Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: XBOX One X: Hoe hard komt de console van Microsoft binnen?

Google Plus Jan Johan Belderok
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
10/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bam! De XBOX One X is op de redactie. Eerder heb je al kunnen zien hoe JJ en Kevin de ‘krachtigste console aller tijden’ aansloten op onze gloednieuwe Samsung 4K TV. Zoals een console anno 2017 betaamt diende er, alvorens we aan de slag konden met alle toffe games, een sloot aan updates uitgevoerd te worden. Na een dagje wachten is dat tergende proces eindelijk achter de rug. In dit item gaan Koos, JJ en Kevin dan ook aan de slag met de grootste kracht van de XBOX One X: de 4K graphics. Check de indruk van de drie Gamekings in deze Premium: XBOX One X: Hoe hard komt de console van Microsoft binnen?

Te mooi om te capturen

Een nieuwe techniek annex standaard heeft zoals altijd een hoop voeten in aarde. Zo is het op dit moment niet mogelijk 4K-beelden te capturen, mits je bereidt ben een gigantische som geld neer te leggen voor een 4K capture card. En dat geld hebben we niet. Zodoende is het voor ons op dit moment ondoenlijk om het beeld wat wij live zagen 1 op 1 over te zetten naar jullie schermen thuis. Daarom laatsten we echt old school (zo ging het 15 jaar terug altijd) de camera op de TV. Dit is geen tech-site en dus geen tech-test, dit is puur kijken of de drie enthousiast van de Xbox One X worden en waarom. Voor 4K beelden kun je overal op het web terecht.

In deze XBOX One X let’s play gaan de heren zich wagen aan games als Assassin’s Creed Origins, Forza Motorsport 7 en Fable 2. Laatstgenoemde is wellicht een wat vreemde eend in de bijt, aangezien de game inmiddels al negen jaar uit is. Niettemin is het interessant om te zien hoe de nieuwe XBOX playback-functionaliteit werkt op de XBOX One X.

Hebben jullie een XBOX One X in huis? Zo ja, wat is jullie indruk? Laat je horen in de comments onder deze Premium: XBOX One X: Hoe hard komt de console van Microsoft binnen?

Loading...
 • hully

  HDR is idd belangrijker dan 4K. Mits je een goede tv hebt. Ik heb een LG Oled 4K HDR met een ps4 Pro. geen reden om de xbox one x in huis te halen.

  • Boskeerl

   +1

  • PauluitOosterhout

   Mooie set hoor. Ik heb nog mijn ouwe trouwe panasonic plasma dus die oled 4K moet nog even wachten.

  • Julian Burford

   Dus dat dacht ik dus ook. Heb ook een Ps4 Pro maar dat laat toch wat te wensen over wat betreft resolutie. In bijna alle gevallen schommelen games tussen de 1080p en 2K enkele uitzonderingen daargelaten. Nu ik de Xbox One X een aantal dagen heb kan ik echt zeggen dat het een groter verschil is dan dat je in eerste instantie misschien zou denken. Xbox zit nu al met het gros van de Enhanced games tegen 4K resolutie of keihard Native met de bijbehorende 4K textures die op Ps4 Pro gewoon ontbreken.

  • Face4

   Ik begrijp dat NL een PS4 land is en dat je daarom upvotes krijgt, maar als je het verschil tussen 4k native HDR en 4k upscaled HDR niet kan zien wordt het misschien tijd even langs Specsavers te gaan.

 • Martijn talboom

  Even om in te haken 16:20. In principe zijn tv uitzendingen geloof ik nog niet eens op volledig 1080p als ik me niet vergis. Maar steeds meer moderne media/content heeft wel 4k. Dus puur en alleen voor TV kijken zie ik ook geen meerwaarde in 4k.

  Echter zoals ik net al zei, als je naar de moderne media kijkt is daar juist veel meer in 4k te vinden. Kijk naar Netflix wat zijn content steeds meer van 4k voorziet en nieuwe producties in 4k schiet. Ook UHD bluray’s die je steeds meer gaat zien. En bovenal gaming, ook al is het in sommige gevallen checkerboarded, dan nog steeds heeft een 4k scherm een goede meerwaarde.

  Verder nog even over HDR vs. 4k, wat is belangrijker? Ik denk dat dit een persoonlijke kwestie is, sinds ik game met de PS4 pro en de one X vind ik het ontzettend fijn om een haarscherp beeld te hebben, dit voegt zoveel toe aan de overall grafische kwaliteit omdat alles duidelijk te zien is ipv de “1080p waas”.

  HDR is sowieso minstens zo belangrijk qua kleurbeleving, dus ik denk dat zowel 4k en HDR hand in hand moeten gaan. Ik zou niet goed kunnen kiezen wat ik belangrijker vind, HDR of 4k.

  • Conservo

   Reguliere TV loopt inderdaad dramatisch achter. Het beste dat je nu vind op de kabel is 1080i, vergelijkbaar met 4k checkerboarding, echt dramatisch. Tv zenders in NL zijn sowieso heel traag met alles. Breedbeeld en HD (1080i) duurde ook allemaal heel lang.

   Ik vind HDR wel echt een veel grotere meerwaarde dan 4K. 4K is leuk maar waar het verschil van SD naar HD echt heel groot was vind ik het nu iets beter met 4K. HDR trekt werkelijk je scherm open, alsof er een waas van je scherm afgehaald wordt. 4K is belangrijk omdat de schermen steeds groter worden maar met de huidige standaard rond de 50″ maakt het niet zo heel veel uit op normale kijk afstand.

 • PuzInBootz

  Leuk item heren , maar ik ben helaas nog niet voldoende geënthousiasmeerd om nu gelijk naar de winkel te rennen voor de X te kopen met HDR 4k gameplay.

  Laten we nog ff een jaartje wachten tot alle kinderziektes zijn weg-ge-patcht (vooral op grotere schermen) en er betere games in deze catagorie beschikbaar zijn.

  • Conservo

   Welke kinderziektes? 30 fps is het enige euvel dat je zou kunnen vinden, verder zijn er geen kinderziektes.

 • KatchPhraze

  Looks good maar gameplay over graphics altijd.

 • Michael

  Zo Koos…, geen last van confirmation bias?

 • Tijl Van de Velde

  De Xbox One X komt helemaal niet hard binnen. Als de heren nu al zeggen dat ze dit gruwelijk vinden dan raad ik ze aan om naar een opticien te gaan om een bril te kopen. Het character in Assassin’s Creed Origins met HDR aan ziet er flets uit. De palmbomen op de achtergrond zijn dat eveneens.

  Als de drie heren dit op een moderne PC bekijken zullen ze wel andere ogen trekken.

  • Lecter

   precies dit… als je al in bezit bent van een mid/high end pc dan heb je letterlijk niks aan de xbox one x…… alle exclusives komen ook uit op de pc+ heb je alle voordelen van de pc (zoals steam etc.)

  • PrivatePyle

   Waar heb je die vergelijking gezien want echt elke youtube filmpje met vergelijkingen laten toch echt duidelijk een verschil zien? En waarom mag er niemand enthousiast zijn over de tot nu toe hardwarematig beste console ooit. Butthurt of wat?

  • Conservo

   Hoe trek je andere ogen?

   Ik word zo moe van dit eindeloze gezever. De Xbox one X als ook de PS4 Pro zijn gewoon hele goeie consoles en met de juiste TV resulteert dit in hele goede kwaliteit games. Kan het beter? Ja, het kan altijd beter maar om dan te zeggen dat de kwaliteit van deze consoles niet goed zijn slaat werkelijk nergens op. Zoek een hobby buiten de deur.

 • Larzzz

  Mooie console en zeker een stukje beter dan de Pro. Maar wel jammer dat jullie toendertijd wat negatief tegen de toegevoegde waarde van de Pro keken en niet zo’n item toendertijd ook hebben gemaakt.

  Jammer dat jullie geen vergelijking doen op dit scherm. De gewone one en 4 hebben ook HDR. En dan nog een game op de Pro. Dan zien we jullie reactie van wat daadwerkelijk het verschil is met de one x.

  • PrivatePyle

   Ja want als playstation ook maar een tikkeltje kritiek krijgt is dat natuurlijk de grootste zonde terwijl de xbox al jaren helemaal ondergescheten wordt door flapdrollen.

   • Larzzz

    Verkeerde been uit bed gestapt?! Volgens mij is mijn post redelijk normaal en doel ik gewoon op wat meer eerlijkheid en een reële vergelijking.

    Soms mogen de items wel wat meer diepte hebben en correcte voorkennis.

   • Conservo

    De Xbox wordt terecht al jaren ondergescheten. Ik ben geen fanboy, een merk interesseert me bijzonder weinig maar de Xbox was altijd minder in de huidige generatie, qua games en performance. Ik vind het goed te zien dat ze nu een hele goede console brengen die ook beter is dan de PS4 Pro maar Larzzz heeft wel een punt. Toen de PS4 Pro uitkwam was overal de mening dat het allemaal niet zoveel uitmaakte want ja, niemand had een 4K tv en het voegde allemaal weinig toe. Nu is iedereen (terecht) lyrisch. Dat is wel een beetje gek.

 • optimuspecs

  De vergelijking tussen de 1X en de ps4 pro is niet helemaal eerlijk, niet alleen omdat er nu op een ander tv gespeeld wordt, maar Koos heeft ook 2 uur zitten spelen op de pro en 2 uur beelden gezien van de pro in verschillende omgevingen. Dan kan je onmogelijk iets zinnigs zeggen, als je 5 minuten in een donkere kamer in de game, op de 1X gespeeld hebt.

  Als het om vergelijkingen gaat, was beter geweest om 2 tv’s naast elkaar te hebben en dan eentje met gameplay van de 1X en de andere met gameplay van de pro.

  • Ik heb een paar dagen de Xbox One X mee naar huis genomen 🙂

   • optimuspecs

    4K-tv thuis?

  • Lecter

   als de verschillen zo minimaal zijn dat je 2 tv’s naast elkaar moet zetten om het te zien… dan is die xbox one x toch helemaal niet waard om te kopen… ps4 heeft betere exclusives en de pro is 100 euro goedkoper dan de xbox one x….. 1+1=2

   • optimuspecs

    Wat een onzin. Als je 2 producten met elkaar vergelijkt, is meer dan logisch dat je ze naast elkaar zet in gelijke omstandigheden.

    Je hele betoog over wat betere exclusives hier heeft of goedkoper is heeft niks mee te maken.

    Om te beginnen komt de ps4 pro qua kracht niet in de buurt van de 1X. De multiplats zullen veel mooier en beter draaien op de 1X. Mag rustig 100 euro meer kosten dan. Technisch gezien is het gewoon een veel beter product.

    Dat jij de ps4 exclusives beter vind, prima. Maar niet iedereen vindt dat. Mensen kunnen ook de ps4 hebben voor de exclusives en de multiplats op de 1X afspelen. Het hoeft niet direct te gaan of het ene of het andere. Microsoft heeft gewoon een goed product op de markt gezet. Beter dan de ps4 pro, maar daar hebben sommige mensen moeite om toe te geven zie ik.

    • JJ

     Het feit dat je ee kwaad om wordt dat een beter product niet beter verkoopt dat een minder product, geeft denk ik wederom aan waar het probleem voor MS ligt. Je kunt zeggen dst media en gamers haten, maar ik zie het ook soms anders. Het is eigenlijk toch bizar dat ze een beter product zo hard laten verslaan door een minder product.

     Ik zie echt wel dst de beelden beter zijn, maar door mindere games, warrig verhaal, etc komt dat onbewust niet echt binnen. En dat is weird en verontrustend voor MS.

     Ik hoop dat ipv welles nietes verhalen gewoon eens goed gekeken wordt waarom MS ee niet in slaagt een beter product beter te verkopen. En wijs daarbij niet naar anderen. Wat is er verkeerd aan strategie, beslissingen, visie. Wat houdt het tegen. Dat is wat ik wil weten. Niet of er drie terraflops meer inzitten of dat HDR beter is dan 4K.

     • optimuspecs

      Ho ho JJ. Nu ga je wel even te hard van stapel. Op basis van wat concludeer jij dat ik kwaad ben? Omdat ik zeg dat een stelling of uitspraak onzin is? Kom nou.

      Het het gaat om of de 1X technisch gezien doet wat Microsoft adverteert. Niet of de console duur is, of mensen 4K tv hebben of als Microsoft ” weinig exclusives ” heeft. Er kan geen 1 item gemaakt worden, van reviews van Micorosft games tot en met reviews van shows en de 1x zonder te zeggen dat dat Micorsoft ” weinig games heeft”. Dat weten we al, zeker na alle herhalingen in de GK-items. Wat mensen niet weten is hoe de console werkt, hoe zien de beelden eruit, wat is de performance. Het lijkt mij dat het daarover zou moeten gaan toch?

      Voor iemand die bijvoorbeeld al 4 jaar een ps4 heeft, geen pc gamer is en nooit een Xbox one / 360 heefrt gehad, heeft de 1X meer dan genoeg content. Niet alleen de kan zo iemand de xb1 exclusives spelen, maar ook de 360 exclusvives en nu zelf van de eerste Xbox. Maar nee, het verhaal dat er ” weinig games ” zijn moet in alle items herhaald worden.

      Ik heb Microsoft, met hun straegie en communicatie vaker bekritiseerd, maar niet alle items hoeven een ” De Kwesite ” daarover te worden toch? Of ben ik nu zo ” kwaad ” dat ik hele gekke dingen zeg.?!

 • sa_nl

  Op Full hd krijg je met de x een hogere framerate volgens mij, voor shooters, en racegames is dat wel een pre.

 • Lecter

  ok de xbox one x is by far de meest krachtige console…. maaaaarrrr wat heb je eraan ?… nou niks want xbox heeft bijna geen exclusives(alles komt ook uit op de pc)… tegenwoordig heb je ook mini gaming pc’s die je onder je tv kan plaatsen waar je bijna alle xbox titels op kan draaien + alle voordelen van pc(steam etc.)……… de grote fout die microsoft heeft gemaakt is dat er geen steam is op de xbox one x…. dat zou nou echt een killerapp zijn wat de xbox meteen boven de ps4 zou plaatsen… Nu is de beste combi pc+ps4 of pc+ps4+switch… dan kan je letterlijk alle games spelen +exclusives…. xbox one x heeft echt geen zin als je al een mid/high end pc hebt en de exclusives van PS4 zijn mijlenver voor op de xbox…… ik hou echt van microsoft als bedrijf maar ze verpesten het keer op keer op de console markt…jammer

  • PrivatePyle

   Ja de xbox en de xbox 360 waren echt consoles die de console markt verpest hebben lol. Onder welke steen heb jij gelegen? Microsoft is jarenlang baas geweest van de console markt, puur omdat ze goede dingen deden en telkens een krachtigere console hadden tov de concurrentie. Dat veranderde door een enorm domme pers campagne voor de xbox one en nu idd steeds minder first paty titels maar laten we niet doen alsof microsoft geen geniale stappen in het verleden hebben gedaan. Zelfs in de huidige generatie zijn er dingen die ze beter doen dan bv PS. En wat is altijd met dat argument dat als je een goede pc hebt een xbox overbodig is, n oshit Sherlock. Dat neemt niet weg dat er nog steeds mensen bestaan die liever een console hebben.

   • Dwight

    De 360 was zelfs een zwakkere console tov van de PS3, zelfde met een Xbox tov PS4, nu hebben ze eigenlijk na al die jaren weer eens een sterkere console dan Sony.
    Een perspraatje is niet het probleempje geweest, het heeft echter wel geholpen, Sony werd arrogant en dat heeft ze in het begin van vorige generatie bijna de kop gekost, maar door goodwil (PS plus) en vele toppers als singeplayer etc hebben ze nadat ze een jaar later op de markt kwamen zelfs nog bijna het verschil gedicht (dacht 1 of 2 miljoen units) Sony was bij PS4 gewoon weg populairder terwijl het bij de Xbox ging zakken..

    First party titels zijn niet besteed aan Microsoft, in ieder geval niet deze generatie, ze hebben bij de vorige veel goed gedaan, maar daar zijn ze een beetje blijven hangen en blijven het maar op good old Halo en Gears gooien..

    De enige geniale actie die ze hebben gedaan van MS is de Xbox One X uitbrengen als een echte upgrade, mooie graphics etc, alleen bij mij blijft het “Wow” effect echt uit, en dat is omdat er geen first party game is die daadwerkelijk kan shinen hierop.

    • PrivatePyle

     De 360 was beter dan de ps3 kom op man, werkelijk alles was beter aan de 360, de controller, xbox live, de graphics, de first party games, de UI, allthans zo herinner ik het me. En de originele xbox stak mijlenver boven de ps2 uit. Pas vanaf de xbox one veranderde dat beeld

     • Dwight

      Het begin was voor 360 dat ontkent niemand, maar PS3 heeft in de 2de helft een inslag gemaakt waar je u tegen zegt, de controller was erg fijn maar altijd nog persoonlijk, net als de first party games, zelf vond ik de first party games van Sony meer aansprekender… Xbox Live stond absoluut boven PSN, dat is gewoon zo, maar de rest is twijfelachtig en misschien in het voordeel van Playstation.. Nogmaals Sony heeft al jaren voor de PS4/One al vele gamers over de streep getrokken..

      de orginele xbox en PS2, maar dat was een dikke win voor PS2, ondanks dat de og XBOX een sterker apparaat was.

      Overigens is Xbox alleen maar goed voor Sony, zou nooit willen dat MS het veld verlaat ofzo, dat is killing voor console business.. Nintendo reken ik niet eens meer mee.

    • PrivatePyle

     Btw, ik kom nu wel erg anti PS over, maar ik heb ook genoten van hun consoles, maar k word gewoon erg moe van de eindeloze gehaat op de xbox. Ik haat het kick a man when he’s down ding dat je altijd ziet gebeuren bij dit thema

   • Lecter

    ik zeg niet dat ze de markt verpesten… ze verpesten keer op keer OP de console markt… dat zijn 2 verschillende dingen

  • Martijn Talboom

   Waarom heeft het geen zin? Ik heb in m’n gamekamer zowel een desktop pc, ps4 als een xbox staan. Omdat ik een pc heb zou ik geen console nodig hebben?

   Ieder platform heeft z’n rede waarom ik er op speel.

   – PC voor simulatie en fps zoals CSGO.

   – Xbox voor Forza (horizon) en overige Xbox one X enhanched games.

   – PS4 voor GT sport en overige pro enhanched games. De overige zogenaamde ps4 exclusives doen mij niets omdat ik niet van die games houd.

 • Kid MMXV

  PS4 PRO heeft ook HDR. XBOX One X is gewoon voor de fans. Zeker met verbeterde originele XBOX/360/One games. Je krijgt op beide console op multiplatform games dezelfde grafische ervaring. Wel ben ik benieuwd naar de framerate – hoe vaak XOX hiermee vooruit loopt. Maar ja, als je nu een PS4 hebt, dan ga je niet upgraden naar een XOX omdat al je huidige games dan achter je laat.

 • Steez977

  nieuwe HW altijd leuk maar ga er zeker (nog) geen halen …

 • koekjew

  Ben blij met me high end pc 🙂

 • hijdiegaapt

  Deze week wel echt superveel content. Respect voor jullie inzet!

 • Kapiteinkoek

  Stel je hebt een 1080p tv en koopt de Xbox One X, “hoe erg” kan je dan genieten van de perfomance update/4K? Wat zie je wel/niet?

  • Kid MMXV

   Je krijgt het beste 1080p plaatje door supersampeling anti-aliasing. Game wordt 2160p gerenderd en schaalt terug naar 1080p, wat een scherp plaatje oplevert.

   • Kapiteinkoek

    Klinkt niet verkeerd, maar hoeveel mis je dan vergeleken met een 4K tv? Anders klinkt het niet eens zo erg dat je geen 4K tv hebt.

    • optimuspecs

     De meeste 1080p tv’s hebben ook geen HDR, en dat is zeker een groot gemis.
     Hdr is even belangrijk als 4K. Een 1080-scherm, komt dan niet in de buurt van een 4K hdr scherm. Zelf niet na de verbetering door de 1X op de 1080p scherm. Dat is qua beeldkwaliteit.
     Qua game performance maakt het niet uit.

     • Marcos

      Ik heb een 4K televisie, maar geen 4K supported console. Ik ben zeer tevreden met de HDR support op de oude PS4. De resolutie zegt me niet zoveel. De upscale doet voldoende. HDR is the shit, en dat kan gewoon met de PS4. Meer frames per seconds, zijn voor mij niet belangrijk. Ik speel geen actie games.

     • optimuspecs

      Je reactie is vooral gebaseerd op onwetendheid. In feite wat je doet is technologische verbeteringen, waar je geen ervaring mee hebt, wegschuiven.

      HDR op de oede ps4 is sowieso inferieur aan HDR op een 1X en ps4 pro. De 2 laasten ondersteunen HDR, niet alleen softwarematig, maar ook hardwarematig.

      Met 4K HDR-ondersteuning heb je gewoonweg mooiere beelden. Ook met een hogere, maar ook meer stabiele fps, spelen je games beter af. Af het action games zijn of niet.

     • Marcos

      Je reactie is gebaseerd op arrogantie en theorie. Ik heb met de ps4 pro op mijn TV alleen gezien dat hij soepeler draait. Dat wijst de praktijk nou eenmaal uit. En leg dan eens uit, waarom het inferieur is op de PS4. Mijn Onkyo 4K receiver zorgt voor de 4K resolutie en de HDR op de PS4 doet de rest. Ik vind de ps4 pro niet dusdanig groot, om een upgrade te verantwoorden. En ik schuif technische verbeteringen niet weg. Een 4K HDR speler (films op disc) had dusdanig beter beeld in vergelijking met streaming, dat ik tot aankoop over gegaan ben.

     • optimuspecs

      Arrogantie? Misschien klinkt het zo, maar ik laat je gewoon weten wat de feiten zijn. Feiten die jij zonder kennis en ervaring wegschuift.

      Het feit dat je iets gezien hebt met de ps4 pro zegt helemaal niks, De game moet ” ps4 pro ready” worden gemaakt en dat verschilt per game. De ps4 pro is ook minder in staat om echte 4K af te spelen dan de 1X. Heb je een 1X enhanced spel bijvoorlbeedl gezien op de 1X? Als ik zie wat je schrijft, denk ik zeker van niet.

      De 1X en de Xbox1S, hebben beiden een 4K bl ray speler, en ja, natuurlijk heeft een film op disc een betere qualiteit dan een film de je streamt.

      Voor de beste HDR heb je support voor HDMI 2.0. Dat heeft de oude ps4 gewoon niet. Net zo zie je vaak dat ps VR spellen goed draaien op de pro en veel minder goed, ook qua resolutie op de oude ps4.

      HDR werkt veel beter in combinatie met 4K en de meeste schermen, games, echt zijn ook afgestemd op die combinatie.

      Dat gezegd hebbende kan je even goed genieten van de oude ps4 spellen, maar wees wel bewust dan het gewoon veel beter kan.

     • Marcos

      Mooi hoor dat gelul over feiten, maar feit voor mij blijft dat er geen huge difference is tussen de PS4 pro en de PS4. Je kunt lullen tot je er bij neervalt over HDMI 2.0 support etc, maar het verschil is klein en rechtvaardigde niet het verschil in geld destijds. En de ps4 pro heb ik een volle dag op mijn TV en receiver aangesloten gehad, dus dat. Maar heb nog geen menig kunnen vormen over de Xbox one X. Echter vind ik bij de one S al dat Microsoft een goede console heeft neergezet, alleen al omdat deze HDR discs afspeelt. Ik zou de One X dus alleen kopen, als het een enorme sprong voorwaarts is, op dit moment kan ik dat niet beoordelen.

     • optimuspecs

      Het verschil tussen de ps4 pro en de ps4 is idd niet zo groot. Je reageerde op mijn 1X reactie, dus ik dacht dat je over kleine verschillen ook de 1X bedoelde.

      Dat je een hele dag de ps4 pro aangesloten hebt, zegt weinig. Het is maar net welke spellen de pro-patch gehad hebben en of je die ook gespeeld hebt. En daar neem ik nogsteeds mee dat de verschillen klein zijn. Dat gezegd hebbende adviseer ik wel iedereen die nu een ps4 gaat kopen, om voor de pro te gaan. Want spellen met een pro patch hebben vaak hogere fps en betere textures. Dat maakt een net ietjes betere speelervaring, maakt niet uit wat voor type games je speelt. Blijft voor mij dat de HDR op de vanilla ps4, een neppe softwarematige HDR is.

      Het verschil tussen de xb1 en de 1X en zelfs tussen de ps4 pro en de 1X is groot en is merkbaar zelfs op 1080p spellen en oude backwards compatible spellen. Maar goed, daar zal je wel vanzelf achterkomen.

      Over grote lijnen zijn we het toch best met elkaar eens, ookal lijkt het niet zo.

     • Marcos

      Wat een vergissing al niet kan losmaken. Juist de grote sprong voorwaarts, gezien de specs voor de 1X hebben me bijna doen besluiten om de 1X te kopen. Wat ik zo lees en hoor, is het verschil met de PS4 enorm en met de PS4 pro, aanzienlijk. Maar wil het echt eerst met eigen ogen zien.

  • optimuspecs

   De 1X doet aan super sampling, dus ook met een 1080p scherm zal je mooiere beelden krijgen. Dus zelfs een een 1080p is er een toegevoegde waarde. Dat is getest en bevestigd.

  • ramonddevrede

   Ik had een XBOX ONE S op 1080p met Forza 7 en schrok van het verschil tov PC met GTX1080. XBOX ONE S leek wel generatie’s terug ipv current gen. Met de XBOX ONE X op 1080p lijkt de game echt op de PC met GTX1080, PC is nog wat beter qua AA en effecten maar komt dicht in de buurt.

 • Haayer

  De PS Slim is echt geweldig. Heeft HDR ondersteuning en meer games. En is €300 goedkoper dan de X.

 • Lajos van den Boog

  Ik wordt erg blij van mijn x ik heb op de zolder de eerste versie staan en dat is erg groot verschil met de nieuwe en natuurlijk geeft mijn nieuwe tv ook een verschil.
  Ik heb de combie QE65Q7F met de nieuwe Xbox x.

 • Heb zelf een 4K LG oled tv deze ondersteund HDR uiteraard maar er is geen drang om een Xbox One X aan te schaffen. Simpel omdat mijn vrienden allemaal bij de PS4/PS4 pro blijven hangen. Dit is denk ik toch ook wel een puntje voor veel mensen. En om nou 500 EUR uit te geven voor singleplayer games die wellicht net iets soepeler lopen op de Xbox one X dan op een PS4 pro… hmmm mischien als ik een geld boom had :).

 • roeland

  Ik kocht een xbox360 voor dead or alive 4, ninja gaiden (2), eternal sonata, lost oddisey, tales of vesperia en Street Fighter 4. Ik had dus niet echt keus tussen de xbox one en de ps4 gezien het feit dat al deze series en type games halverwege de ps3/360 gen naar de sony kant zijn gelopen.

  Halo, Gears, Forza boeien me allemaal helemaal niets. Wat overigens niets zegt over de kwaliteit van die games, het is een smaakding. Er zijn een aantal games die ik mis als ps4 speler (cuphead, ori, d4), maar dat overleef ik wel. Een console zonder Street Fighter, Guilty Gear en jrpg’s is voor mij een ‘hell no’, of het nou een s of een x is…

 • Conservo

  Guys, kleine tip voor als je een Samsung tv hebt met HDR. Zorg er ook voor dat je in je instellingen alle Eco settings uit zet. Die zorgen er namelijk voor dat zelfs als je de backlight op 100% zet je backlight toch wordt gedimd en dat verziekt je HDR experience. Daar kwam ik pas na maanden achter.

  Ik heb overigens een 49″ 4K HDR tv en 49″ is eigenlijk te klein voor 4K. Ik zie het verschil inderdaad ook pas als ik minder dan een meter van mijn tv zit. Mijn normale kijk afstand is 2,5 meter en dan valt 4K nauwelijks op. HDR daarentegen maakt echt een wereld van verschil, ook met films en series. Ik heb van de week Stranger Things gekeken in 4K HDR en dat HDR voegt echt veel toe, echt heel mooi.

  • Eco settings uitzetten is sowieso een goed plan ook op 4K oled tv’s. Een andere goede tip is ga onderhandelen over je tv bij webwinkels. Er loopt een hele thread op tweakers.net met webwinkels waar je zwaar voordeel kan halen door te onderhandelen over de prijs. Heb dat zelf ook gedaan een paar maanden geleden met als resultaat 600 EUR korting + een telefoon tijdens een LG aktie. De telefoon heb ik ook verkocht dus nog eens 200 extra korting erbij gepakt op die manier.

 • Emiel van Daele

  Het verschil met de pro qua looks rechtvaardigd niet voor iedereen het prijsverschil maar vergeet ook vooral niet het gevoel te benoemen. De XboxOneX draait vaak op een hoger aantal fps of draait consequent stabieler. Zoiets is direct merkbaar. Ik ben ongelooflijk blij met mijn X. Serieus, als je een 4K scherm hebt is het qua hardware veruit de beste keuze. Granted PS heeft misschien iets betere exclusives de laatste tijd maar je kan daar tegenover zetten dat IEDERE multiplatform game aanzienlijk beter draait op de X. Voor mij een no brainer.

 • Chris

  Ik heb zelf een ps4 pro met een 4k hdr tv en dat ziet er al fantastisch uit. Ja, de X zal er beter uit zien maar dat zal mij echt een worst wezen. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft draaien om de games en daar is sony op dit moment gewoon de meester in. Daarnaast wellicht het aller belangrijkste: waar spelen je vrienden op? Die gaan echt niet allemaal overstappen naar Xbox omdat ze een paar meer pixels op hun scherm krijgen te zien.

  Begrijp me niet verkeerd ik ben niet anti Xbox. Ik vind de X een heel mooi apparaat (vooral voor die prijs) en wat Xbox heel erg goed doet is de backwards compatibilty. Die is echt geniaal bij Xbox en naar kan sony nog heel veel van leren. Ik kan bijv. nog steeds niet mijn ps one classics spelen die ik op de ps3 heb gekocht en dat gaat ook niet gebeuren ivm psnow. Sony luistert voor geen meter naar hun fans en dat doet Xbox wel.

  De Xbox one x is voor mij ook een te kleine stap om over te stappen. Ik heb nu een aantal vergelijkings video’s bekeken en ja de verschillen zijn er maar tijdens deze video’s werden de beelden stil gezet en vervolgens zie je iets meer scherpte en draw distance. Tijdens het gamen zie je hier veel minder van terug omdat je bezig bent met gamen en niet constant je spel op pauze zet om te kijken hoeveel grassprietjes je kan tellen. Ik zal gewoon wachten op de ps5, deze word namelijk weer beter als de X en vervolgens zal de Xbox 2 of wat dan ook weer beter zijn en dat zal altijd zo blijven.

 • Portalhopper

  Met de Xbox One X enhanced toevoegingen aan games, heeft Microsoft helemaal geen eigen titels nodig. Al die games hebben dan een reden om hem op de X te spelen.

 • Schrikvandenberg

  En wat is het type van deze Samsung 4K televisie?

  • Marcel Willemse

   ks9000 waarschijnlijk. Heb zelf de ks8000 65inch, het verschil met deze tv is, KS9000 curved en de ks8000 niet curved. Vette tv hoor.

 • GosumassB

  Heb de X en ik moet zeggen, ik game op pc ultra settings met de X. Echt prachtig! Pc en Xbox all the way

 • Marcel Willemse

  Ik beiden consoles de pro en de X. De game horizon zero dawn vind ik persoonlijk een prachtige game. Heb ook meerdere 4k titels gespeeld op de pro en vind het er prima uitzien.
  De game die ik nu aan het spelen ben is Assassins creed origins op de XBOX One X. Ik heb de game zelf niet gezien op de PRO, maar wat ik over deze game kan zeggen is dat ik nog niet een game gezien heb op de pro die echt 4k lijkt, deze game is echt super scherp op de X en lijkt dus echt 2160p. Daarin tegen zijn de exclusieve games van Sony op de pro ook top.

 • Luuk Beckers

  Oke mensen, wat zouden jullie doen? Ik twijfel namelijk heel erg. Ik heb een ps4 pro en een Xbox One s, met een 2017 4k tv… is de X echt zoveel beter dan de S, dat het €500,- waard is.

  • Optimuspecs

   Ja, het is zooveel beter. Ik zou zeggen, verkoop de 1S, verkoop nog wat oude spellen als het moet en koop je de 1X voor +- 380. Hoe meer je wacht, hoe meer de verkoopwaarde van de 1S daalt.

   • Luuk Beckers

    Verkopen ga ik niet doen… ik ben verzamelaar haha.
    Maar wat is er zoveel beter aan dan?
    Waar ga ik die verbetering merken?

 • Emre

  Welke 4k televisie is de beste voor om te gamen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord