Menu Premium
Loading...

Welke remakes & remasters komen er aan en zit er toffe shit bij?

29/06/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze week verscheen het verhaal op social media dat de organisatie die in Zuid Korea verantwoordelijk is voor het toekennen van een leeftijdsindicatie, een leeftijd op een remake of remaster van Red Dead Redemption had geplakt. En laten we eerlijk zijn, we zitten bij Gamekings niet op de restauratie van elke game te wachten, maar een up to date versie van deze vette Western-titel mag van ons morgen uitkomen. JJ zocht daarop uit of we de komende tijd meer remakes, remasters, reimagenings, reboots of revivals (ja, echt, alle termen worden gebruikt door publishers) kunnen verwachten. Het antwoord verklappen we nu al: Ja.

Remakes & remasters vullen gaten in releaselijst publishers

Dat er momenteel zo veel remakes & remasters voorbij komen, is gezien de huidige staat van de industrie, begrijpelijk. Nieuwe Triple A games kosten vandaag de dag 5 á 6 jaar om te maken. Dat was ooit 3 á 4 jaar. Omdat er toch geld moet binnenkomen, vullen publishers de leemtes tussen de nieuwe releases met opgepoetste versies van oude titels uit hun back catalogue. Een remaster of remake kost immers 2 á 3 jaar om te maken. We zullen er dus mee moeten leren leven. En dat gaat prima zolang dit type game de kwaliteit van een Resident Evil IV of Final Fantasy VII weet te benaderen.

Gerestaureerde versies van onder andere The Witcher, Splinter Cell, Max Payne & Alone in the Dark

Logisch dus dat JJ een hoop games heeft gevonden die de komende jaren een fikse opknapbeurt krijgen. Denk aan The Witcher, Splinter Cell, Max Payne, Metal Gear Solid: Snake Eater en Alone in the Dark en de gemiddelde gamer gaat op zeker honger krijgen naar een hernieuwde kennismaking. Een goed verhaal gaat nooit vervelen. Mits je dat verhaal niet gisteren gelezen hebt natuurlijk. Welke restauratie klussen hebben we allemaal weten op te duikelen, hebben ze potentie en wanneer kunnen we ze verwachten? Het antwoord krijg je in deze video.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch