Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat maakt Escape from Tarkov zo’n enorm wrede game?

28/01/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben er de afgelopen paar jaar best vaak mails over gehad: Of we niet een keer aandacht wilden besteden aan Escape from Tarkov? Tot nu toe moesten we altijd ‘nee’ verkopen. Niet uit onwil, iedereen zag de potentie van de game in, maar gewoon omdat geen van de presentatoren de game speelde. Escape from Tarkov is geen spelletje wat je even een paar uurtjes speelt. Om er echt goed in te komen, moet je er tijd en effort in steken. En niet zo’n klein beetje ook. Met de komst van Jasper veranderde alles. Hij speelt de game namelijk vrij religieus. Plus hij wilde er maar wat graag over vertellen. Misschien zelfs wat zieltjes winnen. Dus is hier alsnog een video waarin we uitleggen wat Escape from Tarkov zo’n ontzettend wrede en uitdagende game maakt.

Escape from Tarkov is absoluut niet voor iedereen geschikt

Escape from Tarkov is een tactische first-person shooter-videogame die je solo kunt spelen of in coop. De game wordt gemaakt de Russische developer Battlestate Games en is alleen beschikbaar op de PC. De game speelt zich af in de fictieve regio Norvinsk. Daar vindt een oorlog plaats tussen twee particuliere militaire bedrijven:  United Security “USEC” en het Battle Encounter Assault Regiment “BEAR”. Spelers worden bij een van de twee facties ingedeeld en doen vervolgens mee aan wedstrijden die “raids” worden genoemd. Tijdens deze raids dien je bepaalde doelstellingen te behalen onderwijl strijdend tegen andere spelers en bots. Doel is uiteindelijk overleven en ontsnappen.

Sneuvelen is alle gear voor altijd kwijt

Dat laatste, het overleven en ontsnappen, is allesbehalve kinnesinne. De game pretendeert een simulatie te zijn. De wapens laten zich bijvoorbeeld lastig hanteren. Dood is in deze game niet alleen echt dood, maar betekent ook dat al je gear weg is. Voor altijd. Logisch dus dat de game bekend staat als een game die niet voor iedereen geschikt is. Maar wel voor Jasper dus. Waarom dat zo is, vertelt hij in dit passievolle betoog.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch