Menu Premium
Loading...

Wat is er toch gebeurd met de Brothers in Arms serie van Gearbox?

09/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De allereerst Brothers in Arms game in 2005 had behoorlijk wat impact op de redactie. In een tijd dat we nog vooral heel erg gangetje gangetje bezig waren in het fps-genre, deed Gearbox opeens een iets heel anders. In een klein gebied moest je tactisch en strategisch aan de bak met een kleine squad. En als leider van het geheel kon jouw team aansturen. Brothers in Arms werd een hit bij zowel de media als de gamer en zorgde er voor dat Gearbox en ceo Randy Pitchford voorbeelden werden voor velen.

Gearbox was ooit hét voorbeeld van hoe het moest

Vijftien jaar later is er van die voorbeeldfunctie weinig meer over. Gearbox heeft op Borderlands 3 na vooral matige titels (Alien Colonial Marines, Battleborn) geproduceerd en Pitchford raakte verzeild in twists met publishers. waar zijn uitspraken ooit visionair waren, werd zijn teksten nu vooral gezien als een gevalletje ‘grote mond. Met de demo tijdens de E3 van 2011 van Furious, een nieuwe adaptatie van de Brothers in Arms-serie werd die serie ook in één keer de nek omgedraaid. En daarna werd het volledig stil rond deze ooit zo populaire shooter.

Komt de Brothers in Arms-serie ooit nog terug?

JJ vraagt zich af waarom deze serie, die zo goed begon en waar nog steeds veel mensen heimwee naar hebben, totaal verdwenen is? is ie echt weg? Gaat het nooit meer gebeuren of is Gearbox toch met iets bezig? Er is namelijk absoluut een markt voor een meer tactical shooter vandaag de dag. Bovendien zijn er nog meer dan genoeg verhalen te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. JJ is het web opgedoken op zoek naar een vorm van uitleg. En wie weet enige tekenen van leven van deze serie die op de redactie van Gamekings zo geliefd is. En waarschijnlijk ook bij een groot aantal kijkers.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch