moment veel dingen beter op de xbox one dan ps4.

     • optimuspecs

      Goed om te horen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand de aankondiging van de 1X 1 jaar geleden heeft gezien en na 1 jaar van informatie door Microsoft, Digital Foundry, etc, nog niet weet wat of voor wie deze console is.
      Goede stap van MS op hardware niveau. Nu nog even harder inzetten op nieuwe games. Kotor 3 zou fantastisch zijn.

 • FiFtyEuro

  Most powerfull console! 4K! PUBG upscaled aan 30-40fps.. Most powerfull console! 4K!

  En blijven reclame maken met hun Native 4K.. Ze beseffen daar nu nog niet dat dit keihard gaat terugkomen in hun gezicht. Ze hebben op E3 boomerang in de lucht geworpen en in november gaat hij door de witte handschoentjes slippen pal in hun gezicht.

  Wat Microsoft doet is schandalig! Al hun eigen games falen in releasedates en dan gaan ze PUBG pushen naar een release om toch maar iets te hebben. PUBG zou men veel beter moeten behandelen, game is nog niet af.

  • optimuspecs

   Een beetje kort door de bocht. De versie van PUBG die nu tussen 30 tot 40 fps draait, is sowieso een early acces en 4K .

   Zowel de eigen software van de 1X en de 1X versie van PUBG zullen updates krijgen voordat de game gereleased wordt op de 1X. Dus niks staat nog vast.

   Pubg heeft 8 miljoen copies verkocht in early acces op pc. Microsoft heeft ook een early acces program op de XB1 en PUBG was al op de E3 aangekondigd als console exclusive. Voordat Crackdown 3 uitgesteld werd. Wat is hier nou zo schandalig aan?

 • Anyaaro Sambusa

  Steven die tattoos komen echt tokkie achtig over sorry its too much broer begin te laseren dit is echt niet okay. Wat moeten mensen op straat wel niet over je denken gast

  • Dirt-Jan

   Wauw ik hoop dat je een grap maakt

  • Pakmon

   Tokkies lopen met tribal tattoos rond. Steven niet. Dat is een lopend kunstwerk.

  • Mabelisu

   Ga eens weg man.

  • Portalhopper

   Ik denk niet dat Steven zich bezig houdt met wat mensen op straat denken.

  • Racer_NL

   Nee jij ziet er okay uit…oh wacht

 • symotje

  Ik houd van JJ: Player Battleknown. Tof item heren!

 • Bart van Dooren

  Vandaag de xbox one x gepreordered. Heb er ook maar meteen een 4K quantum dot 32 inch pc monitor met HDMI 2.0 bij besteld. Op die manier kan ik mijn PC en de xbox one x beide op die monitor aansluiten. Xbox one x geluid via pc over toslink kabel. Mocht iemand anders de xbox one x op een monitor aansluiten, houd er dan rekeninig mee dat er dus een HDMI 2.0 aanluiting op moet zitten voor 4K 60 fps. 4K monitoren met bijvoorbeeld alleen een hdmi 1.4 aansluiting die kunnen alleen 4K op 30 fps afspelen.

  Mijn idee is om PC exclusives zoals de Total War serie en Company of Heroes 2 etc. op PC te blijven spelen. Third-party shooters en games zoals anthem op de xbox one x. Ik heb 2 AMD R9 Fury grafische kaarten in mijn PC in crossfire. De komende jaren zal SLI en Crossfire steeds minder ondersteund worden. Ik heb geen zin meer om steeds naar het duurste segment Nvidia kaarten te moeten upgraden om fatsoenlijk op 4k te kunnen gamen. De GTX 1080 Ti is nu nog steeds tussen de 700 en 800 euro. Dit is op dit moment die enige standalone grafische kaart die 4K op ultra gamen op 60 fps aankan. Kaarten die daaronder zitten moeten dus in SLI of crossfire geplaatst worden om de games op 4K 60fps af te spelen.

  Misschien zijn ongeveer de helft van de xbox one x games niet native 4K. Dit is op dit moment op PC ook zo. Er is bijvoorbeeld onvoldoende crossfire en SLI support in PC games. Dan speel je alsnog maar op 1 van je grafische kaarten. De 2e wordt dan helemaal niet benut. Ook ondervang je met de xbox one x het probleem van wachten op goed werkende PC driver updates voor individuele games. Op console weet ik in ieder geval dat de game goed zal draaien met een 4k checkerboarding of native 4k resolutie.

  Voor PC RTS games zijn mijn 2 r9 fury kaarten de komende jaren nog meer dan voldoende. Voor alle andere games hoef ik nu in ieder geval niet meer de allerduurste en nieuwste nvidia kaart te kopen de komende 4 a 5 jaar. De xbox one x plus de monitor die ik gekocht heb komen samen op 1100 euro. Dit betaal je ook voor de nieuwste nvidia TITAN X grafische kaarten. Ga dus denk ik tevreden zijn met de combi tussen mijn PC zoals hij nu is en de xbox one x in de komende 4 a 5 jaar, zonder dat ik NOG meer geld uit hoef te geven aan de duurste en nieuwste nvidia kaart.

  • Jaapie18

   De kabel zelf maakt toch niet veel uit met hdmi? Toch alleen de aansluiting.

   De komende 4-5 jaar geen nieuwe videokaart? Lijkt me sterk. Als jij constant op 4k wil spelen en alles op het hoogst. Ga je echt wel weer moeten upgraden. Of bedoel je de puur alleen de rts games, dan zou et kunnen

   • Cheerios

    HDMI 2.0 heeft wel meer bandbreedte dus ik denk dat het vooral de kabellengte is.
    Plus bijkomend voordeel is de warmteproductie in de zomer 🙂

 • Mark

  Fix die tafel godverdomme nou eens een keer! ?
  Dat ding wiebelt serieus al jaren en volgens mij is het maar een kleinigheidje…

  • Sylmaron

   Wiebelgate.

 • Scare

  Ik hoop dat de kopers snappen dat de One X een lifecycle update is, geen nieuwe generatie. Het wordt spannend of ontwikkelaars meegaan in de nieuwe console cycles want tot dusver is de uitnutting van betere hardware minimaal.

  Even los het feit dat de AMD Vega RX op PC al dik 13.7 TFLOPS doet. Daarnaast heeft Sony al gezegd dat ze de half precision float techniek van AMD toe gaan passen in de PS4 om het gat te dichten met een theoretisch performance van 8.4 TFLOPS. Dat is wat 4K en VR doen, deze pushen de techniek. Mooie tijden voor gamers met al die fijne nieuwe consoles!

  • KoosY

   amen!

  • Cheerios

   Plus de DX12 hardware acceleratie van veelgebruikte cpu instructies niet vergeten 🙂

 • Portalhopper

  JJ blijft praten alsof de one x de volgende generatie is, terwijl het volgens microsoft gewoon de high end versie is naast de one. Voor microsoft lijkt die druk niet zo hoog van ‘de x is de volgende stap’. het is gewoon een toevoeging ernaast.

  Maar ja, dat xbox een baas moet hebben die een visionair is en van vorm en verhaal verstand heeft dat is duidelijk. De huidige is een oud programmeur, en dat uit zich in betere techniek en niet in betere beleving en een duidelijk gevoel voor stijl. Terwijl de xbox dat met ruwe, technische, westerse games best zou kunnen hebben.

 • LansenWalraet

  Ik denk dat er voor Microsoft helemaal geen console war is. iedereen blijft maar zoeken naar een ‘Winnaar’, maar daar gaat het hen helemaal niet om. Alles wijst erop dat MS bezig is met een ander concept voor game consoles. PC/ Xbox is één platform. Iedereen ziet dat als multiplat, maar dat is het niet, het is één MS platform met exclusieve content en cross-play. Ze bieden het volledig spectrum: een goedkope xboxoneS voor je woonkamer, een XboxOneX voor de core gamer in de woonkamer tot een killer game-pc van duizenden euros. Het draait allemaal op windows. MS heeft voor elk wat wils.

  Daarnaast hebben zijn ze ook uit het ‘Generatie’ concept gestapt. XboxoneS en X blijven de komende 10 jaar dezelfde naam houden. Er komt helemaal geen Xbox2. Het is net zoals op de pc, tegen de tijd dat er een nieuwe PS5 komt, is er een nieuwe versie van de XboxoneS en X met geupdate specs. Het kan best dat er elke 2 jaar een nieuwe OneX uitkomt. Daar is het platform precies gemaakt. Dit is PC gaming in een console jasje.
  Voor MS is er helemaal geen console war, ze hebben het grootste en beste gaming platform: Windows.
  Het zal hen nog eerder om een battle met Steam gaan dan met Sony of Nintendo.

  Ook nog, de exclusives komen wel, had fijner geweest als ze er nu al waren, maar het zij zo. Alle reviews en game clips die je vanaf nu gaat zien, zullen allemaal getest zijn op een OneX, de beste versie. Ik geloof dat dat het perceptieprobleem kan keren. Afwachten…

  • Bridgeman

   Mensen gaan echt geen elke twee jaar een console kopen met een marginale upgrade voor 500 euro. Misschien, heel misschien, de hardcore gamer / Xbox fanboy. Maar zeker niet de massa. No way. Content verkoopt hardware, en zo is het altijd geweest. Zonder goede exclusieve content koop je geen hardware. En daar ligt het probleem bij Microsoft.

   En dat laatste stuk is onzin, denk je dat grote third party publishers hun games optimaliseren voor een console die nog niks verkocht heeft? De hoofdprioriteit is dat games optimaal werken op de Playstation 4, met een install base van 63+ miljoen. Daar ligt het grote geld.

   • LansenWalraet

    niet elke 2 jaar, maar elke 4 jaar staat er een nieuwe voor je klaar, maakt niet uit wanneer je erin stapt, er zal steeds een XboxoneX ‘De krachtigste console ooit’ zijn. De echte hardcore gaat voor pc, of misschien voor een X.

    Je hebt wel een punt dat content de hardware verkoopt, maar als het grootste deel van die content in de beste versie beschikbaar is voor pc/XboxOne, worden de exclusives minder belangrijk. Ze zijn nodig, maar vooral als smaakmaker en showcase. Die exclusives komen er wel aan, zonder twijfel.

    Mijn punt is vooral dat die hele ‘Console wars’ een verzinsel zijn voor de fans. MS is daar al aan voorbij, ze hebben andere plannen, en die worden steeds duidelijker. PC/XboxOne is het MS platform met verschillende verschijningsvormen, naargelang je voorkeur, men moet stoppen met dat onderscheid te blijven maken. Dit is gewoon een compleet ander concept dan wat we gewoon zijn tot nu toe.

    • Bridgeman

     Fijn voor Microsoft dat ze andere plannen hebben, maar Sony is op dit moment de leider op de console markt, punt. En als Sony triple AAA exclusives blijven brengen als Uncharted, The Last of Us, Horizon Zero Dawn, Nioh, en ga zo maar door, dan denk ik dat mensen nog steeds eerder een Playstation kopen, ook al is de Xbox grafisch beter.

     • Cheerios

      Xbox heeft hier in NL de brand-name echt op de achtergrond gezet. Door een late launch én een duurdere console. Dan was bij launch de keus eenvoudig: PS4. De groep erna kiest dan ook voor: PS4, want: iedereen heeft hem + hij is goedkoper.

    • Mr.Simon

     Je hebt helemaal gelijk!
     Ik vind het gek want gamekings zag het in het begin ook wat Microsoft aan het doen was.
     Maar nu blijven zij dat console wars gebeuren aanwapperen terwijl niks van dat alles aan de hand is. Alle kleine details wijzen erop dat Microsoft met een totaal nieuwe manier van console platform bezig is.

     • Cheerios

      Yep, ik heb hetzelfde gevoel. Het wordt er alleen wel saaier door qua nieuws.

     • Mr.Simon

      Hoe bedoel je ?
      De content die je op gamekings krijgt ?
      Want ik vind het tergend worden en eigenlijk steeds erger!
      Ik krijg het gevoel dat gamekings steeds meer zich richt op gamers die ik niet echt als gamers zie maar eerder als ‘toevallige consumenten’

      Hier worden games die goed lopen en een trouwe fan base hebben vaak niet eens genoemd laat staan een review.

      Laatst werd er zelfs gezegd dat 2k alleen maar met NBA 2K aankomt dit jaar en dat dat misschien weinig is.
      wat is er toch aan de hand in de game wereld.
      Xcom 2 ? Civilization? Borderlands 2 nog steeds zeer actief en best populair qua community ?
      Krijgen hooguit een nieuws itempje hier van een stagiair die even vermeld dat een game is uitgekomen of uit komt!

      Heel you tube staat vol met minecraft hier wordt letterlijk gezegd dat het voor mensen is die graag met blokken spelen.

      Ik denk dat gamekings steeds meer content aan het maken is voor gamers zoals ze zelf zijn.

     • Cheerios

      nee, bedoel meer dat een console launch minder je broek in de fik laat vliegen (tov vroeger). Net alsof er een nieuwe gpu uitkomt, gewoon een logische stap voorwaarts. Minder sensatie.

 • Wax

  Tja. Microsoft doet al snel niet goed hier, of ze moeten met een console komen die wereldvrede oplost. En ik denk dat mensen dan alsnog zeiken waarom hij niet ook armoede of honger in de wereld oplost.

 • roeland

  Ik wacht nog steeds op Microsoft allstars, Smash bros-achtige fighting game. De game heeft dan drie characters: master chief, marcus phoenix en forza auto. Minecraft poppetje en Cuphead kunnen dlc zijn.

  • Laurens!-_-!

   Ori niet te vergeten.

  • Thegladoss

   Nah, ze hebben redelijk wat iconen maar ze worden alleen nooit gebruikt. IPs als Fable, Sudeki, Phantom Dust, Voodoo Vince en de hele stal van Rare zouden nog hartstikke populair kunnen zijn als Microsoft er ook iets mee zou doen. Ze durven de investering blijkbaar alleen niet aan, wat zonde is.

   Bovendien zouden ze er ook gewoon een zooi third-party personages in kunnen gooien zoals Sony ook deed met hun Smash-clone. Lara Croft en die gast van Shadow of Mordor bijvoorbeeld aangezien ze daar toch continue mee lopen te pronken.

   • Laurens!-_-!

    Ja de 1e generatie Xbox had een beste line-up qua games hoor. Qua exclusives, veel en variatie.

 • Rogier

  Leuk deze discussie. Voor mezelf ben ik er wel uit. Heb een ps4 pro en een dikke pc met Gtx 1080 ti sli verbinding. Waarom zou ik een game spelen op de Xbox console? Heb nu een betere resolutie en framerates als ik op mijn high end pc speelt als er natuurlijk geen max aan zit. Voor mensen die het gemak wilt en weinig gedoe en gekloot maar ook een goedkope manier wilt om 4k te spelen is de Xbox one X een uitkomst.

  • Cheerios

   Plus de platforms zijn qua online ook niet meer van elkaar “afgesloten”, party chat mogelijkheid met windows 10 is ook gewoon heel handig.

   • KatchPhraze

    Lijkt mij alleen niet heel fijn om tegen toetsenbord en muis te spelen of andersom.

    • Cheerios

     Heb wel eens filmpjes gezien inderdaad waar ze profs op controller laten spelen tegen gemiddelde skill met toetsenbord/muis.

     Speel zelf geen shooters online, alleen co-op adventures en race games (bv. Rocket League). Op die manier verwacht ik er niet veel van.
     Steam gebruikers schelden over het algemeen wel ietsje meer (via rocket league chat knop), maar verder nooit echt een nadeel ondervonden.

     Aim assist op console is natuurlijk wel iets dat altijd aanstaat, compenseert wellicht iets.

     • KatchPhraze

      Er zijn games waar het verschil niet te groot zal zijn. Maar in een shooter is het verschil wel groot. De handelings snelheid ligt hoger en de aim assist komt vaak gewoon niet in de buurt en word zelfs uitgezet.

     • Cheerios

      Zou wel leuk zijn zo als keuze optie idd.
      Qua precisie maak je inderdaad weinig kans.

  • LansenWalraet

   Allemaal prima hoor. En helemaal perfect voor MS toch? Jij zit op hun platform. Ze willen je helemaal geen xbox verkopen. Voor de beste versie van de meeste games ga jij voor pc/MS gezien je investering. Precies volgens plan 😉

 • Laurens!-_-!

  De Xbox One X, qua console wat er in zit top. Qua design ook en ik snap de design aanpassing van de Scorpio, alleen had ik net wat meer verwacht. Al blijft het een mooi apparaat en wil ik’m echt wel hebben. Maar dat is het punt, een selecte groep gamers wil de One X of Xbox in het algemeen. Maar waar is de Xbox image?
  Ik denk dus dat ze daar mee bezig zijn en dat volgend jaar op de E3 gaan tonen. En het aan het opbouwen zijn met o.a. hen toffe originele Xbox BWC. Alleen ze missen nu dus nog wel het van bam, wij zijn Xbox.

  Nu is het inderdaad wat meer het tech bedrijf, dat wat invloeden nog heeft van de entertainment kant. Breng het als een verhaal, een pakketje, een geheel. Games die je alleen maar kan checken op Xbox.

  Daarnaast heeft Xbox nog best veel toffe IP’s al vanaf de 1e generatie liggen waar ze wat mee zouden kunnen doen.

  Vind trouwens de presentators bij Xbox wel echt fraai.

  @Gamekings, één punt van feedback op technisch vlak. Is het mogelijk om de trailers e.d. qua volume wat meer gelijk te kunnen zetten met de opnames?

 • Nexxje

  Vette AC trailer hoor. Ik kijk er wel weer naar uit na de laatste 2 te hebben laten liggen. Ik zie mezelf al hiërogliefen bekijken voor easter eggs 😀

  We blijven het trouwens maar over exclusives ( timed of niet ) hebben. Wordt het niet eens tijd om dat naar de achtergrond te schuiven en gewoon blij te zijn met alles wat er uitkomt? PS vs XBOX, het is toch gewoon een smaakding ???

  SimCity maar dan met dino’s ? Leuk idee, maar niet mijn ding

  PS is meer gericht op Azië / Europa waar XBOX gericht is op Amerika / europa. Dan krijg je andere soorten games en ik ben meer van de Japanse games ( Persona ed. ).

  Gaat microsoft / XBOX de oorlog winnen ? Naar mijn mening zou die er helemaal niet moeten zijn . Competition is gezond voor de innovatie. Ik zit zelf vanaf de PS2 bij Sony en ik heb het daar goed. Ik moet er wel aan toevoegen, dat ik ook een game PC heb

 • Ik vind het wel grappig dat je het zegt JJ over xbox dat mensen iets niet gunnen.
  Ten eerste denk ik dat jullie constant dit vuurtje aanwakkeren door het in minimaal 3 items per week hebben over hoe matig xbox het doet en hoe goed Sony het doet. Het is misschien een feit maar het blijft terug komen.
  Ten tweede denk ik niet dat het misgunnen is maar dat mensen (gamers) zich realiseren dat we totaal. Geen medelijden hoeven te hebben met. Deze industrie. Wij worden – bij iedere kans die de industrie heeft- genaaid.
  Incomplete games, overpriced, uitgestelde games, beloftes, etc..
  We mogen best hard zijn voor de gamesindustrie in het algemeen. Sony heeft ook genoeg flaters geslagen. Daar klagen mensen ook al jaren over de online matige prestatie van Psn, de hackers Groepen die zich regelmatig bij Sony naar binnen dringen…
  Ten derde, zolang wij als Cunsoment niets te zeggen hebben kunnen we alleen onze feedback geven door tegengas te geven als het moet.

  Super vet item BTW. Ik vond vooral dat jurassic park heel interessant. Zeker halen op pc.
  Tnx mannen

 • rio_ull

  Jullie zijn echt niet meer serieus te nemen als het om de Xbox gaat. Of jullie denken dat andere mensen retards zijn door elke keer maar weer de vraag te stellen wat is het? Welke moet ik hebben? Of er zijn zakelijke redenen om de playstation te promoten.
  Ik acht kopers van een console wel in staat om naar de Xbox.com website te gaan en op het plaatje van de Xbox One X te klikken om vervolgens de eigenschappen te bekijken.

  • BroerKonijn

   Prima dat ze hun mening geven maar ik het geval van charlatan JJ wordt het keer op keer gepresenteerd als feiten. Sterker nog, de man gaat zijn bullshit in de comments verdedigen met leugens wanneer anderen het met argumenten weerleggen. Dan heeft hij zogenaamd iets “off the record” van insiders gehoord, blijkbaar denkt de man dat de GK kijker achterlijk is.

 • Mr.Simon

  Ik denk dat Microsoft het nooit meer goed gaat doen in de ogen van sommige..
  Ik daarin tegen ben blij met Microsoft z’n veranderingen.
  Phil Spencer riep 2 jaar terug al te willen veranderen en zich echt op de gamers te willen richten, dat doen ze naar mijn mening steeds beter. Ze maken de kloof tussen pc en console steeds kleiner.
  Richten zich steeds meer op community based games.
  Ze kopen mojang, trappen nieuw leven in age of empires waar ongeveer elke gamer van mijn generatie op zat te wachten.
  Stoppen meer geld in nieuwe en kleinere bekende studio’s en hebben hun eigen ID @Xbox divisie.
  Ik denk dat zulke dingen gewoon niet zo goed opvallen omdat:
  1. Ze zijn zelf gewoon nog echt op zoek naar hun identiteit.
  2. Ze communiceren identiteits informatie niet naar journalisten.
  3. Omdat jullie (iedereen behalve steven) allemaal van die console fan boys zijn en denken dat jullie doelgroep dat ook is.

  Ik ben van mening dat een echte gamer het geen reet uitmaakt welk platform of welke studio er met een wel of geen exclusiveje komt!
  Als het maar een leuke game is!

  Jullie zijn gewoon te console based en veels te veel bezig met die triple A bullshit. ik denk juist dat Microsoft een beetje breder dan jullie aan het denken is ? En zelf ook merkt dat die markt stervende is.
  En mochten jullie beweren dat het niet zo is , skip dan alsteblieft dat interview met Activision op gamescom en loop bij Microsoft binnen.
  Loop naar een franchise toe die al 20 jaar bestaat en ook al 20 jaar een community heeft staan!
  Daar steekt Microsoft geld in ipv het zoveelste triple A game die het een half jaar actief goed doet en vervolgens weer in elkaar stort!

 • int3nz0r
 • LA

  Tja ik blijf bij Playstation zolang ze exclusive titels als God of War, Uncharted, Horizon etc. hebben + de grootste online community als het gaat om de meeste multiplayer games. Daar kan een relatief kleine Xbox upgrade niet tegenop. Wie weet dat ze in de volgende generatie weer mee kunnen komen, maar tot die tijd is het uitzitten en een goede strategie vinden om de achterstand weer in te halen. Er zijn genoeg manieren en middelen beschikbaar binnen Microsoft om Sony af te troeven lijkt mij.
  Waar ze daarnaast goed aan zouden doen is Xbox exclusives niet ook op de pc uit te brengen, aangezien de gemiddelde pc-gamer dan bij voorbaat al kiest voor pc ipv Xbox.

  • LansenWalraet

   ook jij maakt een onderscheid tussen xbox en PC. Dat doet MS niet. Xbox is een gaming merk over verschillende kanalen heen(pc’s, consoles, mobile,…). Het maakt MS helemaal niet uit of jij op een xbox dan wel een pc gamet. Het is hun platform: windows (UWP). Is allemaal vrij helder lijkt me. Veel plezier op je PS4 trouwens.

   • LA

    MS zou er goed aan doen wel dat onderscheid te maken als ze de Xbox als merk levend willen houden, want hoewel ik snap dat MS games op meerdere kanalen uitbrengt, zorgen ze er daarmee wel voor dat de Xbox console minder aantrekkelijk wordt vanwege het gebrek aan unique selling points. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat het MS helemaal niet uitmaakt waar de gamer op speelt, aangezien Xbox qua hardware nog steeds een groot naam is binnen console-gaming, waar MS in de pc-gaming hoek (qua hardware) eigenlijk (nog) totaal geen rol speelt (aangenomen dat ze in hun hardware nog toekomst zien).

    • Cheerios

     Ik denk ergens nog dat er windows 10S gaat draaien op de xbox… Zeker omdat microsoft niet echt desktops bouwt. Is dat een goede USP? Denk wel een mooie toevoeging aan de surface hardwarelijn.

     • BroerKonijn

      De Windows10S interface komt mogelijk later naar Xbox, voorlopig nog niet maar ik denk dat je daar gelijk in hebt. Ergens in de toekomst krijgen we waarschijnlijk de mogelijkheid om tussen de Xbox en Windows10S interface te switchen. Hetzelfde gaat denk ik ook op PC gebeuren, dat er de mogelijkheid komt om op PC naar een Xbox interface te switchen. Ze zijn bezig met composable shell. Dat is toekomst muziek omdat UWP/DX12 nu pas de standaard begint te worden.

      Google is met een OS bezig dat met Windows10 kan concurreren, een soortgelijk besturingssysteem dat op alles gaat draaien inclusief PC en dus Android moet gaan vervangen. Ik ben benieuwd wat dat gaat betekenen in gaming.

    • BroerKonijn

     Deze zie je overal in de comments langskomen, wellicht zijn het genoeg USP’s voor je.

     Worlds Most Powerful Console
     XB1X ?? Pro ?
     Exclusive Games On PC/Steam
     XB1X ? Pro ?
     Best Looking Multiplats
     XB1X ? Pro ?
     Game Gifting to Friends
     XB1X ? Pro ?
     Highest Audio/Video Bit-rates
     XB1X ? Pro ?
     Dolby Atmos 7.1
     XB1X ? Pro ?
     Current-Gen-Games Scaled To 4K
     XB1X ? Pro ?
     Next gen triple A native 4K Games
     XB1X ? Pro ?
     Cross-Play
     XB1X ?? Pro ?
     EA Access
     XB1X ?? Pro ?
     Mixed Reality
     XB1X ? Pro ?
     HDR
     XB1X ?? Pro ??
     4K Bluray Player
     XB1X ?? Pro ?
     Backward Compatibility
     XB1X ?? Pro ?
     Download Hundreds Of Games $10
     XB1X ?? Pro ?
     High Fidelity VR
     XB1X ?? Pro ?
     Best Online
     XB1X ?? Pro ?
     4K 60FPS Video Capture
     XB1X ?? Pro ?
     100+ PC/Windows 10 Apps
     XB1X ?? Pro ?
     HDMI 2.0a For VR
     XB1X ? Pro ?
     Retroactive Screen Capture
     XB1X ? Pro ?
     Runs last gen games better
     XB1X ? Pro ?
     16x anisotropic texture filtering
     XB1X ?? Pro ??
     50% faster hdd speeds for 4k textures
     XB1X ? Pro ?
     AMD Freesync/Variable Refresh
     XB1X ?? Pro ?
     Shader model 6 upgrade
     XB1X ? Pro ?
     HDMI 2.1
     XB1X ?? Pro ?
     Dynamic HDR 4K Player
     XB1X ?? Pro ?
     Radeon Freesync 2
     XB1X ?? Pro ?
     PC Ultra-like Graphics (textures and assets)
     XB1X ? Pro ?

     • Menno

      Exclusieve games
      PS4 (Pro) ?? Switch ?? XB1X ?

     • BroerKonijn

      Windows10/XB1 exclusives zijn er wel degelijk, veel meer dan er op een Switch te spelen zijn, er komen er ook steeds meer van PC naar XB1 toe aangezien die dus deel uitmaakt van het Windows10 ecosysteem. Veelal games die we lange tijd en misschien zelfs nooit naar een PS4 zien komen, maar daar leggen de charlatans van de gamingmedia niet graag de nadruk op want het gaat natuurlijk alleen om die first party Sony exclusive waar Sony er jaarlijks 1 hooguit 2 van weet uit te brengen die door nog geen 10% van de PS4 install base worden gekocht. Of het gaat alleen om die paar niche Japanse titels die hooguit door 2 miljoen gamers worden gekocht van de 60miljoen install base.. Ik ben niet gevoelig voor die bull shit, de mensen die er wel in geloven gaan de komende jaren een harde realiteit onder ogen komen. 95% van de games die op een PS4 draaien komen ook op een XB1 uit; die 5% kan onmogelijk voor 100% van de gamers staan. Je moet nogal naief naar de industrie kijken als je werkelijk geloofd dat de PS4, die vroeg of laat wordt afgeschreven door een PS5, er qua gamedevelopment beter voor staat dan Windows10. Het niveau van de gamingmedia is om op te schijten zo stupide.

   • BassieB

    UWP faalt nog steeds wel behoorlijk :/

 • dirkjan

  ben wel benieuwd naar nieuwe xboxonex

 • Frank van Doorn

  We kunnen er vrij kort over zijn. Xbox heeft er niets van gebakken. En er zal echt eens genoeg geld vanuit Microsoft moeten komen om vette first party games te ontwikkelen. Anders heeft xbox geen bestaansrecht.

 • Lunalicrichard

  Het is wel gebleken dat Microsoft niet te veel geld wil steken in het Xbox verhaal en dat is jammer voor alle gamers . Microsoft ziet de Xbox als ” iets ernaast ” en zal daarom denk ik ook niet denken in termen zoals “momentum pakken ” en de nr 1 te willen zijn . natuurlijk willen de mensen die bij de Xbox afdeling werken dat wel , maar de bazen van Microsoft zien Xbox niet als middel om de gamemarkt naar zich toe te trekken , althans is dat mijn conclusie na al de perco’s en console’s die ik heb gehad van Microsoft .
  En dus zal Microsoft er nooit zo hard induiken als Sony dat wel doet , mits ze het geld ervoor hebben wat nu zeker niet het geval is .
  Maar we hebben wel goede games in het vooruitzicht en dat mag toch iedere gamer hoopvol stemmen !

 • GosumassB

  Xbox one X

  FIFA 18= 4K/60FPS
  TITANFALL 2= 4K/60FPS
  FORZA MOTORSPORT 7= 4K/60FPS
  CALL OF DUTY WORLD WAR 2= 4K/60FPS
  STAR WARS BATTLEFRONT 2= 4K/60FPS
  CALL OF DUTY BLACK OPS 3= 4K/60FPS
  SUPER LUCKY TALES= 4K/60FPS.
  DOOM= 4K/60FPS
  HALO 5= 4K/60FPS
  ASHEN= 4K/60FPS
  WORLD OF TANKS= 4K/60FPS
  GEARS OF WAR 4= 4K/60FPS
  MINECRAFT= 4K/60FPS
  ORI AND THE WILL OF THE WISPS= 4K/60FPS
  KILLER INSTINCT= 4K/60FPS
  RESIDENT EVIL BIOHAZARD= 4K/60FPS
  HITMAN= 4K/60FPS
  OUTLAST 2= 4K/60FPS
  ROCKET LEAGUE= 4K/60FPS

  All games that runs 60FPS on the Xbox one, will be 60FPS on the Xbox one X, too. So 1080/60FPS>>>4k/30FPS is not necessary. Because the Xbox one X can deliver this. And all exclusives games that were announced for the Xbox one X will be in 4K native, like Forza 7 as example.

  Eat shit haters.? Groetjes

 • BroerKonijn

  Het is blijkbaar heel moeilijk te begrijpen dat er 1080p en 4K gebruikers zijn. De 1080p markt heeft Microsoft verloren, dat beseffen ze zich daar duidelijk ook. Of jullie het nu willen of niet, 4K wordt de komende 4 jaar de nieuwe standaard in tv’s.

  Op de 4K gaming markt bestaat er een XB1S voor de budgetgamer, een PS4PRO voor de hardcore? gamer en een XB1X voor de hardcore gamer. De hardcore gamer/ early adopter kijkt niet op een 100 euro meer of minder. De PS4 Slim doet niet mee in 4K zoals de XB1S dat voor de casual wel zal doen. Tegen de tijd dat Sony een hardcore 4K model brengt, de PS5, zal Microsoft ook een nieuw model brengen. Het voordeel dat Microsoft heeft is dat ze tegen die tijd een budget 4K model hebben, de XB1X, terwijl Sony een nieuwe start zal moeten maken met de PS5. Een geniale lange termijn strategie van Microsoft, waar veel wannabe journalisten graag aan voorbij gaan om Sony overal het voordeel in te gunnen.

  Niet iedere gamer koopt een console voor de exclusives, feit is dat de overgrote meerderheid het niet voor de exclusives koopt. Het is komisch hoe Sony fanboys, inclusief Sony fanboy sites zoals GK, proberen te verdedigen dat ze hun console voor de exclusives hebben gekocht terwijl er de eerste 3 jaar van de PS4 generatie amper nieuwe exclusives te spelen zijn geweest.

  Microsoft zal de 4K markt vroeg domineren en we moeten nog maar zien hoe Sony het over 3-4 jaar met de PS5 gaat doen aangezien Microsoft tegen die tijd een XB1X voor 300 of minder euro’s in de winkel heeft liggen en Sony daar geen antwoord op heeft.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord