Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Welk land hanteert de banhammer bij welke game?

19/11/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ heeft een nieuwe spreekbeurt aka werkstukje voor je klaar staan. En dit keer gaat het over de banhammer. Een officieel woord met een officiele omschrijving. ‘The¬†Banhammer¬†refers to the figurative banning tool used by web administrators and forum moderators to prohibit undesirable members from accessing the site’. Bij Gamekings hanteren we deze hamer zo min mogelijk. Wij hebben een grote waffel, dus jullie mogen dat ook. Tot aan een bepaalde grens. Landen hebben echter ook banhammers die ze hanteren om bepaalde games te blokkeren. Het ene land doet het wat minder dan het andere land en elke hebben ze anderen redenen voor een ban, maar gebanned wordt er. JJ ging op onderzoek uit en zag dat het in ons land helemaal niet slecht geregeld is voor gamers.

Een lesbische scene in een videogame, gadver, banhammer er over

Je zou maar in een land wonen waar veel gewelddadige games verboden worden omdat ze volgens de overheid niet goed zijn voor jouw tere zieltje. Of omdat het land vindt dat de game een slecht beeld schetst van hun schitterende land. Religie of seksuele geaardheid spelen ook vaak een rol. In veel landen mag zwaar geweld wel, maar een vrouw die een andere vrouw een zoen geeft, dat kan dan weer echt niet.

Wat hebben een Far Cry en een Football Manager gedaan om gebanned te worden?

JJ checkte de verschillende landen en kwam er achter dat er eigenlijk geen duidelijke algemene lijn is als het gaat om het verbieden van games. Elke land kijkt er weer anders tegen aan. Wel is het zo dat hoe despotischer een regering is, des te groter de kans dat ze ook games verbannen. Maar ook in het Vrije Westen worden spellen verboden. Nog steeds. In deze video kun je kennis maken met al die landen. En er wie weet hard om lachen, als het niet zo treurig was.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch