Menu Premium
Loading...

Xbox groter dan ooit op de E3: the Empire strikes back!?

15/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een aantal weken geleden brachten we een flink bekeken nieuwsitem waarin we de gelekte plattegrond van de E3 2018 doornamen. Het meest opzienbarende aan de kaart was de afwezigheid van Xbox in de hallen van de LA Convention Center. Okay, helemaal absent was de gigant uit Redmond niet , er stond een kleine stand ingetekend, maar dat stond in geen verhouding tot de vierkante meters die ze de afgelopen jaren in LA afnamen.  En dus werden de Xbox-fans, mijns inziens terecht, ietwat ongerust.

Moeten PlayStation en Nintendo bang worden van Xbox?

Die ongerustheid kan achterwege blijven. Xbox is aanwezig en hoe. Vrijwel direct na het lekken van de plattegrond hadden ze al aangegeven dat niemand zich zorgen moest maken en dat ze met iets heel speciaals zouden komen. En sinds vandaag weten we wat speciaal betekent. Microsoft huurt namelijk het hele Microsoft Theater aan de overkant van de LACC af en heeft daarmee het grootste oppervlakte aan grondmeters op de E3 van alle aanwezige partijen.  Tevens is het, sinds ze in 2000 voor het eerst op de beurs stonden.  de grootste aanwezigheid van Microsoft ooit op de E3. En ja, het programma wat ze in juni gaat brengen in hun theater maakt officieel deel uit van de E3. De nieuwe games, en wie weet, de eerste beelden van een nieuwe console, zullen daar aan zowel media als de fans getoond worden.

Moet de vlag nu uit? Is Microsoft weer helemaal terug? Moet Sony nu een paar luiers meenemen naar LA? Of ligt het allemaal wat genuanceerder? JJ heeft de berichtgeving tot zich genomen en probeert in te schatten wat precies de waarde is van deze aankondiging en wat de grote aanwezigheid van Microsoft kan betekenen voor hetgeen van deze partij kunnen gaan verwachten.  Gebruiken ze ruimte om volle bak nieuwe games te tonen en wie weet de Hololens, of wordt het vooral een fanfest waar de fans zich kunnen uitleven in allerlei toffe toernooitjes. JJ geeft zijn mening in dit nieuwsitem over de aanwezigheid van  Microsoft op de E3.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch