Menu Premium
Loading...

WESG op Firstlook Festival: JJ en Sjaak blikken vooruit

03/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eens in de zoveel tijd hebben we de kans om iets ontzettend tofs aan te kondigen. Met de aankondiging van de WESG, was dat moment daar! In samenwerking met Alisports en SEG International gaat Blammo de Benelux kwalificaties voor de World Electronics Sport Games (WESG) organiseren! De WESG vond vorig jaar voor het eerst plaats. Het betreft een internationaal e-sports toernooi dat wereldwijd georganiseerd word door Alisports. Dit is een bedrijf dat haar wortels heeft liggen in het verre China. Het moederbedrijf van de desbetreffende partij is vooral bekend van de website Alibaba.com. De groei van e-sports is niet langer te ontkennen en vooral in internationaal opzicht nog altijd exponentieel. Echter, in Nederland moet de gekte eigenlijk nog écht van de grond komen. Een groot toernooi als de WESG, dat een beetje is opgezet als de Olympische Spelen van e-sports, kan daar een grote stap voorwaarts in zijn.

Spektakel op de zaterdagavond

Zoals jullie wellicht al weten zullen op de WESG een viertal games worden gespeeld: Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Starcraft 2 en Hearthstone. JJ en Sjaak zijn nu aangeschoven om vooruit te blikken op wat komen gaat. De afgelopen weken en maanden hebben e-sporters zich kunnen kwalificeren voor de finales op zaterdag 7 oktober. Daarnaast heeft JJ een toffe aankondiging in pette aangaande een demo match van Quake Champions. Op Firstlook Festival zullen pro’s gaan demonstreren hoe je een écht potje Quake speelt.

Het bezoeken van de WESG-finales op Firstlook Festival is, zoals al eerder gecommuniceerd, volledig gratis. Met dit initiatief willen we benadrukken dat de groei van e-sporters in Nederland ons aan het hart gaat. Wanneer je niet zo bekend bent met het fenomeen e-sports, is dit een uitgelezen kans om het van dichtbij mee te maken. Schrijf je hier in en geniet op zaterdag 7 oktober van de spectaculaire WESG-finales op de tiende editie van Firstlook Festival! Check nu WESG op Firstlook Festival: JJ en Sjaak blikken vooruit!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch