Menu Premium
Loading...

Welk deel uit de Grand Theft Auto serie heeft de vetste setting?

29/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de belangrijkste peilers onder het succes van de Grand Theft Auto-serie is, naast dat je voetgangers kunt overrijden en er hoertjes in de game voorkomen, natuurlijk de setting. Of beter gezegd de stad waarin het desbetreffende deel van GTA zich afspeelt en de levendigheid die Rockstar in de stad heeft gecreëerd. Aan GTA-fans Daan en Boris de vraag om de grote GTA-delen nog eens goed voor de geest te halen en te bepalen welke editie volgens hen de vetste setting bevatte.

Alle GTA’s waren gewoon goed

Anders dan bij Assassin’s Creed is er niet echt een deel geweest wat echt minder was. Rockstar kreeg elke stad uitmuntend tot leven. Zelden is er een serie zo consequent in kwaliteit geweest. Het zal in dit item dus heel erg gaan om de nuance, de eigen smaak en misschien ook de tijd waarin de game uitkwam. Logisch dat GTA V, over de meest florerende stad beschikte. Maar maakte die setting net zoveel impact als bijvoorbeeld een Vice City? Die game schonk de gamer immers een bruisende metropool in een tijd dat dit nog nauwelijks voorkwam. Wie weet is dat wel veel meer in de hoofden van Boris en Daan gaan zitten…

Alleen de grotere delen gaan we bespreken

We focussen in dit item op de grote GTA-edities. Waarbij de eerste twee delen zijdelings besproken worden omdat ze duidelijk anders van insteek waren (2D en top-down) dan de resterende edities. GTA III, Vice City, San Andreas en deel IV & V, daar draait het om. Gaat er verschil zijn tussen de smaken van Daan en Boris? Gezien het feit dat ze een andere generatie vertegenwoordigen en de games mogelijk een andere impact op hen hebben gemaakt? Je gaat het allemaal zien en horen in dit tweede deel uit de Triple Treat over de Grand Theft Auto-franchise.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch