Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

WiiU Retrospective: “de Wii had invloed op de verkoop van de WiiU”

08/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De WiiU was de HD-opvolger van de qua verkoopcijfers succesvolle Wii. Maar dat was, zo bleek, geen garantie voor succes. Boris en Emiel bespreken hun ervaringen en het verloop van de WiiU.

De opvolger van de WiiU

Zo was de bedoeling en zo geschiedde. Op 18 november 2012 werd de HD-versie van de Wii, want zo moet je het zien, gereleased. Dit was 6 jaar nadat de Wii voor het eerst in de winkel lag. De Wii was qua verkoopcijfers een succes, maar de console deed niet wat gamers verwacht hadden. Mede vanwege deze van tevoren hoge verwachtingen verkocht de console ruim 110 miljoen exemplaren. Dat is een aantal waar veel andere Nintendo consoles (überhaupt elke console op deze planeet) niet aan kunnen tippen. En het waren vooral sportgames die succesvol waren op deze console. De WiiU moest dus presteren als opvolger.

WiiU was…

Niet in staat om deze verkoopcijfers te evenaren. De console is ruim 15 miljoen keer verkocht. Dat is net 10% van de verkoopcijfers van de Wii. Hierdoor kun je dus wel stellen dat de WiiU niet in de buurt kwam van het succes van de Wii. Dit komt mede vanwege een zwakke launch line-up aan games en het feit dat mensen inmiddels wel bekend waren met de Wii. Het deed meer van hetzelfde, maar dan in betere grafische kwaliteit. Games als Super Mario 3D World, Mario Kart en Super Smash Bros kenden wel wat succes. Maar, zoals gezegd: het kwam niet in de buurt van het financiële succes van de Wii. Maar was de Wii ook de betere console? Boris en Emiel bespreken het in dit item!

Wat was volgens jouw de betere console? Heb jij meer tijd besteedt met de Wii of de WiiU? En waren de beste games op deze consoles? Laat je antwoorden op deze vragen en eventuel andere vragen en opmerkingen achter in de comments hieronder.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch