Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat is/was de magie van de E3 gamebeurs?

01/06/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het verhaal moge inmiddels wel bekend zijn. Als beurs bestaat de E3 niet meer. Opgeblazen door de industrie. Te duur, te ouderwets en te veel gedoe. Maar dat was natuurlijk niet altijd zo. Ooit was de E3 een beurs die een game of een stuk hardware kon maken en breken. En dan hebben we het vooral over de periode 2000 tot 2015. De beurs in Los Angeles zorgde er in juni keer op keer voor dat de wereld even in het teken van videogames stond. In ieder geval voor ons. En dat gevoel zorgt er voor dat we dit feestje tot op de dag van vandaag nog steeds willen vieren. Ook al is er geen fysieke beurs meer. Boris en JJ hebben de beurs in de eerder genoemde periode vele keren bezocht. Zij zijn dus bij uitstek geschikte personen om uit te leggen hoe belangrijk de E3 ooit was en waar hem dat belang in zat. Druk maar snel op de Play button en ervaar een lekker dosis old school E3 vibes.

De E3 kon een game ooit maken of breken

Wat zorgde nu precies voor de magie die de E3 in de gloriejaren tentoonspreidde? Waren wij als ‘objectieve media’ ontvankelijk voor die magie? En hoe gebeurde dat? Vonden we de games daar op de beursvloer beter dan op afstand thuis? Wat maakte op ons in al die jaren de meeste indruk? Antwoorden op al deze vragen ga je krijgen in deze video over de gloriejaren van de E3.

Meld je aan voor onze Xbox/Starfield Watch Party

Zoals we eerder al hebben aangegeven, herstellen we een traditie in ere en dat is dat we een grote ‘persconferentie’ tijdens de ‘E3’ omtoveren tot een tof community event. Op zondag 11 juni organiseren we in Blast Galaxy een watch party waarin we samen met jullie, onder het genot van beers & bites kip de Xbox / Starfield persconferentie bekijken en live in verbinding staan met de studio in Diemen Zuid. Het zit al behoorlijk vol, maar er kunnen nog wel wat mensen bij. Iedereen is welkom, maar Premium leden mogen gratis naar binnen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je van tevoren aanmelden via redactie@gamekings.tv. Het wordt inmiddels al lekker druk, dus er kom er gezellig bij. De Watch Party begint om 18:00 uur tot bam!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch