Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Tien minder bekende ‘Souls-like’ games voor de liefhebber van uitdaging

16/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Dark Souls games worden door velen gezien als een paar van de meest uitdagende spellen van de afgelopen generaties. Zo lastig, dat ze hun eigen soort genre hebben gekregen. De Souls-like games! High risk, high reward. Mede dankzij de nimmer aflatende inzet van mannen als Skate en Steven heeft het genre snel aan populariteit gewoon. De grote namen zijn ook bekend. Dark Souls, Bloodborne, Nioh, Sekiro. Maar valt er nog meer te spelen. En welke game valt nu wel in het Souls-like genre en welke niet? JJ dook de krochten van de Souls-like fans in en verzamelde tien meer obscure titels. Vervolgens trok hij Skate de studio in om te kijken welke games echte Souls-like games en welke misschien meer Roque-like zijn.

Doodgaan, doodgaan en nog eens doodgaan

Als je doodgaat in een game zoals Dark Souls krijg je nog 1 kans om je verloren souls terug te krijgen. Moet je wel terugkeren naar de plek waar je sneuvelde en onderweg niet door de vijanden gepakt worden. Want in dit genre keert alles terug wat je net neer gesabeld hebt. High risk, high reward. Ga je immers nu weer dood dan verlies je al deze souls, en dus ook je progressie. Souls-like games zijn dan ook niet voor iedereen. Je moet een ijzingwekkend groot geduld hebben en letterlijk en figuurlijk tegen tegenslag kunnen. De tien games die we voorstellen hebben dit aspect allemaal in zich. Kunnen ze Skate bekoren?

Worden alle tien de games door Skate goed gekeurd…

Iets wordt al snel een Souls-like game genoemd als het enigszins lastig is. Of als je alles kwijt bent als je sneuvelt en terug naar het begin van het level keert. Maar dat is niet zo. Volgens de puristen is er echt een verschil tussen bijvoorbeeld Souls-like en Roque-like games. Alle tien de games die JJ gevonden heeft worden dan ook door Skate langs de strenge Souls-like meetlat gelegd. Beantwoord ze alle tien aan de standaard? Hebben jullie ze al gespeeld? Je ziet en hoort het in dit item over tien meer obscure ‘Souls-like’ games.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch