Menu Premium
Loading...

Wordt het tijd dat de industrie optreedt tegen PewDiePie?

11/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Onze grote vriend PewDiePie heeft het weer voor elkaar, de volle spotlights vanwege een racistische opmerking. Hij bezigde gisternacht op zijn livestream het N-woord tijdens een potje PlayerUnknown’s Battlegrounds en Twitter ging los. En wij sluiten ons daar bij aan.

Pewdiepie, Campo Santo en PUBG

Niet om een oordeel over zijn uitlatingen te doen. Wij vinden die flapdrol al vrij lang een beetje van het padje en het N-woord hoor je niet te gebruiken, zeker niet op lacherige manier zoals hij het deed. Het willens en wetens beledigen van mensen is gewoon niet cool. Om wie het dan ook gaat. Punt. Maar voor de rest is het vrijheid van meningsuiting en moet de beste man lekker zijn ding doen. Zolang wij maar niet hoeven te kijken.

Wat we veel interessanter vinden is de vraag wat de industrie doet? PewDiePie mag dan roepen wat ie wil, maar hij doet het wel met behulp van het product van een ander. De developer van Firewatch vond het bijvoorbeeld niet cool en verbood PewDiePie nog langer items over hun game te maken. En de oude items moesten van zijn kanaal. Waarmee zij zich in hun eigen vingers sneden, aangezien ze juist door de aandacht van PewDiePie veel spellen verkochten. Wie volgt? Wie is er nog echt principieel in deze industrie. Welke uitgever zegt nee tegen 57 miljoen volgers? En waarom zijn er gedragsregels voor het maken van TV, maar kun je blijkbaar zonder enige probleem alles roepen op het web, zonder dat een publisher daar wat aan kan doen. Koos en JJ gaan de dicussie aan.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch