Menu Premium
Loading...

De Kwestie: Xbox Game Pass, het einde van de fysieke winkel?

12/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Xbox One goes Netflix. Microsoft is een service begonnen voor de Xbox One, genaamd de Xbox Game Pass. Voor $9.99 kun je ongeveer 100 Xbox One- en Xbox 360-games spelen. Het is niet super Triple A nieuw-nieuw-nieuw, maar met titels als Halo 5: Guardians, Saints Row IV Re-Elected, NBA 2K16, Mad Max, Lego Batman, Payday 2, Gears of War: Ultimate Edition, Fable III, SoulCalibur II en Tekken Tag 2 heb je zeker wel wat te kiezen.

Is deze service nu het begin van het einde van de stenen winkel? Deze vraag staat centraal in deze Kwestie. Netflix heeft de film-industrie een flinke klap verkocht. Gebeurt dat straks ook met de Xbox Pass? Of heeft de service nog te weinig body om echt impact te maken?

Xbox Game Pass en andere streaming services

Boris en JJ bekijken de service en die van Sony (PlayStation Now) en proberen te beargumenteren welke mogelijkheden er zijn om dit model van games verkopen verder uit te breiden. Is er al potentie, moet er nog veel gebeuren of is dit het zoveelste service-model wat niet gaat werken (zie bijvoorbeeld Onlive) en een snelle dood sterft. Kortom, De Kwestie over service-modellen voor games.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch