Menu Premium
Loading...

Welke console beviel tot nu toe het best: de PS5 of de Xbox Series X

28/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een groot deel van de Gamekings redactie heeft ondertussen hun handen meerdere dagen kunnen leggen op de PS5 en de Xbox Series X. En zoals beloofd zouden we aan het einde van Next-Gen November laten weten welke console wiens favoriet was. Dus heeft JJ aan Daan, Koos, Boris, Skate en Jelle gevraagd om te kijken welke van deze twee consoles momenteel hen het meest bevalt.  En natuurlijk doet JJ zelf ook gezellig mee. Dus is de PS5 momenteel de favoriet op de redactie? Of toch de Xbox Series X? Misschien dat er zelfs een PC tussendoor schuift. Want Game Pass en 3080. We nemen een kijkje naar de Xbox Series X en de PS5.

Xbox Series X

De Xbox Series X is de eerste next-gen console waar wij onze handen op konden leggen. De nieuwe console van Microsoft kwam uit op 10 november, 9 dagen voordat de PS5 dat zou gaan doen. Een van de eerste dingen wat opviel was het gebrek aan first party Xbox Series X Exclusive content. De Series X en S kwamen uit zonder een grote First Party titel. De console moest het daardoor vooral hebben van Third Party titels en hun Xbox Game Pass service. Een groot deel van speelbare Xbox Series X games, betreft Xbox One games die optimized zijn voor de Series X. Wist de nieuwste Xbox console desondanks genoeg te bieden tijdens de eerste release weken? Of bevalt de PS5 momenteel toch beter?

PS5

Tijdens de PS4-generatie leek er weinig fout te kunnen gaan voor PlayStation. Exclusives waren van zeer hoge kwaliteit en de console zelf verkocht als een gek. Het is dus niet verassend dat veel mensen enthousiast waren toen de PS5 werd aangekondigd. Maar ook nu kan er geconstateerd worden dat ook de PS5 niet in alle opzichten de beste launch heeft ondervonden. Ook de PS5 mist momenteel wat First Party PS5 Exclusives, natuurlijk is er Demon’s Souls, maar dat is een Remake en Miles Morales. En die komt ook op de PS4 uit. Maar wat de PS5 wel bied is een geheel nieuwe controller met features zoals Haptic Feedback en Adaptive Triggers. Wat gaat bij de zes heren de doorslag geven…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch